Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Gratuluji všem, kteří obětovali nekřesťanský peníz za návštěvu kina a pak se jim to nelíbilo. Ono to totiž chce mimořádně bystrý mozek k rozpoznání toho, že když Zdeněk Troška natočí film o venkovských drbnách, tak to patrně nebude největší filmová událost tohoto tisíciletí. Nerad se chlubím, ale mám úžasnou inteligenci o rozměrech 32x24x18 mm a patrně proto jsem se nenechal napálit a na Babovřesky jsem nespěchal do kina na 3D, ale mrknul jsem se na plochý obraz v kostele po kázání. Nic pěkného to skutečně nebylo, ale k odpadovému davu se nemohu připojit. Jednak si musím nechat hodnotící rezervu pro avizovaná pokračování a jednak jsem skutečně viděl celkem dost filmů, které o hodnocení odpadem žádají s větší naléhavostí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pane Troško, tohle bylo i na vás trošku slaboučké. Od filmu jsem mnoho neočekával, nicméně jsem na něj dlouho, předlouho čekal. Jelikož do kin nechodím, tak jsem si zapirátil a stáhl jsem si strašně cool verzi, kde bylo celou stopáž napsáno ,,ONLY FOR SOUND" a dole v rámečku přibýval čas. Předpokládám, že tento časoměřič, zde sloužil z toho důvodu, aby si mohl každý divák poznačit, jak dlouho se dovedl dívat. Mě jen tak něco nevyděsí, takže jsem samozřejmě vydržel dokoukat film celý. Děsil jsem se však toho, že se stanu obětí nějaké konspirace a film tam například nebude celý, tudíž mě Zdendův režisérský šprým v předzávěru dosti vyděsil. Když člověk přehlédne naprosto katastrofální herecké výkony, které ani výkony nelze nazvat a dementní děj, kde je ledacos, ale s humorem, jako by se záměrně šetřilo, tak bude z kina odcházet jistě okouzlen. Tak rád bych napsal, že jsem se královsky bavil a poslal zdejší pseudointelektuálské hodnotitelstvo do míst, kam se slunce nedostane, ale zkrátka to není možné. Bohužel se budu muset i já na chvíli státi hrdým a všeznalým pseudointelektuálem. Mimochodem vše, v čem je možné spatřit paní Bílou, výbornou zpěvačku, dělat něco jiného než zpívat dopadne naprosto vždy katastrofou. Tady se ukázala na scéně jen několik minut, ale chtělo se mi z toho blít. Bohužel zde byli ještě otravnější neherci, a to už je co říct. Vážně nevím, jestli měl po tom všem Zdenda ještě snahu svoje diváky pobavit, nebo už té neadekvátní křivdy bylo dost a svými filmy se diváctvu výhradně mstí. Je těžké uvěřit, že tento film svého času lámal rekordy ve sledovanosti. Nedovedu pochopit proč. Samozřejmě velká část diváků šla na film čistě ze zvědavosti, ale co ten zbytek? Někdo, kdo na filmu byl jim musel říct, že je tak dobrý, že je nezbytné ho vidět a nebo že je tak špatný, že tomu ani nelze věřit. Pokud byla druhá možnost frekventovanější, tak jsme národ masochistů. Pokud byla frekventovanější ta první možnost, tak jsme národ neobyčejně zlomyslný. Přiznávám, že jsem se párkrát uchechtl, ale snad i u kameňáků jsem se nasmál více. Rád budu věřit či spíše doufat, že pokračování bude výrazně vtipnější. Nemohu říct, že by mi tento film nějak vadil, jako třeba Ordinace a další sračky, kdy mi stačí uvidět upoutávku a je mi špatně, tudíž to zákonitě odpad být, dle mého způsobu hodnocení, nemůže. Moje hodnocení bude poměrně mírné, protože se vám přiznám, že jsem něco takového skutečně čekal. Pravda, čekal jsem tam asi 5x více humoru, ale Troškův styl, debilní herci, stupidní děj, pohodová atmosféra. Tohle vše se snad i čekat dalo a překvapuje mě, že je zde tolik překvapených. Slabé 2*. ()

