Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

oli.G 

všechny recenze uživatele

Scenár sa vydáva zlatou strednou cestou - nepôsobí tak priblblo, aby ste nad ním krútili hlavou, no zároveň príbeh ani zbytočne nezamotáva (a že u lúpežného podžánru sa zamotávať dá...), takže vo výsledku máme dočinenia s perfektnou oddychovkou. Akcia je zvládnutá slušne, Powellova nadupaná hudba - ako vždy - robí svoje a zlodejskú partu nielenže tvoria pestré a obľúbeniahodné postavy, ale väčšinu z nich aj stvárňujú tak charizmatickí herci (Norton, Statham), že sa to proste nedá nežrať. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pohodový film s mírně děravým scenářem, ale naprosto skvělým hereckým ansáblem. Statham si tu opět bezchybně střihl "kurýrovskou" roli, Wahlberg už od dob Boogie Nights dokazuje, že hrát umí a jeho chlapecké charisma funguje i zde, Norton při balení Charlize je neodolatelně slizkej a Charlize Theron je božská. Celá ta parta podvodníčků je tak moc sympatická, že tomuhle filmu odpustíte i kolísavé tempo. A když k tomu připočtu odpichový soundtrack, na kterém se také podílel jeden ze členů Roni Size bandu Photek, vychází mi to na čtyři*. Aby to bylo za pět, to by musel být Gray stejný režisérský bůh jako Soderbergh, na jehož Dannyho parťáky jsem si při sledování tohoto filmu vzpomněl. Což není. Nicméně, kdybych měl srovnávat, tak tato moderní předělávka se mi líbila více, než britský předobraz z roku 1969! .......PS: Mám takový pocit, že v případě Charlize provedu menší úpravu v mém TOP 5 hereček. Už od zhlédnutí Pravidel mošťárny se k tomu pomalu, ale nevyhnutelně chystám :o) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Když jsem uslyšel, že Mark Wahlberg zde bude hrát, začal jsem mít o filmu pochybnosti - ovšem po tomhle filmu ho mám moc moc rád :) Tady ukázal, že UMÍ. Zbytek obsazení je také fantastický - Edward Norton, Jason Statham, Seth Green atd. Film jsem chtěl vidět v kině, nakonec se mi to podařilo, a byl jsem unešen. Film je hodně zábavný, obsazení skvělé. Hudba Johna Powella (složil hudbu k Agentu bez Minulosti, ale ještě lepší - dokonalou - práci předvedl ve filmu Bournův Mýtus, čili Agent bez Minulosti 2) byla taktéž fantastická. Vynikající film... PS: První Mini Cooper (bylo jich použito celkem 32), který se ve filmu objeví (řídí jej Charlize Theron - MŇAM - moc pěkná děvoša) je z původního filmu z roku 1969. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na herecké obsadenie a svižný revenge movie/heist movie scenár nepochopiteľne nezvládnuté. Matná záležitosť bez tempa, akcie, humoru, fajn postáv a vtipných dialógov. Divný kasting resp. nesympatické postavy sa pod béčkarským režisérskym vedením motajú po kvázi efektných miestach a Edward Norton pôsobí enormne otráveným dojmom (producenti naňho ušili búdu, keď jeho v pôvodných plánoch malú rolu dali kvôli hercovmu slávnemu menu podrazácky prepísať do takých rozmerov, až sa z neho stala plnohodnotná titulná záporná postava, okolo ktorej sa točí celý dej, čosi podobné sa mimochodom stalo pár rokov predtým Keanu Reevesovi v Sleduje ťa vrah). Ľudstvo ale malo na vec iný názor a snímku s rozpočtom 60 miliónov obdarilo celosvetovou tržbou 176. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake (Cože, remake? S původním filmem má společné jen jméno hlavního hrdiny, zlato a minicoopery) se podařil. Je to věc plná sympatických postav, rychlá i vtipná akční podívaná s povedenou hudbou a pohodově (ovšemi nijak novátorsky, pravda) zrežírovanými scénami loupeží i příprav na ně. Wahlberg, Statham, Theron, Def... Všichni sympaťáci. Norton mi nebyl sympatický nikdy, a tak se mi tady v roli padoucha vcelku zamlouval. Takže dávámtři a kousek. Ještě k té scéně s minicoopery - ta v originálu je lepší, o dost nápaditější a tak nějak i vtipnější. Ale s tím se nedá nic dělat - originál je jen jeden. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (31)

  • Počas úvodnej benátskej naháňačky člnom zničia jednu gondolu. Je to na mieste stále fungujúcej gondolierskej dielne Squero di San Trovaso. Chviľku pred tým idú člny vedľa trávnika, na ktorom deti hrajú futbal. Trávnik sa nachádza v tesnom susedstve dielne, na kanále Rio de San Trovaso sa teda točilo viac rozdielnych záberov. (andrejba)
  • Během natáčení bylo použito 32 vozů Mini Cooper. (109)
  • Hodinky, které má Charlie (Mark Wahlberg) v Benátkách pod vodou, jsou značky Casio, model G-Shock. Později nosí model Khaki Field od společnosti Hamilton. (kwaicheng)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama