Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (737)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí 4-3-1-2. V rámci "Hunger Games" ovšem první zhlédnutí nic neznamená, neboť zatímco první díl mě napoprvé mile překvapil a druhý nikterak nenadchnul (taková přehnanější kopie jedničky...), napodruhé jsem zaznamenala obrat o 180° - jednička mě nudila tak, že jsem ji ani nedokoukala a u původně kritizované dvojky jsem se příjemně bavila. Finální pořadí je tudíž do opětovného zhlédnutí dvojité "Síly vzdoru" stále ve hvězdách.;-) A co že se to v posledním díle "tak vydařilo"? Určitě akční scény, kterých je sice poskrovnu, ale o to lépe vypadají, Peeta (miluju postavy, kterým někdo ubližuje) a Howardův hudební doprovod. Nejvíce však potěšilo zapracování na dramatické stránce (bomby, úmrtí hlavnějších postav apod.), která funguje skvěle - jen škoda, že až v posledním díle. Co bych naopak vytkla, je těžká předvídatelnost, zakončení série jako takové je ale stále důstojné. Proti tomu epic failu na konci "Pottera"... ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Z té teen vlny, kterou spustilo Twilight, my vlastně Hunger Games byly nejsympatičtější, i s ohledem na slabší první díl. Poté se režie chopil Francis Lawrence a rozdíl příštupu k látce byl obrovský, najednou fungovalo napětí, postavy už nebyly na facku, akce v rámci možností měla drive, atd... Ovšem vyvrcholení trilogie knížek mě na plátně zklamalo. Překvapivě unylé tempo na každém druhém kroku střídá nezájem o postavy, nemluvě o absenci větší porce akce. Řemeslo je to sice slušné, peníze jsou vidět, brutalita pořád trvá, ale na zasloužený závěr téhle série to nestačí. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sadistické vynálezy tvůrců Her dělají z naší smrti zábavu." No zase si tak moc nefanděte, protože na nějakou úžasnou zábavu jsem nenarazil. Zato jsem narazil na akci a to je proti fňukání z předchozího dílu docela příjemná změna. Taky pasti mě celkem bavily a poprava přinesla závan svěžího větru. Přesto jsem rád, že celá série skončila, protože to žádný zázrak nebyl a tak jen doufám, že někoho nenapadne, že by nějaký spící agent Kapitolu mohl zredukovat Katnissinu rodinu, čímž by vyvolal další boj mezi kraji, jehož černým koněm by byl nově objevený 14. kraj. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že finále rozpatlali do dvou průměrných filmů, protože být to trilogie, nemělo by to chybu. Ve čtyřce se vrací motiv arény, nejzajímavější na ní ale je paranoia z nástupu nové diktatury a nevypočitatelnost navrátivšího se Peety, které dodávají aspoň trochu napětí akčnímu pobíhání ulicemi a podzemím dobývaného Kapitolu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Už je to na dohled, už se to blíží. Konec tyranie a začátek něčeho nového. Dost bylo útisku a bezpráví, v dálce je vidět naději. Ale hlavně obrovskou touhu a odhodlání, to je přesně ve všech očích. Ještě pár obětí, pár bitev a můžem hledět směle do budoucna. Nerušeně, směle a hlavně svobodně.... Děkuji, slečno Everdeenová za důstojné zakončení téhle trilogie. Opravdu to stálo za to. ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 160 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama