Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 11

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 11

Recenze (1 512)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Očkem jsem jen nepatrně zavadila o první větu Toma_Lachtaního komentáře a musím s ním jednoznačně souhlasit. Srdce mé zaplesalo v posledních minutách filmu nad zvukem, který lze spojit jen s jediným ... se světelným mečem a s jeho majitelem! Napadlo mě, jestli nejsem tak trochu magor, když se ve svých letech tetelím nad takovou MALIČKOSTÍ, ale co už. Tak, co na tohle říct ... vizuální paráda! Napínavé dobrodružství nesourodé, avšak báječné party, které nezničilo žádné slabé nebo hluché místo či milostná zápletka. Od začátku to jelo jak namydlený blesk a ústa jsem měla patrně otevřená celou dobu neb napínavá akce, gigantická meziplanetární válka, se střídala s vkusným humorem a s hláškami, které mě dostávaly do mých artrotických kolen ... No řeknu vám, že není mnoho filmů, u kterých jsem si řekla, že bych je chtěla vidět v kině znovu. Nicméně přesto všechno se cítím smutně a zklamaně nad pro mě zásadním obratem. Čekala jsem, že to dopadne jinak, ale to je jen můj problém. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No jo no, fanoušek Hvězdných válek nejsem a ke zhlédnutí Rogue One jsem se přinutil po doporučení fanouška, který mi řekl o dost fatálním konci filmu. Tohle je opravdu netradiční, leč ten zbytek jede v tak ohraných šablonách, že jsem se víc než dvě hodiny nehorázně nudil. A ano, děj je prostinký, o postavách se toho moc nedozvíme, přesně jak píší ostatní. Hlavní příběh Star Wars dám, ale vedlejší linky jsou mi jedno. No co, moje chyba, jednou a dost. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Edwards to natočil přesně podle mých představ. Prostě plní fanouškovské sny. Nic míň nic víc. Ságu to nezmění, bez téhle dějové odbočky by se asi obešla, "pouze" ji rozšiřuje. Rogue One nabízí výbornou akci a skvělé (na tak malém prostoru) vrstevnaté postavy v čele s krutě upřímným robotem. Felicity Jones je výborná, ale každý z týmu je pro konečný výsledek, který tvoří základní pilíř Hvězdných válek, nepostradatelný. Mendelsohn je důstojný záporák. Ambiciózní padouch, který je znechucen neefektivitou svých imperiálních kolegů a snaží se najít pochopení aspoň u Vadera. Pohádková atmosféra je nahrazena polodokumentaristickou válečnou vřavou, výtečnou akcí a jedinými vadami na kráse tak zůstávají dvě digitální tváře. Ukázky síly Hvězdy smrti působí mnohem děsivěji než v původní trilogii (padesátimegatunový Car hadra) a pokud měl tenhle díl Star Wars smysl, pak je to právě v této ukázce nově nabyté moci Impéria. Více než důstojné rozloučení s Darth Vaderem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Iné Star Wars. A výborné! Odvážne, ale skvelé obsadenie často neopozeranými tvárami, obzvlášť pri hlavných postavách, ktoré nie sú žiadni vyvolení Jedi, ale obyčajní smrteľníci, ktorých osudom je splniť v ságe jedinú, ale o to dôležitejšiu úlohu. K prasknutiu našlapaný spád s rôznorodou a fantasticky epickou akciou. Krásne, kreatívne nadizajnované lokality a do nich koulervúcne zakomponované dianie (obrí ATATs na maledivskom "atole" sú oživeným detským snom). Vydarené epizódky kultových SW postáv s vypointovaným dejovým prepojením na prvú trilógiu. A konečne pútavá a hutne dramatická spleť väčšieho množstva postáv, z ktorých každá má svoju dôležitosť a ktorých činy definujú piliere prvej trilógie. Toto proste napísali ľudia, ktorí milujú Star Wars, ale tiež vedia dramaturgicky pracovať s postavami a príbehom v iných, než iba pohádkových mantineloch. A mytológiu SW univerza nevykrádajú, ale dopĺňajú a rozvíjajú. Bravo! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Všichni v tom filmu jsou neskutečně hloupí, a to platí hlavně ze strany Impéria, u nějž je opravdu fascinující, že se dokáže udržet u moci, když v jeho čele stojí až takoví idioti. Mimochodem nenechte se zmást řečmi o spoilerech a návaznostech. Jediný spoiler v celém filmu je, že v něm vůbec nic spoileroidního není a tvoří uzavřenou linku bez jiného následku pro SW, než je ten jeden, který známe už čtyřicet let. Tvůrci se sice díky tomu rochní v možnosti, že některé postavy mohou konečně i umírat, ale vzhledem k tomu, že k nim nic necítíme (je jich fakt moc, jsou plytké a ten film je navíc šíleně rychlý, bez jediného oddechu a možnosti se s někým sžít), to nemá ten emocionální dopad, jaký by asi mělo mít. A místy je to dokonce trochu směšné. Umím ocenit určitou špinavost, která mi k tomu docela sedla, a bylo fajn, že díky šetření světelnými meči vidíme ten svět z trochu jiného úhlu, ale je to prostě vata... Jo a ten hnusný, vyblitý obraz (a neexistující 3D) tomu rozhodně neprospěl. Naštěstí nemám k sérii hlubší emocionální pouto, jinak by to asi bylo horší. 55 % Prequelová trilogie je přece jenom o řád níž, takže zaokrouhluju nahoru, aby byla hodnocení v nějakém poměrném vztahu k sobě. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • V trailerech se objevila scéna, v níž Jyn Erso (Felicity Jones) stojí tváří tvář stíhačce Tie. Tato scéna nebyla použita ve finální verzi filmu, která se promítala v kinech. (Veskoslav)
  • Postava Galena Ersa (Mads Mikkelsen) je inspirována americkým teoretickým fyzikem J. Robertem Oppenheimerem, který se podílel na projektu Manhattan, kde řídil vývoj první jaderné zbraně v tajné laboratoři v Los Alamos v Novém Mexiku. (Maulincio)
  • Oblek Dartha Vadera si v tomhle díle oblékl anglický herec Spencer Wilding, který má podobné proporce jako kulturista David Prowse, jenž tuto postavu ztvárnil v původní trilogii. Hlas Vaderovi opět propůjčil James Earl Jones. (kyjak)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama