Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (303)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Vyprávění o tom, když zoufalej chlap. dělá zoufalé činy. Jak je několikrát zmíněné první polovina je podobná prvnímu dílu. Druha sklouzává do řekněme dějově akčnější stopy a troufám si tvrdit, že to celku škodí. Opět si umím představit pomaleji vyprávěný příběh stavěný na charakterech a ne čistě na činech Káčka. Každopádně jsem rád, že jsem se donutil na oba filmy podívat Dávám 75 procent druhému dílu a 80 celku. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokles kvality je citelný, a proto se scénáristé rozhodli, že přidají na hrubosti a vulgarismech. Kdybych nesledoval Narcos, tak by se mi možná azyl na Seychelech pozdával více. Smůlou je to, že na uvedených ostrovech se ale vůbec nic neděje, což padreho trápí natolik, že začne kopulovat s každou, které se vyskytne v jeho dohledu. A že jich je. 63% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak abych byl upřímnej tak po prvním dílu nepřináší ten druhej nic objevnýho. Zhruba polovinu filmu to jede ve stylu jedničky, akorát, že mimo území naší republiky. Ta druhá půlka už mi moc neseděla, protože co přesně se v ní dělo jsou jenom spekulace a dohady a těžko říct nakolik je to podle pravdy a nakolik podle fantazie scénáristů. Představitel Káčka se tu rozehrál do slušnýho magora, ale pořád mám pocit, že není úplně přesvědčivej a ten konec už je celkem dost přehnanej. Nicméně pár dobrých situací a hlášek se v tomto filmu zase najde a díky slušnýmu tempu není čas na nudu i když to postupně moc bleskurychlé tempo vyprávění především v druhé polovině nepomůže na přehlednosti děje a působí trochu přeplácaně, ale tento dvojfilm budiž důkazem, že vše je v naší zběsilé době možné. Právě jsem položil vládu! 55% ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

První díl byl skvělý, na české poměry nevídaný, byl poutavý a krásně vyprávěný od začátku až do konce. O něco slabší než první díl, přesto slušný filmový počin. Hynek Čermák samozřejmě super. Predrag Bjelac také, ale zbytek nevýrazný nikdo jiný vám v hlavě nijak neutkví. Druhý díl sice neměl takové grády jako díl první, ale určitě bylo na co se díval. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

V prvním díle sem chválil Predraga, jak to pěkně neseriálově zahrál. V Afrikánovi musím pochválit i Hynka, protože to bylo konečně trochu uvěřitelný. Jenže, to nic nemění na tom, že to za moc nestálo. Nechci to nijak rozpitvávat, ale klidně bych to natáhl třeba o dvacet minut, protože v rámci uvěřitelnosti se mohl trochu rozvést Krejčířův rozlet v Joburgu. Zastavárna a bum bum kriminál v deseti minutách? Tak takhle ne kurva. Upocená troječka. 50% P.s.: Do bordelu v Joburgu bych asi nevlezl, to neměl strach z těch ajdsů ? ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)
  • Ve filmu dva „agenti“ deklarují, že pracují pro BIS. To ale neodpovídá realitě, protože BIS je zpravodajská služba s vnitřním polem působnosti, nemůže tedy působit na Seychelách. (gecko)
  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama