Reklama

Reklama

Láska na vlásku

  • Slovensko Láska na vlásku
Trailer
Pohádka / Rodinný
Slovensko, 2014, 111 min

Předloha:

Mark Twain (kniha)

Kamera:

Ivan Finta

Hrají:

Samuel Spišák, Celeste Buckingham, Tomáš Hanák, Gabriela Dolná, Judit Pecháček, Štefan Šafárik, Tomáš Matonoha, Karol Čálik, Jakub Spišák, Ľudovít Cittel (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Kde se štěstí drží za ruku se lží, tam je láska v nebezpečí! Výpravná pohádka si vzala ústřední motiv z Twainovy prózy "Princ a chuďas". Do království, v němž král (T. Hanák) onemocní a princ Matěj (v dvojroli S. Spišák) ještě nechce převzít zodpovědnost za vládnutí, přichází vyslanec osmanského sultána, který zemi ohrožuje. Král nechá povolat benátskou princeznu Beatrix (C. Buckingham), aby se sňatkem s jeho synem obě země spojily a mohly čelit náporu vetřelců. Jenže Matěj se ženit nechce. Není spokojen se svým životem, v němž je neustále chráněn, ale přesto se cítí být sám. Navíc proti svatbě intrikuje zrádný hvězdář (T. Matonoha), který se tajně spojil s nepřítelem. Kousek cesty za horami žije kovář a jeho syn Tomáš. Ani on není spokojený se životem, který vede. Chtěl by do světa za dobrodružstvím. Když krajem cestují kejklíři, Tomáš se k nim přidá a shodou okolností se dostane až do královské konírny. Tam se potká s princem, který dostane nápad: díky jejich podobě se mohou na jednu noc vyměnit. Oba zakusí život toho druhého, poznají lásku, a zjistí, co je to zodpovědnost… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

prkalil 

všechny recenze uživatele

Taky bych dala 4, ale mám potřebu vyvažovat odpad-líky. Hmmm - s tou padesátkou to tedy nehlo, no ale teď je to možná trochu lepší padesát. Já nevím, lidi, proč musíte hanět docela pěkný dílo. Copak - kluci - se vám ta princezna ani trochu nelíbila? A holky - ten princ je přece taky dost hezkej, ne? A milej. Mně se líbí oba a taky věta, která tam padla: "Lidi potřebují příběhy, aby zapomněli na ten svůj." Což je taky občas potřeba. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé, zdlouhavé, nudné a nevtipné. Takové řemeslně odvedené, ale bez špetky něčeho navíc, nějaké invence nebo filmařského nadšení. Zajímavé lokace, středověký look, ale postavy absolutně nezajímavé a celkově nijaké, nanicovaté. K tomu ještě taková ta instantní režie, mizerný střih, zbytečně zdlouhavé záběry (celé to má 111 minut!, nikoliv 97, jak je zde uvedeno), takže se z toho časem stává nezáživná manýra, na kterou je utrpení koukat. ()

Reklama

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Nuda. Klasika Solcanskej odrb. Celesta je tam cisteho casu fakt max tri minuty a povie asi pat viet. Pribeh nula bodov. Humor ziadny. Akcia trapna. Problem je ze sa to reklamuje ako konkurencia pre sucasne americke rozpravky a aj to take miestami chce byt ale marna snaha. A na druhu stranu sa to chce opicit aj po ceskoslovenskych klasikach. Je to vlastne taky dost nesikovne opajcnuty kral drozdia brada plus par vykradaciek z jakubiska ci troch orieskov. Plus hrozne postsynchrony a divna slovencina hanaka. Podobne ako Cyprian aj toto je len taka exibicia kostymov v muzeu oravskej dediny ci v stveckarskych atelieroch. Zasadne nesuhlasim s nazorom ze je to standard ci priemer. Pri priemere sa cely cas ukrutne nenudim. Neplati ani argument ze to moze byt riedka srajda lebo to je pre deti. Chcete snad davat svojim detom riedke srajdy ked je na trhu tolko namakanych rozpravok. Deti su naopak dost narocne a ukvakana kostymovka ich nezaujme. Takze Laske na vlasku nepomoze ani to ze si do nazvu ukradla nazov uspesnej disneyovky. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Trochu promrhaný potenciál - nejfilmovější pohádka letošních Vánoc (malebné slovenské exteriéry, realistické kostýmy), zároveň ale snad nejutahanější adaptace Twainova Prince a Chuďase, kterou znám. Samotná expozice trvá téměř 50 minut a ani během následující hodiny divák nedostane nic navíc oproti očekávání, jen enormně řídkou historku o záměně, lásce na první pohled a potrestaném zlu. Nevýrazné postavy a nejasně motivovaní antagonisté taky nepotěší. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Z letošních vánočních pohádek je láska na vlásku jednoznačně nejlepší. Na prvním místě musím pochválit výpravu, ale i zbytek je ohromně fajn. Pohádka nenudí, herci jsou vybráni poměrně dobře, takže jsem v celku spokojen. Jediné zklamání pro mě je, že herci, kteří Čechy jsou (Matonoha) nebo česky umí (Bahúl) se nebyli schopní nadabovat do češtiny. Alespoň, že Hanák to zvládnul. Jinak ale spokojenost a nechápu, že to má hodnocení 50 %. Já osobně dávám 70 %. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (18)

  • Jeden z kaskadérov, ktorý v náročných šermiarskych a jazdeckých scénach zaskakoval za Samuela Spišáka (Matej/Tomáš), si nebezpečne zlomil ruku.
    (Zdroj: sme.sk)
  • V čase 1:35:45 jsou na trubadůrských píšťalách jasně zřetelné letokruhy, šlo tedy o dřevěné atrapy. (Petsuchos)

Reklama

Reklama