Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Decibely lásky jsou příběhem tří generací, které prožívají své touhy, sny, naděje i zklamání, a přitom nepřestávají věřit na lásku, přátelství a lidské souznění. Okolnosti se mění, ale věčná touha milovat a být milován zůstává... Mladý umělec Dan (Filip Cíl) sní o úspěchu, ale zatím si odpykává veřejně prospěšné práce při úklidu města. Jeho šéfem je Kristián Hovorka (Rudolf Hrušínský nejml.), který spolu s Otou (Pavel Horváth) pracuje v Technických službách na Plzeňském magistrátu, kde mají na starosti úklid města. Dan se na diskotéce seznámí s  Betkou (Alžběta Bartošová), Kristiána zaujme Danova pohledná sestra Danka, která za bratra stále žehlí jeho průšvihy. Ne všechno ale vychází. Betčina nepřejícná kamarádka (Aneta Vrzalová) a její přítel Robert (Jakub Grafnetr) se rozhodnou vše zkomplikovat nefér hrou. A zatímco Danka s Kristiánem hledají cestu, jak konečně zakotvit „v neklidných vodách života", tak Kristiánův táta Láďa (Rudolf Hrušínský ml.) a Betčina šarmantní tetička (Iva Janžurová) dokazují celému světu, že věk je pouhé číslo. Kristiána navíc čeká, spolu s nápravou dávné křivdy, jak mu to radí jeho nejlepší kamarádka Lenka (Lucie Vondráčková), i nalezení „cesty" k dceři Jitce (Marika Šoposká). (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (253)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli první Discopříběh nesnesu, pro dvojku mám docela slabost (v rámci perverzních filmů první půlky devadesátek). Proto jsem okamžitě nad Decibely lásky nezlomila hůl. Různé podivné návraty kdysi populárních filmů ve stylu Sněženek a machrů po 25 letech mohou být vcelku slušný materiál pro otrlého diváka. Ale tady se setkáváme s filmem, který by býval byl rád Discopříběhem 3, ale nebylo mu to dopřáno. Absence Jardy Soukupa a Ládi Potměšila zamrzí nejvíc, různé omyly by člověk i přešel, ale kde není ani náznak scénáře a řemeslo šlo na procházku, tam to nevytrhne ani Janžurka, ani celá Gottovic famílie. A přitom stačilo tak málo, vzít klasické kýče Michala Davida, dát příležitost ke comebacku Hrušínskému nejml. a pozvat starou partu. Anebo skutečně napsat cosi nového jen s Davidovým písničkovým soundtrackem, leč ani na to neměl nikdo ze zúčastněných talent. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Cca desítka postav se pohybuje po plátně, občas žvaní, občas zpívá a občas někdo s někým interaguje na téma "láska". Dělají to vskutku atraktivně, jelikož druhý den po vidění nevím, kdo do koho zasunul nebo jak skončil. Vlastně si už ani nejsem jist, kdo všechno tam byl... Každopádně trapně beztvaré figurky by se daly tvůrcům odpustit, kdyby za něco stály písničky a choreografie tanečních vystoupení - měl to být muzikál, ne? Nebudu to moc okecávat, za řeč tu stojí přesně NIC. NIC! Kdyby mi bylo sedm, ocenil bych počmáraný popelářský vůz. Tenhle film je tak strašně prázdný ve všech ohledech, že o jeho existenci víme jen díky řečičkám o následníkovi Discopříběhu. Ten měl alespoň příběh jedné dospívající postavy, v níž se mohla tehdejší mládež identifikovat, skvělého fotra v Potměšilově podání a pár hitů Michala Davida, schopných unést označení "chytlavé". Decibely mají jen stádo lidiček a písniček tak slaboučkých, že by jim dala do držky i průměrná plzeňská kocovina. ()

Reklama

kytka.patrik odpad!

všechny recenze uživatele

Film který nemá děj ale má samé kozaté holky s push-upkou. Nejmladší Hrušincký pořád vytlemenej jak kdyby byl sjetej :D Ty mladí rádo by herci neumí vůbec hrát je to jak kdyby četli tex a vůbec to neprožívaj chybí tomu ty emoce nebo nevím ale úplně jim to na rtech vidím jak je to nepřirozené jak mají ten text naučen. Michal David si ve filmu udělal pěknou reklamu nejen že tam hrají každý 2min jeho písničky ale taky si ve filmu zahrál a všude ve filmu cpou před kameru plakáty, cdčka atd... . Jinak tohle je Discopříběh 3 a na jednu stranu jsem rád že tento název nepoužili protože by ten film totálně zostudil předchozí dva díly kteří byly o 80% lepší než tohle. Jediný co se mi na tom líbí je úvodní písnička a těch prvních 5min filmu :D ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Šedesátýprvní nejhorší film historie (v době psaní mého komentáře).....ano, vlastně proč NE!!!!! Tohle je fakt hodně nepovedená záležitost.....krok nazpátek do časů, kdy prominent předešlého režimu seňor David převzal vládu po dinosaurech.....a ještě ke všemu krok do louže. David (Co více dodat), Vondráčková (ta holka se měla narodit o 30 let dříve, to by si čvachtala), nejmladší Hrušinský (zřejmě pan herec po dědečkovy), Cíl (jeho filmové kroky začínají připomínat ty Filipa Tomsi), režie, produkce, scénář, hlavní nástěnkář Miloslav Halík (desítkami snímků otřískaný rutinér)....má cenu pokračovat? Víte co je na tom všem úplně to nejsmutnější (pomineme li, že jde o skutečné dno tuzemské kinematografie)? Nejsmutnější je fakt, že co se týče hereckého projevu, tak nejlépe se presentuje bývalý profesionální fotbalista Pavel Horvát....a to je na zamyšlení! ()

jabba odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že bych nedokázal dát filmu číselné hodnocení nebo napsal komentář aniž bych ho viděl. Ale pro jednou s chutí udělám výjimku a napálím odpad. Hlavně proto, aby už se ten deformovaný prasopes a perverzní hříčka přírody vyprodávající Lucerny NIKDY NIKDY opakuji NIKDY ani nepřiblížíl k médiu zvaném film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Film Decibely lásky se točil v Plzni od 14. září 2015 do října 2015. První klapka padla v sanatoriu Vísky nedaleko Plzně. (max21)
  • Film využívá „starších" i nových písniček Michala Davida, jehož hity se staly nedílnou součástí mnoha filmů. Ve filmu zazní nejen původní a legendární písničky jako: Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má, nebo Každý mi tě, lásko, závidí, ale i nově zkomponovaná hudba, doplněná písničkami Joe Cockera, Westlife, Barry Whitea, H. Lewise. (Zdroj: Falcon)
  • Jedna z najznámejších pesničiek Michala Davida "Decibely lásky" sa vo filme s totožným názvom neobjaví. (danci7891)

Reklama

Reklama