Reklama

Reklama

Batesův motel

(seriál)
Trailer 4
Drama / Mysteriózní / Horor / Thriller
USA, (2013–2017), 36 h 1 min (Minutáž: 39–47 min)

Hudba:

Chris Bacon

Hrají:

Freddie Highmore, Vera Farmiga, Max Thieriot, Olivia Cooke, Nestor Carbonell, Nicola Peltz, Mike Vogel, Kenny Johnson, Keegan Connor Tracy, Ian Tracey (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Krev je hustší než voda aneb Jak to bylo před Hitchcockem. Hitchcockův klasický horor Psycho (1960), natočený podle románu Roberta Blocha, patří do pomyslného zlatého fondu světové kinematografie a od doby svého vzniku vybízí k různým pokračováním, přepracováním i bezostyšným napodobeninám. A tak máme Psycho II (1983), Psycho III (1986), Psycho IV: Začátek (TV-1990) a také remake režiséra Guse Van Santa (1998), pyšnící se tím, že sleduje mistrův originál záběr po záběru (není to do důsledku pravda).
Seriál Batesův motel „vychází z postav Blochova románu Psycho a ze způsobu, jak byly zobrazeny v Hitchcockově stejnojmenném filmu". Jeho tvůrci Carlton Cuse, Kerry Ehrin a Anthony Cipriano zvolili v poslední době oblíbený přístup tzv. prequelu, tedy rekonstrukci předcházejících osudů hlavních protagonistů. Děj ovšem přenesli do současnosti a také změnili jeho místo. Příběh se neodehrává ve smyšleném kalifornském Fairvale, nýbrž ve fiktivním oregonském pobřežním městečku White Pine Bay. Tam přijíždějí čerstvě ovdovělá Norma Batesová (Vera Farmigaová) s šestnáctiletým synem Normanem (Freddie Highmore) a zabydlují se v motelu, který Norma koupila z manželovy pojistky a kde chtějí oba začít nový život.
Norman se seznamuje se spolužačkami Bradley (Nicola Peltzová) a Emmou (Olivia Cookeová) a Norma zase poznává především místní představitele zákona, šerifa Romera (Nestor Carbonell) a jeho zástupce Zacka (Mike Vogel). Norman působí navenek normálním dojmem, ale je z něho cítit všudypřítomné napětí a jeho vztah k matce je přinejmenším zvláštní. Do děje první řady významně zasáhnou bývalý majitel motelu a také Normanův starší sourozenec Dylan (Max Thieriot), který se k nim nastěhuje. Poklidné městečko, kde se zdánlivě nic neděje, skrývá některá nepěkná tajemství, jež fungování Batesova motelu přímo ovlivní. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (268)

peiton 

všechny recenze uživatele

Zoznámte sa!Norma & Norman tvoriaci nerozlučný pár matky a syna,z ktorej jedna a mám pocit,že tou je práve Norma,ktorá potrebuje hlavne v 1.sérii terapiu lekára hádam viac ako sám chudák Norman,avšak v 2.sérii už bol Norman jej vplyvom dostatočne zaočkovaný tak,že nepociťovala potrebu tlačiť na pílu ako v jeho začiatkoch.Ak sa do tohto seriálu náhodou rozhodnete ísť vedzte,že má tendenciu si vás získať a vtiahnuť do deja už po 1 diely.Rýchle plynúci dej nenechávajúc nič na náhodu,vraví sa tomu zápletka.Zvedavosť je sviňa a tá je v seriáli hlavným motorčekom,ktorý vás posúva vpred a budete chcieť jednoducho vedieť čo sa stane z postavami dalej vsadené do malebného prostredia mestečka White Pine Bay,kde sa nikdy nič nedeje..na oko nedeje.Každá pasáž tu má svoje miesto a opodstatnenie,tvorcovia si dali záležať na detailoch a spolu už z kultovým snímkom ,,PSYCHO" tvoria sofistikované prepojenie. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Prvé 4 epizódy za mnou a zatiaľ Bates Motel spĺňa všetky moje očakávania. Teraz sa trochu zarážam nad tou prvou vetou, ktorú som napísala lebo zatiaľ som sa dostala po 9. epizódu, a úprimne, 8. a 9. epizóda sú tými najnudnejšími sračkami zo seriálu... Dúfam, že 10. nudiť nebude, dávam zatiaľ 4* ale pochybujem, že kvôli tým dvom sračkoidným epizódam hodnotenie zvýšim a myslím, že 10. už byť horšia nemôže ako tie dve. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní Psycho, mistra všech mistrů, Alfreda Hitchcocka řadím mezi hrstku dokonalostí a rovněž svých úplně nejoblíbenějších filmů, a tak jsem byl na tenhle seriál obzvlášť zvědavý.. Tím moderním lookem jsem byl zprvu dost šokovaný a přiznám, že mě ty hodně zásadní změny s tím dobovým přesazením na čele dost odrazovaly, ale stačila jedna, dvě epizodky, a Bates Motel, především skvostně odehraný, se mi dostal hluboko pod kůži.. Stoupající kvalita i počet nápadů.. Tohle je parádní jízda, která by se často sebeparafrázujícímu Hitchovi určitě moc líbila..;) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

No konečně. Čekání na kvalitní seriálový počin, který by měl tu správnou atmosféru, bylo dlouhé, ale vyplatilo se. „Batesův Motel“ je seriál, který mám chuť sledovat. A ne sem tam, když to zrovna „náhodou zapnu“ (jako u většiny podobných seriálů), ale každý díl. Menší odběhnutí od Ostrovní produkce mě snad nezabije, hlavní představitel je ostatně Brit, takže...;-) První série: 85%. Labilní postavy, dobře rozvržený děj, zajímavá iluze původního "Psycha" (zařízení domu, styl oblékání atd. vs. iPhony a další vymoženosti jednadvacátého století). Druhá série: 70%. Oproti první sérii pokles (že by docházely nápady?), ukončení sledování ale zatím nehrozí. Kdyby byla celá série tak nadupaná jako poslední tři díly... Třetí série: X%. Čekám na českou premiéru. Oblíbené postavy: Dylan Massett (Thieriot mě zaujal už jako Bug v Cravenově ne příliš povedeném „My Soul To Take“), Norma Bates (skvělá Vera Farmiga), šerif Romero, Norman Bates (no nevím, nevím, jestli si Willy Wonka vybral správné dítě XD). Prozatímně 4* a doufám v menší "nápravu". Edit: Tak bohužel. S přibývajícími sériemi začal seriál váznout, ztratil náboj a na poslední řadu už se nejspíš ani nepodívám. Škoda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmom som nejak neprišiel na chuť, ale naozaj ma tento seriál dostal. Obsadenie seriálu "Bates Motel" vzbudzovalo dobré pocity. Vera Farmiga už dokázala, že je dobrá herečka a predovšetkým pekelne sexi, Freedie Highmore zase má ten správny kukuč na postavu Normana Batesa. Príbeh je prenesený do súčasnosti, ale čo zostáva rovnaké, to je ten úžasne gotický dom, v ktorom rodina Batesových býva. "Bates Motel" je seriál, ktorý ma úplne odrovnal. Rozhodne je to skvelý seriál a ja som rád, že nie je klišéovitý. Je tu pomerne veľké množstvo postáv, ktoré do deja zasahujú a každý je vlastne podozrivý zo všetkého možného. Asi mi trochu nesedelo prevedenie do modernej doby, ale to skôr vzhľadom k predlohe. Hereckým výkonom možno ťažko niečo vytknúť. Seriál ma dokázal pohltiť. A ten záver okolo Normy. Wow. ()

Galerie (950)

Zajímavosti (23)

  • Seriál se oproti filmu odehrává v jiném fiktivním městě. Zatímco seriál se odehrává ve White Pine Bay v Oregonu, snímek se odehrával v kalifornském Fairvale. (ČSFD)
  • Postava Normana Batesa (Freddie Highmore) je inšpirovaná sériovým vrahom Edwardom Theodorom Geinom, ktorý bol v roku 1968 usvedčený z niekoľkých vrážd a odsúdený na doživotie v psychiatrickom ústave. (Greenpeacak)
  • Ve 29. minutě tančí na plese Norman (Freddie Highmore) s Emmou (Olivia Cooke) ploužák na skladbu „Lady in Red“ od britsko-irského zpěváka Chrise de Burgha, která vyšla v roce 1986 jako druhý singl z alba „Into the Light“. (Trajektt)

Související novinky

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama