Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Shakers 

všechny recenze uživatele

V pôvodnom scenári Ramba, sme mali dostáť stret učňa s majstrom, takže by sa stretol Trautman proti Rambovi. Ako už vieme tak to nedopadlo, Rambo sa prepísal tak, aby si získal väčšie sympatie divákov a tak po rokoch od jeho premiéry je tu štvanec, ktorý oprášil tento scenár. A musím povedať, že ma to dosť bavilo. Casting je super. Benicio del Toro sa na zabijackeho ex mariňáka výborne hodil a Tommy Le Jones je ešte raz taký dobrý ako Toro. Nebál by som sa aj tvrdiť, že je to jedna s jeho najlepších rolí. Príbeh je jednoduchý a vo filme sa ide hneď na vec. Film je krátky nikde sa moc nezdržuje a väčšinou ho ženú vpred výborne akčné scény, ktoré sú nie len perfektne natočené (naháňačka), ale aj choreograficky zahrané (bitka na blízko), kde bojové umenie Sayoc Kali, vynikne. Vďaka tomu, že je to krátke je to fakt pôžitok sledovať. Fanúšikovia Ramba by si toto nemali nechať ujsť. 75% - 4* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me fakt hodne prekvapilo. Krome jedny vytky musim film jen chvalit. Ta vytka je v tom, ze se zbytecne dlouho dej odehrava ve meste, misto v lese. Jinak pribeh je dobrej a naprosto dostacujici, akcni sceny jsou fakt akcni a napinavy a sceny v lese jsou naprosto paradni. K tomu tu mame naprosto famozni uvod, kdyby misto napisu Kosovo napsali peklo, tak bych jim veril. Co se tyce hercu, Benicio je fakt paradni, ale hodne me prekvapil Tommy Lee, takle dobryho jsem ho uz dlouho nevidel, navic je porad dost solidne ve forme a zaverecnej souboj je dokonalej. No a k tomu vsemu ma film jen nakejch 85 minut, takze je to po celou dobu super zabava. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,vaše pušky proti mýmu noži". celková atmosféra filmu na mě působila velmi dobře (lesy, zvěř, hudba). B.D.Toro vypadá drsně. bohužel mě zklamal T.L.Jones. působil tak nějak staře. a nic na tom nemění ani fakt, že má dobrou fyzickou a zde i psychickou kondici. úvodní masakr v kosovu mi charakteristiku postavy moc nevykreslil a myslím, že v celkovém vyznění filmu byl zbytečnej. vlastně kromě atmosféry a B.D.Tora, držel film nad vodou hlavně zvuk, který je ve spoustě akčních senkvencích výbornej. hlavně díky tomu za 3. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, kterému by rozhodně slušelo více akce. FIlm začne být pořádně zajímavý až v poslední půl hodině, kde Tommy Lee Jones nahání skvělého Benicia Del Tora. Bohužel, když ještě uvážím, že na režisérském křesle sedí William Friedkin, tak jsem čekal něco lepšího. Na druhou stranu chválím, že snímek má rozumnou stopáž..... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od filmu som čakal určite viacej, je to akési spojenie niektorých typov filmov dokopy. Napríklad po psychologickej stránke mi to pripomína prvého Ramba (avšak slabšie) a po thrillerovej Šerifov (no tiež slabšie), čo umocnil fakt, že si tu zahral Tommy Lee. Tu musím však vyzdvihnúť jeho fyzický výkon, vzhľadom k jeho veku. Hlavnou chybou filmu je klesajúce napätie. Prvá polovica super, príroda krásna, napätie na jednotku, časť v meste bola už otrasná, za ňu by sa mali hlavne scenáristi hanbiť. Až mi rozum zastával, keď T.Lee stopoval po New Yorku Tora podľa odtlačkov topánok. Ale každopádne som sa nenudil, čomu dopomohol fakt, že nie celý film bol čisto o naháňaní. 70%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama