Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (399)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kladné známky za Katku Brožovou a za to, jak jí to slušelo, za plejádu dobrých českých herců a za to, že se děj odehrává v současnosti, i když velmi pokroucené a hodně zkreslené. To ostatní bylo standardní a nejméně funkční se ukázal scénář. Vznikla z toho komedie, ale smích přejde poté, co doběhnou závěrečné titulky. Herci, kteří v tohle zvláštním počinu hráli, jsou herecky dobře vybavení, ale tady šli dost pod svoje schopnosti. Jenže nutno je ještě dodat, s jakým scénářem zápasili a jaké repliky pronášeli, a přitom se ještě u nich museli tvářit smrtelně vážně, ale silně pochybuji, že se jim u toho nechtělo občas řvát smíchy. Děj se nedá popsat. Nedokázal bych to, protože ač je film místy až neuvěřitelně pitomý a místy přijde s něčím neotřelým a zajímavým, je současně dost spletitý, ale nejde o nic propracovaného, i když se to vehementně snaží vypadat propracovaně. Režijně je to poměrně zvládnuté, a to hlavně ve scénách nebo záběrech na Brožovou. Celé je to komedie, a tak je nutné to brát. Jako thriller to funguje napůl. Pokud nemůžete delší dobu narazit na kvalitní (českou) komedii, sáhněte po tomhle. Moje hodnocení je následující: jako komedie 100%, jako thriller 40%. Sami si vyberte. ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Občas jsem fatalista, ale opravdu jsem netušil, že existuje peklo na Zemi a že z nějakého filmu budu tak konsternován, že o něm nebudu schopen smysluplně mluvit (a pak jsem si uvědomil proč taky, když stačí mít šablonu a na tyhle filmové šablony ji použít.) Snímek z alternativního vesmíru alternativního vesmíru. U české kinematografie zřejmě neplatí, že ode dna se dá už jen odrazit. My musíme hrabat! PS byl jsem podobně atakován jako woody, ale do téhle mediální žumpy se fakt zapojit nehodlám. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Cinema City Anděl - Nechápu většinu z vás a nechápu tak nízké hodnocení (24% a 244. nejhorší film). Mě se film líbil a i přes velkou kritiku jsem se rozhodl zajít na to do kina. Spoustu známých herců - super! Bylo to napínavé a zajímavé. Film, který otevřeně znázorňuje politickou a podnikatelskou scénu, která je plná korupce. Budu jeden opravdu z mála, ale Hranaři u mě zabodovali !! Já tyhle filmy fakt můžu, takže to byl určitě můj šálek čaje. 77% (with T.) // (5.5.2012) - Druhá projekce a hodnocení zvedám. Ještě jednou říkám - nechápu většinu z vás. Tenhle film je velmi dobrý, tak proč ho hodnotíte tak nízko? Takhle to v českých luzích a hájích opravdu chodí (korupce, zmanipulované státní zakázky, lobisté, mafie, atd...). Tenhle film chci velmi brzy zase vidět. 80% (with J.) // (18.7.2012) - Repete :-) Film je prostě hodně dobrej.. Opět zvedám. 82% // NOVA HD (23.3.2013) - Do čtveřice všechno dobrého :-) Pořád si stojím za svým a podle mě je to jeden z nejvíce podhodnocených filmů, co se na čsfd vyskytují. K dnešnímu dni má 31%, což já prostě naprosto nepobírám. Hodnocení ponechávám - 82% / Další projekce: NOVA HD (srpen 2015) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady si nebudeme rozumět... Opravdu by mě zajímalo, kolik z vás má k odpadnímu hodnocení lepší odůvodnění, než "když jiní, já také." On to není žádný trhák, co bychom si namlouvali, ale střílet po psovi, protože už stejně pajdá... První hvězda je za to, že Hranaři působí jako film, a ne jako laciné home video. Kdyby budku střihače nenavštívil Střihoruký Edvard, bylo by to možná ještě patrnější. Druhá hvězda je za herecké výkony vybraných účastníků. Samozřejmě, že někteří (v čele s panem Sašou) by zasloužili řád Vysloužilého ochotníka, ale očekávat ve filmech, zvláště pak českých, maximální přesvědčivost od všech herců, to je první krůček k tomu, aby se vám nikdy žádný film nelíbil. A třetí hvězda patří poselství. Ne, nemyslím si, že ruská tajná služba monitoruje každý zaprášený důl u Suché lhoty nebo v Horním dolním, ale je mi docela jasné, co se nám tvůrci (byť krkolomně) snažili říct. Možná to spíše chtěli říct sami sobě, nevadí. Každopádně to řekli a já poslouchal. Vzhledem k tomu, jaký mám já sám názor na současnou českou tvorbu, a jaká očekávání jsem po zdejším hodnocení do Hranařů vkládal, je moje maličkost spokojena. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to vědomá parodie, je to o trošičku lepší než Milionář. Ale takhle ... všude jen dramatická hudba, když se nic dramatického neděje, přiškrcené hlasy, neustálá paranoia sledování a kamer, vypiplané záběry jak z reklamy na deodorant, a celé je to o ho.vnu. Nuda už po 20 minutách. Hvězdička za obstojné občasné výtvarné pojetí kamery. Scenáristicky trvá hodinu expozice, navíc neslaná nemastná a těžko uvěřitelná, protože vlastně o nic nejde, a zhruba dvacet minut zbylo na nějaký děj. Charakteristika postav v podstatě nulová, žádná z nich snad nemá ani rodiče ani příbuzné. Celé to i díky tomu působí značně prvoplánově Jinak jsem myslel, že se Tříska v Americe naučil anglicky, ale ten jeho přízvuk je skutečně úděsný. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama