Reklama

Reklama

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

  • USA Smurfs: The Lost Village (více)
Trailer 4

V tomto novém, zcela animovaném filmu o Šmoulech se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi. Na své dramatické cestě plné akce a nebezpečí jsou Šmoulové na stopě objevu největšího tajemství šmoulí historie! (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (125)

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Docela mě mrzí tak nízké hodnocení, protože já jsem si tuto pohádku opravdu užil. Animace je naprosto skvělá, dialogy srší vtipem, doprovodná hudba je velice citlivě zvolená a prohlubuje tak jednotlivé scény. Názor, že je to opravdu jen a pouze pro děti v předškolním věku nesdílím a jednoznačně tuto zábavnou rodinnou záležitost doporučuji i starším generacím - 80%. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá vesnice je vlastně oslavný film Šmoulinky. Konečně se dozvídáme, proč je jediná ženská ve vesnici. Stvořil ji Gargamel pomocí černé magie z hrudky jílu. Naštěstí umí kouzlit i taťka Šmoula, a tak ji změnil. Také je to již třetí animovaný film o Šmoulech, čímž cílí především na dnešní děti a ne na nás, kteří jsme odrostli na kreslených Šmoulech. Tak jak v kresleném seriálu, i zde jsou Šmoulové mírumilovní a možná ještě více roztančení a rozvrkočení. Především vysoké eskapádové tempo se drží od samého začátku až po konec filmu. Novinku přináší právě v zapomenuté vesnici. Lepší by bylo říct spíše ve ztracené vesnici, kde ještě žijí další Šmoulové, o nichž nikdo nemá vůbec ponětí. [2236. hodnocení, 109. komentář, 62%] ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Podle me nejbarevnejsi, nejefektnejsi a koneckoncu vlastne nejlepsi Smoulove doposud. Co me trochu zmatlo, ze je to prvni samostatny cistokrevny 3D animak (kdyz nepocitam kratke filmecky jako "Smoulokoleda" [2011]) a nijak nenavazuje na polo-animovane filmy s lidskymi herci. Tohle je zkratka obdoba "Asterix: Sidliste bohu" (2014) s tim rozdilem, ze 3D podobu Smoulu uz jsme si meli moznost okouknout ve zminenych hranych snimcich. Svym zpusobem je to mozna ulehceni prace, protoze se nemusi autori starat o klicovani realnych hercu s animovanymi postavickami. Na druhou stranu to, co predvadi vizual, je opravdu nadhera. Film je pestrobarevny od zacatku do konce - spousta kvetin, novych zviratek apod. Je to vpodstate prehlidka 3D efektu a ve 2D clovek prijde o hodne. Neustale prulety, prelety, vsemozne particle efekty (jiskry, kouzla...), netradicni voda...dokonce i Gargamel s Azraelem vypadaji ve 3D hezky. K tomu perfektni soundtrack s dobre vybranymi songy, ktere stoji i za samostatny poslech - napr. pisnicku od M. Trainor pred zaverecnymi titulky si budete podupavat stejne jako kdysi davno vypalovacku s Oslikem na konci prvniho Shreka :) Opravdu nevim, co bych vytknul. Dej sice neni kdovijak slozity, je to vlastne takova "cesta tam a zase zpatky" na motivy "Avatara", ale opet je to dojemne a s ponaucenim jako predchozi hrane snimky. Pokud se to libilo mne, pro nejmensi to musi byt pecka uz tuplem. Takhle ma vypadat pohodovy film pro deti. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem očekával pokračování vcelku kvalitních animovaně-hraných Šmoulů. Namísto toho jsem dostal něco, co jsem musel od 10. minuty sledovat zrychleně. Naprosto katastrofální záležitost, která snad ani nemá potenciál sklidit chválu ani od nejmenších diváků. Scénář mají na svědomí dvě ženy, které musely být při psaní řádně sešmoulované. Obě paní by měly lidstvu prokázat službu a urychleně změnit zaměstnání. Celý děj se motá kolem Šmoulinky (v originále Smurffart), která zjistí, že je vlastně úplně k hovnu. Aby si toto přesvědčení potvrdila, tak se vydá pátrat do světa, kde si dle očekávání potvrdí, že k hovnu skutečně je. Kromě Šmoulinky divák sleduje ještě plnou vesnici nadržených Šmoulů. Celou stopáž snímek nezavadí ani o kousek humoru, ba dokonce ani o kousek ničeho, co by bylo aspoň trošku zajímavé. Naprostá ztráta času a jeden z nejubožejších animáků, jaký jsem v životě měl tu smůlu vidět. Hnus! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Pekná milá rozprávka, ktorá v podstate otvára novú animovanú sériu filmov o šmolkoch. Hraná verzia podľa môjho názoru nebola až taká dobrá a tu tvorcovia v podstate prerobili originálnu 2D animáciu do krajšej a menej otravnej podoby ako tomu bolo v predošlých dvoch filmoch. Aj príbehovo celkom fajn, ale stále veľmi detinské a dospelým to veľa nedá. 60 % ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Když Šmoulinka zkouší stroj, tak je u ní stůl. Když se ale stroj rozbíjí, stůl už tam není. (FriggoCZ)
  • Na začátku filmu, kdy se Šmoulinka nudí, tak se do okna kouká nějaký šmoula, ale v dalším záběru tam není. (FriggoCZ)
  • Původně to měli být Šmoulové 3 (navazující na předchozí dva filmy: Šmoulové  (2011) a Šmoulové 2 (2013)), ale nakonec se rozhodlo, že to bude první díl úplně nové série šmoulích filmů. (111.)

Reklama

Reklama