Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh zasazený do 2. světové války vypráví o kapitánovi Günteru Prienovi velícímu německé ponorce. Jeho loď vplula roku 1939 nezpozorována do přísně střežené britské námořní základny Scapa Flow, kde zničila bitevní loď HMS Royal Oak a v poklidu zase odplula. (maverick10)

Recenze (13)

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tento film je poklad západoněmecké kinematografie, dá se říct, že to není jen válečné drama ale i životopisný film, který popisuje velice slavného kapitána, který potupil roayal navy v jejich námořní základně. Kapitán Prien se stal nástrojem propagandy než v roce 1941 jeho život vyhasl. Film je poměrně dobře proveden vztaženo k roku jeho vzniku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Harald Reinl /Winnetou 1 -3/ natocil sympaticky vojnovy ponorkovy film, kde kapitan ponorky sa snazi vypatrat britsku vojnovu lod a potopit ju. Vyborna je hlavne prva polka filmu, fakt satle sa nioeco deje, rezisersky perfektne, dialogy na urovni. Skoda no, potom sa to preklopilo do prisernej nudy a pomaly az vatovo planych plkov o nicom. Je super, ze film sa snazi ocistit sa od nacizmu, ale robi to svojsky, mnohe veci su len nacatre a nedotiahnute. Ako zastupca ponorkovych filmov vsak slusny priemer 68 % ()

Reklama

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Svědek doby, kde se hledalo alespoň něco pozitivního na německém angažmá ve světovce II. Některým z oslavovaných hrdinů Třetí říše se musel po jejich smrti (to se dělá nejsnáz, věřte mi) dodat antinacistický názor. Hodím dývko do hlubin Atlantiku, ať se na to může Gynťa podívat a společně s tisíci mrtvými kolegy se ujistit, že tak špatně z toho poslední Hitlerova zbraň v ofenzivě nakonec nevychází. Celkově asi ale nejlepší film od Reinla, který jsem viděl. Kdyby hodil Vinetoua doprostřed vln Altantiku a natočil třeba Kretschmerův poslední výstřel, možná by udělal lépe. ()

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Parádní kraťas zobrazující jednoho z nejznámějších mořských vlků Güntera Priena. Nejvyšší chybou je filmu je délka, dovedu si představit o další hodinku navíc - konec mi přišel příliš uspěchaný a tak nějak vyzněl do prázdna. Co se týče herců, tak nemám žádných výtek. Film doporučuji všem co se zajímají o ponorky během 2.sv.války. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ICH MÖCHTE MEINE MÄNNER NICHT IM STICH LASSEN! Západoněmecký film z roku 1958, takže efektní podívanou nečekejte. Film je přesto silný a zaměřen spíše na osud a způsob myšlení hrdinného kapitána Priena, který mi neskutečně připomínal Kirka Douglese. Co k tomu říct, i uvnitř ponorky se používají autentické záběry a všechny scény s manželkou jsou děsná pruda. Co taky Ingeborg čekala, když si vzala námořníka. Přesto jsem se u filmu dobře bavil, protože film o ponorkách nemůže nikdy zklamat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Kapitänleutnant - kapitánporučík, v německém námořnictvu Kriegsmarine zkracováno na Kaleu - Günther Prien (Dieter Eppler) se narodil 16. ledna 1908 v Osterfeldu, zahynul 7. března 1941 v severním Atlantiku dílem hlubiných bomb torpédoborce HMS Wolverine. Celkově se svou ponorkou U-47 potopil 188 905 brutto registrovaných tun tonáže lodí. (bejkovec)

Reklama

Reklama