Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 10
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 10

Recenze (208)

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No po pilotu bych řekl, že je zaděláno na průšvih, tak jsem zvědavý, jestli mi to sympaťák Ichabod vyvrátí. Po třetím díle se teda moc nedaří. Scénář je prkenný jak prase a hlavní otázkou prozatím je, kolik nadpřirozených věcí je potřeba vidět, aby jim jedna mladá černoška uvěřila. Zatím mi to přijde jako Čarodějky v trochu jiném kabátě. Po osmém díle musím konstatovat, že se seriál propadá do sraček. O šokujícím tajemství ví v podstatě půlka Ameriky a půlka Německa, ale pořád je co odhalovat. Ze slušnosti dokoukám první řadu, ale tím končím. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Logiku to má asi jako tupá sekera. Děj je zkratkovitej, jednotlivý epizody jsou provázané dost náhodně - jednu chvíli se řeší mrtvá čarodějnice, v další se cituje Kniha Zjevení a čtyři jezdci apokalypsy (kdybych dostal litr pokaždé, když to někdo vytáhne na plátno...) a v dalším díle hula hop a je tu Moloch a Miltonův ztracenej ráj. Pokud chcete najít místnost, kde taktizoval George Washington a je uskladněných pár kilo dynamitu, není problém, stačí otevřít okno v policejním skladu. Hledáte prastarej kodex, ztracenej dvě stě let? Koukněte do hlavní lodi kostela, kde je špatně zacementovaná schránka ve zdi, které si nikdo (!) za tu dobu nevšiml. Tohle je prostě třetí seriálová liga někde mezi Hvězdnou bránou a 902 10. Kouknete na to během umývání nádobí a budete spokojení. Ústřední dvojice je docela sympatická. Děvče moc hrát neumí, ale zase se na ni pěkně kouká. Zato britský akcent Toma Misona bude fanynky Sherlocka uvádět do deliria. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 33 Dokoukáno: 16+1 Zahozeno: 21 _ Na tohle jsem se byl docela zvědav, téma mám rád a na papíře to vypadá dobře. Provedení mi moc nesedlo a většina herců byla děs a hrůza a nemohl jsem je vystát. Jediný kdo za něco stál byl Tom Mison díky přízvuku a pak ke konci samozřejmě výborný John Noble. Ten v druhé sérii má být povýšen na hlavní postavu, tak tomu možná dám ještě šanci kvůli němu. Jinak mě to vůbec nebavilo a ty herci mě odrazovali od sledování. Jinak triky byly povedený. Celkově mi to ale přišlo jako nepovedená vykrádačka Grimm. 50% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po pilotu slušná atmosferická záležitost,kterou Wiseman zvládnul na jedničku.S legendou se pracuje solidně a zatím není proč to tvůrcům nežrat.Jen sand škoda,že hned v prvním díle udělali z bezhlavého jezdce spíš bezhlavého ramba,který okamžitě používá veškeré střelné zbraně které najde.Ta sekera by mu slušela víc...80% (edit : po skončení série musím hvězdu ubrat.Už zhruba od půlky začala atmosféra řídnout a díly začínaly být podobné jeden druhému.Finále na závěr nebylo špatné,ale že bych nemohl dospat druhé řady se říct nedá) ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Moc šancí tomu nedávám... nechápu moc to nadhodnocené hodnocení na ČSFD, ale tady už poslední dobou nechápu už vůbec nic. Každopádně aspoň na jedno schlednutí při nudné noční to jde... A je to hezky temné to mně baví... bohužel se tvůrci v kdo ví jaké inovaci zrovna nepředvedli. Co to sakra je? Nějaká horová variace na Assassin Creat? O_o Což potom to přenesení klasického příběhu do současnosti... mi moc štastné nepřijde. Zábavné to možná je... ale moc povedené rozhodně né. Spíše naopak. Mám pocit že to tvůrci vzali nějak až moc hopem... Navíc, zase ty konspirační teorie... kydy o třech jezdcích a bla bla bla... už se mi tyhle bludy začínají trošku zajídat. Navíc je hlavní hrdina prachobyčejný člověk... sice 200starý... ale. Je to trošku nuda. V podstatě tu největší práci odřou vjetšinou jen záporaci. Tvůrci se ani nesnažily o něco víc... lidem to prostě stačí tak ať. Některé zcény navíc vypadají prostě směšně... třeba zcéna kdy bezhlavec odhodí svůj Tomahak a začne okolo sebe kosit zapíkem? cože? To jako vážně? Z čím přijde příště? Z bazukou na rameni a z raketometem místo hlavy? ROF: Nebo ten souboj z tím knězem.. Sem chcal smíchy? Co to mělo proboha být! Ty řetězi!!! Ale nebudu předbýhat... Příběh taky nějak zvlášť nezaujal... Do postav se zatím dostávám. Neurazí, ale ani nepotěší... jak říkám, na jedno schlednutí dobré. O trochu lepší než třeba GRIMM... Jsem trošku sklamaný, vzhledem k tomu jaký okolo toho byl humbuk. Což je škoda, pač tenhle seriál jistý potencionál má. Bohužel, zatím nevyužitý.. uvidíme co bude dál. ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)
  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama