Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (165)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

CSI: Viktoriánský Londýn dochucený skoro vším, co je v současné seriálové tvorbě populární. Osobně z Ripper Street mám zatím takový nemastný, neslaný pocit - nějak nedokážu k postavám přilnout, i když mordpartě šéfuje fešák Matthew Macfadyen, maják zdravého rozumu a správné výslovnosti (jeho angličtina je boží!). Tomuhle serilu chybí osobnost, originalita a drive. Škoda, všechno, co Ripper Streek potřebovala k nadprůměru tu teoreticky bylo. Protože jsem líná vymýšlet jiné důvody, svalím vinu na britskou potřebu podlézat hloupému americkému divákovi (tohle je ostatně koprodukce s BBC America). ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Pomerne zaujímavý seriál z dielne BBC, ktorému sa oplatí minimálne dať šancu. Ocitneme sa na konci 19. storočia v Londýne, kde sa ľudia ešte stále spamätávajú z vyčíňania Jacka Rozparovača. Seriál ako taký sa do istej miery opiera aj o skutočné historické udalosti, využíva ich vo svoj prospech, pôsobí to zaujímavo (štrajky, ópium v čínskej štvrti, pokusy napodobniť Rozparovača atď). Po vizuálnej stránke nemám čo vytknúť, dobové prostredie Londýna na mňa celkom zapôsobilo. Tak isto aj hlavná trojica Edmund-Jackson-Drake, kde jeden je sympatický spravodlivý detektív, ktorého prenasledujú osobné tragédie z minulosti, ďalší zas vtipný svojský doktor, čo ušiel z Ameriky, no a posledným do partie je drsný a zároveň nemotorný chlap s veľkým srdcom. Musím povedať, že mne osobne sa najviac páčila postava Jacksona (Adam Rothenberg), ktorý sa prakticky vo všetkých častiach postaral aj o zábavné momenty určené na malé odľahčenie samotného deja. Čo mi však zatiaľ trochu vadí je nie vždy rovnaká kvalita častí, niektoré sú o dosť lepšie ako iné, čomu sa však v takomto seriáli asi vyhnúť ani nedá. Zatiaľ (po zhliadnutí prvej série) hodnotím ako celkom zaujímavý počin, ktorý ma síce nezasiahol v plnej sile, napriek tomu sa však časom určite pustím aj do druhej série. 80% ()

Reklama

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Na místo detektiva ve viktoriánské Anglii měl nějakých 130 let monopol Sherlock Holmes (než jej BBC resuscitovalo v tom přeexponovaném, přeceňovaném, neodpovídajícím a zbytečném zpracování z moderní doby), takže je skvělé vidět, že se konečně k vyšetřovacímu korýtku dostal i někdo jiný. Atmosféra skvělá, formát co díl nový případ taky plus, snad jen snaha zahrnout všechny dobové problémy, otázky a technologické změny trochu hapruje tím, jak občas působí čistě vzdělávacím účelem. Hlavním a momentálně asi neřešitelným problémem je fakt, že hlavní hrdinové sice žijí v roce 1889, ale přitom přemýšlí jako výjimečně tolerantní člověk 21. století. Mentalita téhle doby přitom spočívala v xeno-homo-všechno jiné fobii. I ti nejlepší byli takoví, ač třeba jen minimálně a odpustitelně, není důvod na to zapomínat. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Tušila jsem, že se mi bude tento typ krimi série s Matthew MacFadyenem líbit. Tohle já prostě můžu :) Je to vážně paráda a po veledílech jako Sherlock nebo Luther (kteří jsou mými forever favority) mě BBC opět potěšila. Hned s první epizodou se Ripper street dynamicky rozjede a vtáhne do děje. Ústřední trojka herců je strašně správná :) - Matthew v roli spravedlivého výborného inspektora Reeda (ta jeho krásná přednesová angličtina), Jerome Flynn jako chlapácký seržant Drake a Adam Rothenberg jako doktor - kapitán Jackson, který má whisky vždy po ruce. Taky vedlejší postavy jsou dosti zajímavé a ty hlavní mají některá, divákovi neobjasněná tajemství. Případy jsou dosti drsné a stejně tak prostředí špinavého Londýna je poměrně nehostinné. Některými prvky mi to trošku připomíná jak seriálového tak filmového Sherlocka. Moc se mi líbí i hudba a úvodní znělka. Určitě to stojí za vidění. http://www.youtube.com/watch?v=mzXMTzOUB5o http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YnhV5K9F39g ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Super atmosféra, lukrativní Viktoriánské zasazení a zejména sympatické charaktery. Na seriál má Ripper Street také vcelku povedený look a na kostýmech či rekvizitách je patrný smysl pro detail. Častý problém filmů a seriálů odehrávajících se v tomto období, kdy záběry dobových ulic či interiérů jsou naaranžované nechutně zblízka tak aby obličeje herců zabrali 90% obrazu a ušetřili rozpočet se Ripper Street naštěstí netýká nebo jej aspoň slušně maskuje. Palec nahoru za svižné tempo, kdy se toho během 60 minut pilotního dílu událo opravdu nemálo. Seriál postupem času ale bohužel sklouzl do stále ještě nadprůměrné, ale nudící epizoidní šedě. Chemie ústředního tria je naštěstí neochvějná. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Policajná stanica a verejný dom "The Brown Bear" sa stále nachádzajú na ulici Leman Street. (Carol Pifková)
  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)
  • Revolver, který používá kapitán Homer Jackson (Adam Rothenberg), je Smith & Wesson Mk.II Hand Ejector v ráži .455 Webley. Zajímavostí je, že revolver byl vyvinut až roku 1915, kdežto seriál se odehrává v roce 1889. (HectorHagman)

Reklama

Reklama