Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako keby som pozeral Sucker Punch. Videofilná kamera, spomaľovačky, digitálny smog. Potom sa to prehupne do nikdy nekončiacej opisnej drámy o vzťahoch, láske a nervoch na pozadí bitky. Asi najnudnejší Stalingrad aký som kedy videl. Málo súbojov, slabá gradácia a podpriemerné dialógy. Nebyť Nemcov, nemal by som sa ani na koho pozerať. Sklamanie. 2 z 5 ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Příklad hrubě nepovedeného válečného filmu. Zbytečný záchranářský úvod i závěr, předimenzované úlohy žen (války jsou a vždycky byly prostě spíše mužskou záležitostí) a překvapivě ani akce není kdovíjak fascinující, nemluvě o frekvenci jejího výskytu. Přitom právě v tomto ohledu jsem si od ruské verze z roku 2013 sliboval docela hodně a nabádal k tomu i trailer. Jenže právě do něj tvůrci nacpali, co se vešlo, a do víc jak dvě hodiny dlouhého filmu už toho moc nezbylo. Hvězdu navíc snad za závěrečný dělostřelecký útok, možná i za snahu rozšířit řady válečných filmů o druhé světové válce. Tohle téma se mi nikdy nepřejedlo, zasloužilo by zase nějaký ten velkorozpočťák, jen bych prosil výrazně kvalitnější provedení. P. S. - Thomas Kretschmann je sympatický herec, ale i on tady bohužel splynul s všudypřítomným podprůměrem. ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Příšerně naivní. Banda Rusáků ochraňuje mladou, bezbrannou holku na místě, kde kdysi bývala obytná zóna, a kde se teď ve Stalingradu válčí. Ani jeden se jí nedotkne, všichni s ní mají jen ty nejčistší úmysly a dokonce s ní slaví i narozeniny s dárkem apod. Prostě totálně neskutečný, až se vám chce smát. A samozřejmě je zde vylíčeno jenom, jaké svině byli Němci v kontrastu s tím, jak správní a morálně čistí jsou Rusové. Vrchol všeho je fakt, že se po dvou hodinách stopáže dozvíte, že ta "pravá" bitva u Stalingradu začala teprve až po skončení tohoto příběhu... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Snaží sa to vyzerať epicky, ale celé sa to vlastne odohráva v dvoch barákoch na jednom námestí. Chce to byť moderné, ale je to typicky putinovská post-socialistická propagandistická sračka. Chce to byť scenáristicky prepracované, ale je to vo vykreslení postáv, vzťahov a emócií dokonale nefunkčné. Gýč, pátos a nemotorné napodobňovanie amerických vzorov - typická vzorka súčasnej ruskej kinematografie. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Rusi si natočili hollywodský film o druhej svetovej, ale mohlo to byť z akejkoľvek inej vojny, lebo ide len o miestny súboj medzi dvoma domami. Samozrejme tu ruskí vojaci majú vlastnosti superhrdinov, proti samopalom sa môžu vydať aj s nožmi a ich výbušné strely dokážu zahnúť aj za roh. Fašistický nepriateľ je na oplátku nielen krvilačný, ale hlavne romantický. Titanicovský úvod tiež nie je celkom originálny, no čo už, keď všetky postupy boli vo filmoch vyčerpané. Na priemer to všetko stačí, ale skôr slabší priemer. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)
  • Nemecký herec Til Schweiger odmietol rolu vo filme, pretože nechcel stvárniť dôstojníka nacistického Nemecka. (sashazv)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama