Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (388)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Áno, áno. Slabšie ako jednotka. Chvíľami to zadrháva, a to poriadne. Prvý problém - Postavy. Zatiaľ čo v jednotke sa s nimi aspoň dalo súcitiť, v tejto časti boli čiernobielo rozdelené na dobré a zlé, a tak mohlo byť úplne jedno, či tie zlé zakapú alebo nie. Ďalej - Znepokojivosť prvého dielu je nenávratne preč a namiesto toho režisér stavia na ľakačky (podobne ako v Insidious 3). Tie sú však vcelku funkčné. Taktiež by som bol radšej, keby tí detskí duchovia fungovali ako kulisa a nie aby tam drístali, pobehovali a vytvárali paranormálnu aktivitu. Napriek viacerým slabinám však horor ako celok funguje dobre a nebol som po odchode z kina rozčarovaný. Párkrát som sa zľakol, potešili vynaliezavé vraždy na páskach, dobrá hudba, a nebudem mať problém si ho spolu z kvalitnejšou prvou časťou zopakovať. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŘEKNI TO NĚKOMU A ZABIJEME TEBE I CELOU TVOU RODINU. A NA TEN FILM SE BUDEME DÍVAT POŘÁD DOKOLA…“ /// Tak hlavně si to nemělo brát Sinister do držky. Mělo to vyprávět vo domečku, který dělá to, co má – straší parchanta a druhýho parchanta (no toho moc ne) a maminu (ta vo tom vlastně neví). To, že parchanti společně čuměj na filmy (takový brutálnější home video) ještě neznamená, že tam musí prudit Bughuul. Ale je tady, takže dost zbytečnejch keců, jestli jo (Sinister) nebo ne (Sinister – pro míň chápavý). Pak mně z toho vylejzá, že to zase taková hrůza není. Celkem to straší, zápletka není tragická. Jen to finále je neuvěřitelně debilní, vlastně by se dalo říct, že neuvěřitelný. Pravda, nebejt těch filmů… tak vlastně není na co koukat. Ale dávám 3*, páč su větší srab než vostatní! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mrtvej kámoš má nějaký filmy. 2.) Už mě doma všichni serou. 3.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po unikátní jedničce už se nic originálního vymyslet v podstatě nedalo, a tak si Skot natáhl přes xicht punčochu a vydal se vyloupit Kukuřičné děti a Paní v černém. Na první štaci ho Malachaj se smíchem sekl srpem horizontálně přes prdel, takže na ní teď konečně má presbyteriánský kříž, na štaci druhé na něj Hery Potrat poštval Myslomrda, tudíž z něj nakonec vypadl tupý rychlokvašný blábol, jen aby se rychle zaparazitovalo na úspěchu prvního dílu. K tomu všemu asi pochopil, že scénář tentokrát stojí za vyhnitou pochvu, a tak fikaně vycouval z režie a hodil pádlo do ruky nějakému irskému nekňubovi, který již dříve žluklým zvratkem s názvem Citadela jednoznačně prokázal, že je pro Holyvůd nesporným talentem a mohl by třeba skvěle kouřit čuráky na Sansetbulváru. Když si člověk navíc představí, jaké roztomilé vyfikundace by se daly vyvádět s hustým středověkým lidožravým démonem, a pak spatří jen mikroprostřihy na zfetovaného mastňáka s pomoučenou držkou, má chuť se hlasitě rouhat, i když by pak za to mohl skončit v nebi. A tak nezbývá, než si závěrem s chutí zapičovat, jednak proto, abych splnil kvótu zneužívání bezúčelných vulgarismů HOMOvy nové a lepší filmové publicistiky, a druhak abych vyzdvihl lapidární vševýstižnost a rétorickou variabilitu ženského zevního genitálu v návaznosti na úsporu diskového prostoru. Takže, atmosféra jedničky v piči, scénář a režie totálně na piču, démon kompletně zpičený a jediná piča, která stála za podívání, byla ta katalogová MILFka v hlavní roli (142 znaků!). Pro hochy z filmové teorie ještě uvádím necenzurovanou verzi, protože piča je pro ně příliš abstraktní pojem: Genius loci sekundární progredience lze determinovat jako přinejmenším insuficientní až skurilní, valor režijního a scenáristického kontributu aproximálně osciluje okolo nihilu, eikon démona evokuje sardonický paskvil a femininní prvek mi afikoval iritující asfyxiofilické tenze v genitální oblasti (263 znaků!). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kukuričné pole, kosáky a drevený kostol sú fajn, zvyšok je ako typický generický videosequel spred 15 rokov ako napr. Candyman 3, či Hellraiser 5-8: nesympatické postavy, neobjavný dej, žiadne prehĺbenie mytológie a opakovanie postupov predošlého filmu no v prevedení netalentovaných remeselne priemerných tvorcov. Jednotka bola napriek svojej prvoplánovosti aspoň remeselne kvalitne nakrútená a postavy mali svoju hĺbku, toto je len stroj na peniaze. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo v Illinois na místech Kankakee, Chicago, Joliet, St. Anne, Grant Park, Forest Park a v Chicago Studio City. (noelcoward73)

Reklama

Reklama