Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 5
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 5

Recenze (208)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naordinovaná, řízená lineární míchanice sc-fi/fantasy/krimi/thriller, která čerpá s podobně úspěšných seriálů posledních let. Celkovou vizáž pak vidím jako naprostou slepeninu lepších seriálů: Da Vinci's Demons a Sherlock. I tak ale seriál působí dost sympaticky, trošku si zvykám na postavu Ichaboda Crane (Tom Mison) - kopírování Benedicta Cumberbatche jako Sherlocka Holmesa ze seriálu SHERLOCK (2010) je tu hodně okaté. Best of seriál to z mojeho pohledu nebude, ale i tak se na něj nechá koukat a není to žádná nudná patlaninka ;) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 33 Dokoukáno: 16+1 Zahozeno: 21 _ Na tohle jsem se byl docela zvědav, téma mám rád a na papíře to vypadá dobře. Provedení mi moc nesedlo a většina herců byla děs a hrůza a nemohl jsem je vystát. Jediný kdo za něco stál byl Tom Mison díky přízvuku a pak ke konci samozřejmě výborný John Noble. Ten v druhé sérii má být povýšen na hlavní postavu, tak tomu možná dám ještě šanci kvůli němu. Jinak mě to vůbec nebavilo a ty herci mě odrazovali od sledování. Jinak triky byly povedený. Celkově mi to ale přišlo jako nepovedená vykrádačka Grimm. 50% ()

Reklama

Sunny.69 

všechny recenze uživatele

Pustila jsem si seriál znovu po téměř deseti letech. Inu, tentokrát jsem nedokoukala ani druhou sérii. Takže tak. //Další z kategorie seirálů, který měl skončit po první sérii.... Nebo jinak, měl být v první sérii uzavřen, protože pak by si zasloužil 5 hvězd. Protože ze začátku to bylo opravdu dobře našlápnuté, ale to co autoři vymysleli a překombinovali dále... To je opravdu výsměch. ()

Jano... 

všechny recenze uživatele

Návrat bezhlavého jazdca do Ospalej diery prebehol úspešne. Sleepy Hollow predstavuje žáner, ktorý mám rád (nekresťan by to nazval kresťanské fantasy, kresťan asi rúhanie). Veterán z Vojny za nezávislosť Ichabod Crane (nie práve Johnny, ale charizma z neho ťahá na celú izbu aj tak...), presne ten povestný muž, čo odsekol hlavu bezhlavému jazdcovi, zaspí dobu, keď ho manželka prenesie do budúcnosti, aby dokončil svoje poslanie a dievča, ktoré máta prízrak, čo ako malá videla v lese a tiež pocit viny, že si radšej zachránila vlastnú kožu ako sestru pred zvieracou kazajkou pre pomätencov a k tomu kopec démonických detailov a epizódnych príbehov (indiánsky Sandmam, duchovia, bosorky, vstávanie z mŕtvych, Slobodomurári, Očistec, štyria jazdci Apokalypsy (!!!), golem, monštrá všetkého druhu...) a výborná atmosféra tento seriál výrazne vyzdvihujú z vôd mainstreamového priemeru. Veľmi sa mi tiež páčilo, ako bolo spracované Craneovo objavovanie vymožeností modernej doby. Stopercentne sa pustím aj do druhej séria a ktohovie? Možno potom pôjdem aj na 5* (edit_ nepôjdem, ostanem na 4*, ale aj tak to je kvalitný seriál, ktorý určite odporúčam...) ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Logiku to má asi jako tupá sekera. Děj je zkratkovitej, jednotlivý epizody jsou provázané dost náhodně - jednu chvíli se řeší mrtvá čarodějnice, v další se cituje Kniha Zjevení a čtyři jezdci apokalypsy (kdybych dostal litr pokaždé, když to někdo vytáhne na plátno...) a v dalším díle hula hop a je tu Moloch a Miltonův ztracenej ráj. Pokud chcete najít místnost, kde taktizoval George Washington a je uskladněných pár kilo dynamitu, není problém, stačí otevřít okno v policejním skladu. Hledáte prastarej kodex, ztracenej dvě stě let? Koukněte do hlavní lodi kostela, kde je špatně zacementovaná schránka ve zdi, které si nikdo (!) za tu dobu nevšiml. Tohle je prostě třetí seriálová liga někde mezi Hvězdnou bránou a 902 10. Kouknete na to během umývání nádobí a budete spokojení. Ústřední dvojice je docela sympatická. Děvče moc hrát neumí, ale zase se na ni pěkně kouká. Zato britský akcent Toma Misona bude fanynky Sherlocka uvádět do deliria. ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)
  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama