Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 3
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 3

Recenze (208)

venalce 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byla skeptická k americkému pojetí apokalypsy, ale časem jsem propadla kouzlu tohoto seriálu. Chválím netradiční záběry kamery a hlavně Toma Misona, který je jako Ichabod neskutečný sympaťák a už jen on samotný se svým skvostným akcentem je dobrým důvodem, proč se na Sleepy Hollow dívat. Doufejme, že se časem nestane jediným důvodem. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Scénář si vůbec nedělá vrásky s obhajobou a přijetím toho, že nám po ulicích běhají oživlí mrtví, čemuž odpovídá i velmi svižné tempo a okamžik, kdy se bezhlavý jezdec vyzbrojí po vzoru Arnieho, je guilty pleasure...Nové vtělení Ichaboda Crana je sympaťák a démonci mají děsivý potenciál...Nicméně již druhý díl zabředl do repetetivních dialogů, situací a brakovitosti...Sledovat dál se jeví jako ztráta času, což třetí díl, který hlavní dějevou linku opět tříští do jednotlivých nezajímavých epizodek, jen potvrdil... ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

První díl byl hodně slušný. Tajemný, zajímavý, dobře natočený. Potom jsem vnímal ještě další dva díly, kde už se mi sem tam něco nezdálo. Díly 4 a 5 jsem už prospal, protože mě většinou hned v začátku něčím hodně otrávil. Ta kouzelná naivita některých postav z prvních dílů se vytratila a místo ní to začalo být často velmi hloupé. Navíc problém spousty současných seriálů. musí být hodně dílů, tak začneme něčím suprovým a dalších XX dílů zaplácneme nějakou vatou, aby se jen občas zmínila ta úvodní myšlenka. Škoda. mohla to být super miniserie. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pilot docela svižně prolétává zápletkou a mě se fakt líbil. Uvidíme, co se z toho vyvine. Atmosféra je hutná a opravdu místy strašidelná. Kouzla žeru, takže proč ne? 2. díl mě utvrdil v atmosférickém pocitu z pilota. Seriál se mi ďábelsky líbí. Po třetím díle bych tomu vrazil pět hvězd bez zaváhání. Mytologicky propracované. Samí noví protivníci. Líbiví démoni a hlavně hutná atmosféra. Nice. Šestý díl mě utvrzuje v tom, že tento rok je to nejlepší seriál, alespoň, co se mystiky týče. ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No po pilotu bych řekl, že je zaděláno na průšvih, tak jsem zvědavý, jestli mi to sympaťák Ichabod vyvrátí. Po třetím díle se teda moc nedaří. Scénář je prkenný jak prase a hlavní otázkou prozatím je, kolik nadpřirozených věcí je potřeba vidět, aby jim jedna mladá černoška uvěřila. Zatím mi to přijde jako Čarodějky v trochu jiném kabátě. Po osmém díle musím konstatovat, že se seriál propadá do sraček. O šokujícím tajemství ví v podstatě půlka Ameriky a půlka Německa, ale pořád je co odhalovat. Ze slušnosti dokoukám první řadu, ale tím končím. ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)
  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama