Reklama

Reklama

Rozsudek

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 1
Česko, (2014–2019), 22 h 28 min (Minutáž: 24–27 min)

Hrají:

Kamil Pulec, Vladimír Čapka, Marcela Čapková, Renáta Klemensová, Táňa Hlostová, Petra Lorencová, Zuzana Truplová, Markéta Haroková, Martin Vrtáček, Lada Bělašková, František Strnad, Miroslav Rataj (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Lidská dramata zhuštěná do podoby soudních kauz přitahují diváky na celém světě, svět soudních síní je ale pro většinu lidí světem neznámým a vzdáleným. Skutečné příběhy a práci české justice představuje nový cyklus docudramat České televize Rozsudek. Dvacet příběhů, které se opravdu staly, zavede diváky do prostředí, kam by se normálně nedostali, do soudních síní, kde se rozhoduje o vině či nevině obžalovaných. Autoři čerpají v případech trestních i civilních ze skutečných rozsudků, které padly u soudů napříč celou Českou republikou. Mnohdy vyhrocené lidské příběhy ukazují, jak tenká je hranice mezi bezúhonným životem a životem s cejchem obžaloby. Jednotlivé případy doplňují svými radami a komentáři odborníci z řad soudců, soudních znalců, právníků, kriminalistů a psychologů. „Smyslem je ukázat lidem příběhy, které se mohou stát komukoliv z nás. A neopominutelnou součástí je i osvěta, divák díky příběhům může nahlédnout pod pokličku dnešní justice, může si udělat představu, co účastníka soudního jednání čeká, na co je třeba si dát pozor a podobně," říká Linda Bendová, dramaturgyně pořadu Rozsudek. Tvůrci Rozsudku se rozhodli jednotlivé příběhy natočit formou docudramatu. Část děje se odehrává v soudní síni, paralelně však sledujeme zločin či spor retrospektivně. V rolích aktérů různých příběhů uvidíme herce oblastních divadel. Divák tak nebude vnímat známé filmové tváře a příběh bude prožívat jako detektivní story, které je vyprávěno strhujícím a poutavým způsobem, s napínavými okamžiky, důležitými zvraty v kauze i detektivní prvky. Rozsudek vzniká v ostravské Tvůrčí producentské skupině Lenky Polákové a jednotlivé příběhy mohou diváci České televize sledovat od 6. ledna 2014 každý všední den v 18:25 na ČT1. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele v.indruchova k tomuto seriálu (30)

Znásilnění manželky (2014) (S01E02) 

Dobře zpracované, také pro nevidomé. Děkuji, velice poutavé. ()

Inženýr a uklízečka (2014) (S01E03) 

Mám ráda příběhy podle skutečné události. Je to velké poučení a náhled do lidské psýchy. Láska či posedlost? Ve většině případech je zde stejný patern, obě strany se nezachovají méně či více dobře. ()

Rodinná oslava (2014) (S01E04) 

čistě jasně bez zbytečné omáčky. Jako vždy obě strany jsou na vině. Bohužel každý někdy jedná zkratkovitě, ale většinou je lepší se nenechat vyprovokovat. Kdyby si dali na hubu dopadlo by to líp. ()

Náhodný výstřel (2014) (S01E05) 

Událo se v Brně dle skutečného příběhu. Velmi zajímavý díl. Týraná žena pod tlakem. Jde vidět jak lidi reagují pod stupňovitým týráním. Jednoduchá argumentace odejdi a nenech si to líbit zde neplatí. Psychické týrání je specifické a kdo nezažil asi ani nepochopí. Manipulace agresora zde hraje velkou roli. Fakticky, jasně zpracováno, kamera a podkres huby se sem hodil. ()

Vychovatelka (2014) (S01E06) 

Téma je dle mého méně zajímavé, proto i slabší hodnocení.  Zahráli si zde krátce mladí hercí, o kterých dnes slyšíme :) Jako R. Ferrro a Š. Kozub. ()

Utajený porod (2014) (S01E07) 

Velice dramatické a tragické. Kéž by lidé uměly odcházet z destruktivních vztahů. ()

Sousedova studna (2014) (S01E11) 

Díl se tváří jako malicherný sousedský spor, což také bezpochyby je. Proč tedy tak vysoké hodnocení? Protože se konec povedl. A jak se říká za blbost se platí :) ()

Stavební spoření (2014) (S01E12) 

Velice zajímavý díl. Lidé by k sobě měli být upřímní a komunikovat, to hlavně v rodině. ()

Konec sňatkového podvodníka (2014) (S01E14) 

Pěkně je ukázáno jak někteří jedinci dokáží manipulovat. Jak je to do očí bijící, jen těm neovlivněným, že? ()

Nechala sestru zemřít (2014) (S01E15) 

Velice smutný případ. Jak mohou úřady svěřit po smrti matky do péče 7 letému dítěti 3 leté. V bodech IQ mentalně retardovaných žen? Konec je tragický. Jasné a přímé bez zbytečné omáčky. Herecky zvládnuto. ()

Manželství na vlastní nebezpečí (2014) (S01E17) 

Televizi neprovozuju takže se ke mě filmy a seriály dostávají jinou cestou, někdy opožděně. Otravské studio neznám. Líbí se mi že jsou natočeny případy podle skutečnosti. Ze života, bez pozlátka. Herci mi sedli. Pana Čubu mám ráda. Tento díl mě dokonce i pobavil. Byla jsem napjatá jak to bylo a ještě jsem se i zasmála, a to si řeknete, že to není k smíchu. Výpověď svědka ostravaka je toho příčinou. XD už to neboli, ni? ()

Vraždil ze zoufalství (2014) (S01E18) 

Velice bizardní případ, až neuvěřitelné že se toto může opravdu stát. Lidé se chovají nelogicky. Vyčítáme toto někdy filmům, ale zde vidíme že vše je možné. ()

ON a jeho ženy (2014) (S01E19) 

trochu slabší díl. Ale alespoň člověk nahlédne do duše lidí...jaké mají úchylky a nedokážou si pomoci i když ví že není něco ok. tady je nespíše vina na všech stranách. ()

Vraždící babička (2014) (S01E20) 

Bohužel někteří lidé přichází také s věkem o příčetnost. Velice smutné. Díl zpracován velice poutavě. ()

Dar (2016) (S02E02) 

Jak a proč se může změnit idylka zamilovaného páru? Jasně a stručně Pro některé i dramatické chvíle v soudní síni i mimo ni. ()

Milovala celou rodinu (2016) (S02E06) 

Zdá se to být na hlavu, ale občas v životě se dějí věci které takové jsou. Pořad je dle skutečnosti. Lidé kteří druhé manipulují stále jsou ať je to běžný člověk či politik. ()

Chtěl jenom postrašit (2016) (S02E07) 

Když zoufalí lidé dělají zoufalé věci. A všichni jsou potrestání za své nevhodné chování a z drobnosti je opravdu problém. Reálné video záznamu po požáru, zdánlivě nepatrného rozšiřující se z rohožky.Každý by si měl rozmyslet než ho napadne někoho "jen postrašit." ()

Stopa č. 33 (2019) (S03E01) 

zajímavé zjišťování viny. Plus nepřehlédnutelná paní porotkyně na levo XD. Obhájkyně byla dramatická je ve shakespearovi :) ()

Kristův monogram (2019) (S03E03) 

Chápu, že se v tomto případě nedalo dokázat provinění obžalovaného. Ale kdo vymyslel že danou osobu musí někdo vyhledat desetkrát po dobu 4 týdnů. Co má dělat pronásledovaná než jí zákon pomůže? V jakém strachu musí žít? Herecké ztvárnění kolísavé spíše průměrné ale dostačující, pro uvedení případu. Stručně a jasně. ()

Reklama

Reklama