Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Až do záveru slušné, i keď po pravde ničím prekvapujúce. Rozprávkový happy end mi však k Insidious akosi vôbec nesedel a na uspokojenie mojej hororovej čiernej duše jedna záverečná lakačka s odkazom na prvú časť (zatiaľ) trilógie jednoducho nestačila. Hádam nebude štvorka ešte o triedu horšia, pretože to by som sa už celkom nasrdil. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižná a atmosférická hororová jednohubka, která za Wanovými předchůdci zaostává méně než bych čekal. Obzvláště v první polovině se fungujícími lekačkami rozhodně nešetří. Škoda, že v poslední třetině už to celé podstatně ztrácí dech a celé se zvrtne jen v nenapínavou variaci na závěr předchozích dílů. I přesto ale tato série pořád nečekaně baví. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně v pořádku, ale nic víc. Kde jednička byla novátorská a dvojka příběhově zajímavá, tam je trojka rutinní a papouškovská. Whannell sice ctí Wanovu práci a daří se mu produkovat povedené lekačky v uspokojivém množství, ale ve finále to s tou ctí spíše přehnal a závěrečné vymítání ducha už je recyklát nejkřečovitějšího charakteru. Co pak sejde na tom, že se na to hezky kouká a kameraman, režisér i hudební skladatel se spokojeně plácají po ramenou, když se v konečném součtu podíleli na filmu, který už vzhledem k jeho předchůdcům nikdo vidět nepotřebuje.....? Víceméně za snahu a poctivost 65%. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že série o tolika dílech a s tak vysokým hodnocením bude za něco stát. S každým dalším dílem se mi ale potvrzuje, že opak je pravdou. První "Insidious" mělo alespoň náznaky tvůrčího nápadu a atmosféry, u "Insidious 2" jsem se nudila natolik, že jsem měla problém ho dokoukat a co se týče "Insidious 3", jedná se sice více o rodinné drama než o horor, ale minimálně konec mě zajímal. Whannellovo "To další" mě nicméně nebaví (zažít bych to ale nechtěla xD) a nevěřím, že na tom čtyřka něco změní. A ta škrtící bába v černém už mě taky irituje... 2,5*. Trojka není úplně špatná, ale je o ničem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po stránke originality a prepracovanosti deja sa už toto pokračovanie nedá s predchádzajúcimi dvomi Wanovými dielmi vôbec porovnávať, toto už má podstatne bližšie k štandardnej žánrovke, ale tentokrát s tým nemám žiadny problém, dokonca túto zmenu po druhom diely, ktorý mi moc nesadol len vítam. A tak ma síce trochu mrzí, že v prípade tohto pokračovania sa ani jedna stránka nedá označiť za prvotriednu, všetko tu už bolo a to aj v kvalitnejšom prevedení, ale zároveň nič výrazne nezaostáva a spĺňa to potrebné štandardy. A tak sa tu nájde dostatok sympatických postáv, ktorým nie je problém fandiť, či už hlavná hrdinka, jej otec, alebo aj známe tváre z predchádzajúcich dielov, teda Lin Shaye ako médium a dvojica odľahčených lovcov duchov, veľkým plusom je aj zasadenie deja do prostredia paneláku, čo je pre mňa po tých neustálych rodinných domoch vítaná zmena, pričom vďaka japonskej produkcii som si už dávno uvedomil, že paneláky ponúkajú v tomto type filmu väčší potenciál. Hororová stránka je ale len štandard a tak ma síce nič nenadchlo, ale predsa len to má aspoň obstojnú atmosféru, občas trochu funguje aj napätie a jednotlivé hororové sekvencie sú na tom presne rovnako, teda nič nezabudnuteľné, ale dobrých momentov je dostatok. Skôr by to chcelo lepších duchov, títo nevyvolávajú dostatočný rešpekt a dokonca aj postava stareny, ktorá mi v predchádzajúcich dieloch prišla dosť nepríjemná už tu bola dokonca nechcene smiešna. Takže tentokrát hodnotím dobre, bavilo ma to a v rámci amerických kinohororov posledných rokov je to určite výrazný nadpriemer, ale myslím, že by túto sériou už mali nechať tak, jej potenciál sa už využil a bola by škoda, keby moc upadla. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)
  • S rozpočtem 11 milionů amerických dolarů tehdy šlo o nejdražší díl z celé série. (ČSFD)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama