Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

jirijost 

všechny recenze uživatele

Moc šancí jsem tomuhle seriálu nedával, pilotní díl mě vůbec nezaujal, ale řekl jsem si že to nějak přetrpím a kouknu i na pár dalších dílů a hned od druhého dílu mě Anger Management začal bavit. Na Dva a půl chlapa to sice zatím určitě nestačí ale Charlie Sheen opět řádí. Spousta vtipných scén, ke kterým pomáhají i ostatní herci. Po pár prvních dílech dávám zatím čtyři, nevypadá to vůbec špatně. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Mňa nevyrazíte. Končím! Myslíte si, že ma nahradíte ? Len do toho, už to nebude ono. Ak myslíte, že prehrám ste vedľa". Takto si to vydiskutoval Charlie s producentmi Dva a pol chlapa hneď v prvom diely. A myslím, že ma pravdu. Dva a pol chlapa už bez neho nieje ono. Tu v Kurze sebaovládania (skutočne trefný názov seriálu) znova valcuje, hlášky ma napísane znova trefné a perfektné na telo a celé je to nie len nový seriál, ale zároveň aj ukážka toho, že to hlavne stálo na Charliem Sheenovi. Fanúšikovia Dva a pol chlapa určite pochopia kopec narážok (znova sa Charlie volá Charlie, znova je tu kopec posteľových scén a znova Charlie chlasta ako dúha) a dokonca sa dostavia aj niektoré známe tváre, ako napríklad Charlieho tatko, či Charlieho bývala Denise Richards. Pre tých, ktorým sa Dva a pol chlapa ľúbilo do kým Charlieho nevyrazili, a ktorý stále váhajú či si to majú pozrieť, hovorím pozrite si to. Dva a pol chlapa je do tej 8 serie lepším seriálom, ale aj tu ma stále Charlie čo ponúknuť. Pre tých, ktorý pozerali DapCH v slovenskom dabing, nemajte strach. Aj tu je dabing perfektný a znova Charlieho perfektne nadaboval Stanley Král. "Mal by si skladať jingle niekde v Malibu." - Skladanie jinglov je na prd." 80% - 4* ()

Reklama

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom byl pro mě velkým překvapením. Čekal jsem vyčpělý a nevtipný humor typický pro většinu amerických sitcomů, ale nakonec jsem se u každé epizody skvěle bavil. Musím ocenit i to, že tvůrci se už od první scény nebáli nekorektního humoru, který by dnes už asi neprošel, ale seriálu velmi přidal na vtipnosti. Charlie Sheen opět prakticky hraje sám sebe a sekundují mu skvělé barvité vedlejší postavy, a také jeho vlastní táta. Stejně jako Dva a půl chlapa (před jeho vyhazovem), je celý seriál opět postaven především na Sheenovi, který má stále takové charisma, že to funguje. Hned na začátku si vyřizuje účty s producenty Dva a půl chlapa, aby poté kvalitou svého nového seriálu překonal ten starý. Škoda, že byl Kurz sebeovládání nakonec zrušen, podle mě se jedná o velmi podhodnocený počin. Možná je to ale dobře, lépe 100 kvalitních epizod, než dvanáct sérií, z nichž posledních pět balancuje s vyždímaným potenciálem na hraně trapnosti (zdravím Dva a půl chlapa či Teorii velkého třesku). ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Konečne ho máme späť a je v oveľa lepšej forme, než som predpokladal. Anger Management je sitcom úplne odlišný a predsa v mnohom podobný TAHM. Navyše Charlie sympaticky zosmiešňuje/napodobňuje/paroduje/ironizuje na účet jeho predchodcu a v mnohom sa to vypláca. Čo mi tu však pekelne chýba, je iný funkčný a silný element okrem Charlieho. Chlapčisko to zatiaľ ťahá všetko sám a postupom času by to nemuselo stačiť. Zároveň dúfam, že postavy na terapii získajú určitú hĺbku a vážnosť, tá im výrazne chýba. Videl som však zatiaľ len prvú sérku, uvidíme ďalej... ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Ako oddychovka postačujúce, ale v porovnaní s Dva a pol chlapa výrazne slabšie. Seriál trpí nízkym výskytom zaujímavých postav, vlastne sú len dve a to Charlie a jeho terapeutka. Ostatní “pacienti“ sú vykreslení iba povrchne a slúžia viacmenej na slovné výmeny. Domáca skupina ešte ujde, ale tá väzenská je dosť trápna, ešte že nedostáva toľko priestoru. Zvyšné postavy patria už iba k nahrávačom, vrátane Servírky z baru, čoby nevýraznej kópie Berty. Zápletky našťastie svižné, poteší prítomnosť Charlieho otca Martina, podpichovanie celebrít a nepochybne súkromného života zúčastnených. Aktuálne brázdim druhou sériou a doposiaľ ma najviac dostal Sheen s mincou medzi polkami, snažiaci sa udržať pozornosť na súdnom pojednávaní. Ak si seriál udrží nastolenú úroveň som spokojný. Stý diel za mnou. Zamrzelo odstavenie terapeutky, ktorá sa navážala do práce Charlieho Sheena a ten donútil producentov, aby ju vyrazili. Jej blonďatá náhrada nahradila charizmu afektom a tuctovosťou, čím sa nijak nelíši od Charlieho jednorazoviek. Na margo toho však do seriálu vstúpila postava fešného suseda Seana a nahradila prázdne miesto po odchode terapeutky. Myslené samozrejme hetero-metrom. Seriál tak bez väčších komplikácií dokráčal do cieľa a Charlie sa zaň hanbiť nemusí. ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • První díl sledovalo 5,47 milionů diváků, což je pro stanici FX rekordní sledovanost a zároveň o rekordní sledovanost sitcomu na kabelové televizi. (S.W.A.T)
  • Jako první získaly svou roli Shawnee Smith a Selma Blair. Smith byla obsazena do role Charlieho exmanželky a Blair dostala roli jeho terapeutky. Do těchto rolí byly také zvažovány herečky Julie Benz, Jenica Bergere, Elaine Hendrix, Kate Reinders a Nichole Hiltz. (Cheeker)
  • Charlie Sheen v seriálu hraje bývalého hráče baseballu. Hráče baseballu ztvárnil i ve filmech První liga (1989) a První liga 2 (1994). (S.W.A.T)

Reklama

Reklama