Reklama

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Jaj, bože můj, panebože, tady přistuj při mně a hoď tam tu sůl na někoho, tam z okna! –– Jestli chcete vědět moji budoucnost, jak jsem trpěl a neustále truhlil, když na Babovřesky se díval, budete muset jít se mnou, z vesnicí do vesnicí! A já cejtím s váma, kdo jste to viděli celý! To není normární, to je zlá nemoc, todleto! A všem tady vám ukazuju tenhleten názor, teď tady vám ho dávám! Tohle za totalitě, by to bylo zakázaný! Jak vidíte to, všechno ukazuje se čistě jenom… je to opravdu sračka. Viděl jsem tam velký špatný, česká kinematografie, nespěte! Všechno se to bouří! Další díl Babovřesek? Jéžiš, co budeme dělat? Ale tak vždy ze sraček můžete vytáhnout se. Zdeňku, chlape nešťastný, odejdeš tam, kde žiješ, hodně vysoko míříš, hodně vysoko, do sraček! Tady máte odpada, lodě míří vysoko, no, je mně to lito, mně to je lito! A až to budou dávat na Nově, hlavně přepínejte kanela! ()

dO_od

všechny recenze uživatele

// Troška umí potěšit českého diváka, to mu nemůžu upřít. Ovšem "český dívák" pro mě znamená ovci, která večer usedne před televizní NOviny jedné nejmenoVAné televize a usne u stokrát reprízovaného céčka (nebo v lepším případě béčka) se Stevenem Seagalem. Je to divák bez vkusu a bez zájmu si svoje filmové obzory jakkoliv rozšířit. A co hůř, často je to i divák, bez špetky nadhledu nebo jakéhokoliv kulturního vzdělání, které inteligentním lidem zabraňuje se u těchto "lidových" komedií bavit. Tématicky by mi tento film nemohl být vzdálenější a proto ho také nikdy neuvidím, nicméně Troška narozdíl od esa jménem Magnusek zvládá alespoň trochu to řemeslo - věřím, že Babovřesky by tu jednu hvězdu v rámci objektivity vykřesaly. Kdo dá víc, jedná už na svoje vlastní triko. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Po poněkud delší odmlce jsem se vydal do kina na nový Troškův film Babovřesky. Čekal jsem něco ve stylu Slunce, seno a musím říct, že si rozhodně tak nízké hodnocení nezaslouží. Celkem dobře jsem se pobavil, Troška si i zašpásoval ke konci s nečekaným výbuchem. Když porovnám sledování filmu v kině a doma, tak jednoznačně je to lepší doma. Film si můžete stopnout, pokud se nedíváte na televizi, můžete ho sledovat v jakékoliv poloze, zatímco v kině vás celou dobu bolí zadek, jak se nemůžete vůbec pohnout, abyste někoho nerušili, ani opřít ruce o opěrku si nemůžete, protože je společná se sousedem (malé kino no), ostatní diváci se smějí tak hlasitě, že poté neslyšíte co říkají ve filmu. Navíc za váma musí sedět debil, který když se směje, tak si musí i 3x tlesknout rukama, to bylo dost otravný. Nejradši bych mu dal pěstí, protože vybuchoval smíchy i za situace, kdy se normální člověk tomu jen pousměje a navíc měl taky otravný smích. I když jsem byl v maloměšťáckém kině, tak i zde se už podával popkorn, který v kině nesnáším. Jak se lidé smějí, tak jejich výpary z úst jdou na vás a z toho bych se za chvilku poblil, tentokrát to nebylo tak hrozné, jako když jsem byl na filmu Vratné lahve. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Adam (Jan Dolanský) ve svém domě poslouchá stařičký gramofon na kliku, který měl otáčky 78 r/pm. V záběrech však vidíme na tomto gramofonu klasické LP od firmy Supraphon, které se vyráběly mnohem později a které se pouští na nových, elektrických gramofonech s otáčkami 33 r/pm. Toto klasické LP by na gramofonu s pohonem na kliku nešlo spustit, resp. zvuk by byl mnohem rychlejší, nesrozumitelný a gramofon by LP nenávratně zničil. (BrianStorker)
  • Na natáčení filmu v obci Záboří se osobně přijeli podívat i tři čeští hokejisté Jakub Kovář, Jakub Voráček a Ondřej Pavelec. Setkali se s režisérem Zdeňkem Troškou a dokonce se postavili i před kamery. Scénku, kterou jim režisér narychlo připravil, zahráli na podruhé bez chyb k velké spokojenosti hlavy natáčení. (Sufferer)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama