Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

genetique 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti len kúsoček. Skvelý mixtape žánrov, niečo pre chalanov, niečo pre baby. Túto kombináciu športovej romantickej komédie sa Croweovi podarilo namiešať v presne odhadnutom pomere a čo je hlavné, počas celého filmu som nevedel, čo sa bude v nasledovnej scéne diať, alebo aký by mohol mať film záver. Okrem dramatických scén, tragickej i happyendovskej romantiky je film vlastne jedna veľká komédia, no na jej štýl si treba zvyknúť a často som sa zasmial až nejakú tú sekundu po pointe. Scenár je teda perfektný, herci tiež dosť pomohli, od Crusea, cez športovcov (Cubov zaslúžený Oscar) až po malého prcka (Lipnicki) boli všetci nadštandardní. Každá z charakteristických postáv dostáva dostatok priestoru na prejavenie svojich vlastností, i keď tej vlastnosti - som Jerry Maguire, kto je viac mohol Crowe trošku ubrať. 90%. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Tak jeste jednou - Tom Cruise je strasny herec, s jehoz postavami je, az na vzacne vyjimky, naprosto nemozne se jakkoliv ztotoznit. Co se tyce Cuby Goodinga jr., byl asi nejzabavnejsi figurou filmu, ovsem Oscar za tento vykon mi prijde tedy znacne prehnany (ukricenymi sprostymi cernochy se da v americkem filmu dlazdit). Ze slabeho vykonu Renne Zellweger bych nedelal vedu, byl to prece jenom zacatek jeji kariery (a ono taky predstirejte, ze jste se prave zblaznili do afektovaneho nacesaneho panaka, ktery vydal jakousi knihu a pak ho vyhodili z prace). Po Vanilkovem nebi a Jerrym Maguierovi myslim, ze od Camerona Crowea uz opravdu nechci nic dalsiho videt. ()

Reklama

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise zde skvěle hraje sympatického muže, který staví na první místo osobní integritu, loajalitu a spokojené zákazníky, ne vlastní kapsu. Tím si mě získal. Příběh pak pojednává o jeho dlouhé cestě ze samotného dna, až k nalezení sám sebe a z toho plynoucího ponaučení, že ke štěstí je potřeba víc než jen pracovní úspěchy. Ocenila jsem také charismatickou a přirozenou Renée Zellweger v roli loajální svobodné matky Dorothy. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápadný filmek od rutinéra Camerona Crowea o to více mě překvapilo že měl v roce 1996 5 nominací na Oscara a navíc jednu z nich proměnil. Za vedlejší roli dostal Oscara Cuba Gooding JR. , který abych řek pravdu, mě moc nenadchl. Co se mi na Jerrym Maguirem líbilo nejvíce je spojení toho sportovního prostředí s romantickým film. Ale ta romantická část mi to později docela kazila. Byl bych mnohem radši, kdyby se film týkal čistě sportu. Pittův Moneyball to sice není, ale příjemný průměrný film to je, i když je stopáž docela přepálená. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka jinak nemůžu. Četl jsem na tenhle film chválu ze všech stran, tak jsem na něj kouknul a nějak mi nesedl. Crowe tu totiž hodně střídá žánry a tempo. Chvíli koukáme na drama o člověku, který chtěl být víc lidský a ne tak cynický, za moment ovšem sledujeme tuctovou romantickou komedii. Opravdu zvláštní film, který je místy dost roztomilý a plný laskavého humoru, na druhou stranu se hrozně táhne a drží takový odstup od diváka. Kaminského kamera je ale perfektní a celé zvolené prostředí filmu hodně prospívá. Cruise hraje svůj standard (nevadil mi, ale na nominaci na Oscara to podle mého nebylo), Gooding je taky hodně dobrý (ale Oscara fakt nechápu, nepředvedl žádný extra výkon) a Zellweger, kterou nemusím, je roztomilá a opravdu hraje, což je moc fajn. Nad všemi ale ční famózní Jonathan Lipnicki jako malý Ray, ten byl úplně neskutečný a hlavně jeho si budu pamatovat nejdéle. Bodíky přidává také velmi příjemný a vhodně zvolený soundtrack. Jinak mě to ale moc nechytlo a rozhodně jsem čekal mnohem víc. Moc žánrů je prostě na škodu. 60% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Jann Wenner, který hraje postavu Scully, je v reálném životě vydavatel časopisu Rolling Stone, pro který kdysi pracoval režisér filmu. (don corleone)
  • Pro roli Dorothy Boyd se počítalo s Cameron Diaz, Courtney Love i Mirou Sorvino. (don corleone)
  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama