Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (313)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa odradiť pomerne nízkym hodnotením a komentármi temného typu. Wilsonov je komédia a tak to treba ja brať. Robí si srandu zo všetkého a všetkých, od Goríl až po maďarských negrov. Je to celkom fajn nahláškované, niektoré hefty ma dali do kolien. Mínus možno je dlhšia minutáž, čo sa odzrkadlilo na niekoľkých hluchých a zbytočných miestach. Taktiež záver bol klasicky uletený. Ale ako komédia to funguje, má to skvelé obsadenie ( konečne Kraus ), obstojnú výpravu a mierne infantilný dej. Ja som sa bavil a s týmto zámerom som tam aj išiel. Čiže spokojnosť. 3 z 5 ( CinemaCity Eurodiera ) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Pravidlo číslo jedna: Nezapomínej, že vrah má taky strach.“ Čekal jsem totální průser. A faktem je, že se Wilsonov opravdu moc nepovedl, na druhou stranu hysterické odpadové komentáře jsou už trochu mimo mísu. Film rozhodně nabízí sem tam něco k zasmání, ovšem na každý 1 dobrý fór připadá dalších 10 hluchých až trapných. Bohužel, postupně se začnou vytrácet i ty povedené a ke konci je jich už jen jako šafránu. A tak člověku nezbývá než se soustředit na solidní vykreslení města a jeho rázovitých obyvatel, všemožné rekvizity a detaily (ty mnohdy mají punc dobrého nápadu), a v neposlední řadě na (některé) herce (např. Kraus, který bohužel zjevně neměl co hrát, dost zklamal, naopak třeba Táňa mě dokázala pobavit). Celkově film vidím na rozmezí 2/3*, přičemž nižší variantu volím hlavně kvůli dost nevtipným sexuálním fórkům v těsném závěsu s rasistickými (ty bohužel nebyly tak černé, aby mohly sklí…ehm). „Woodrov slíbil, že město osobně navštíví, neboť jak řekl v kongresu, na Balkáně ještě nikdy nebyl.“ ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Legrace a inspirace.“ Trochu rozpuštěná a ne úplně vypuštěná Adéla moc nevečeřela v nepříliš tajemném hradu v Karpatech. A dost možná i v dalších klasikách. Ovšem srovnávat vcelku distingovaný Wilsonov a jeho vtipnost s Kameňáky?! To může jen naprostý... Urážku si doplňte sami, vy jedni „recenzenti.“ Já se bavil, mnohokrát od srdce zasmál a teď si s dovolením i trochu zaparafrázuji. Rozebírat, co všechno je na uživateli Tetsuo špatně, by zabralo disertaci. Dtto u několika dalších čulibrků odpaďáků bez smyslu pro humor a s tak krátkým přirozením, že si ho pro jistotu nikdy ani neměřili. Černý sluha Hoji Fortuna se jim hurónsky (!) směje a já s ním. PODMĚREČNÉ OKÉNKO: [][] Co mě málem zabilo (smíchy) na pitevně? 1) Macháček tělocvikářem. Z jeho (s)prostocviků s nahou dívčí mrtvolou budeme se ženou čerpat inspiraci! 2) Důležitá otázka, jaký má otrok Bobby vztah ke kanibalismu? 3) Vilný patolog Mitt „ke hříchu nit“ vs. agent Food, školící ho o nekromantech a jejich „deus impotentus“. [][] Nekorektní, vtipně rasistická, starosvětsky milá oddychovka. Macháček hrdinou a Kraus policejním ředitelem? No Dyk... ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

co to ku.va bylo?srovnávat Wilsonov s tvorbou Wese Andersona je čistá svatokrádež.Teoreticky je možné si vybavit určitou spojitost s Grandhotelem Budapešť,ale zatímco ten je naprosto geniální,Wilsonov je až zoufale hloupý,nudný a zbytečný.Pro americkou tvorbu už dlouho platí,že parodie je mrtvá (díky tomu komu se dostává do rukou) a ta česká evidentně jakbysmet.Oldřich Lipský se musí otáčet v hrobě jen při náznaku srovnání tohoto s Adélou...0% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* slabé, hodně slabé .... a přitom to mělo dobře nakročeno. O to víc to mrzí. Líbila se mi stylizace, kamera i příběh nebyl úplně špatný. Ale co s tím provedl ten Mašín a hlavně kdo vybíral obsazení? Téměř nikomu v hlavních rolích jsem nedokázal uvěřit, ale stejně říkali většinou hlouposti - rádoby vtipné hlášky často založené na xenofóbních narážkách, či oplzlostech. Podobný pocit jsem měl u Mazaného Filipa, který však působil snad ještě kultivovaněji než toto dílko, pokud to ještě jde ;-). [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • S rozpočtom 41 300 000 Kč ide o zatiaľ najdrahšiu českú komédiu a 31. najdrahší český film vôbec. (Raccoon.city)
  • Titulnú skladbu "Wilson City" nahrala slovenská poprocková skupina HEX. (StilesTW)
  • Ide o sfilmovanie poviedky Michala Hvoreckého, „Najhorší zločin vo Wilsonove“, ktorá vyšla v roku 2001, v zbierke poviedok Lovci & Zberači. (JančiBači)

Reklama

Reklama