Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (869)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Podle trailerů a produkčních problémů jsem čekal stejnou (ne-li horší) sračku jako Rogue One. O to příjemněji mě Solo překvapil, jelikož to, co nefungovalo u RO, tady funguje skvěle. Děj tu jakž takž drží (u RO se rozpadal a jedna nelogická hovnařina střídala druhou), film nenudí (RO nuda k posrání), zajímavé a sympatické charaktery (tedy až na nejvíc otravného droida v historii SW, a Lando taky nic moc btw), akce tu střídá akci (u RO se k tomu člověk musel prozívat až do konce), a není to klasická digi sračka (opět zdravíme RO a Jurrasic World), bo se tu používají praktické efekty jako v ep. 7. Jen nevím jestli to byla chyba promítačky, ale Solo je asi nejtmavější SW v historii lidstva. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// PLUS: casting a představitel Hana Sola, potěší Chwebacca, nové vedlejší postavy, svět Star Wars MÍNUS: tuctovější dějová linie, bezvýznamná záporná postava (Paul Bettany), chyběl mi silnější hudební motiv, očekával bych větší atmosféru, nějakou zapamatovatelnou wow scénu/// Shrnutí: Jako jeden z mála považuji Rogue One snad za vůbec nejlepší díl celé série, proto jsem věřil i dalšímu spin-offu. Bohužel se zařadím mezi většinu, která není ze Sola až tak unešená. Což o to, on je to hodně dobrý a zajímavý film a celou dobu to osýpá, ale rozhodně z toho všeho kolem nejsem nějak odvázaný. Kdyby to nebyly Hvězdné války, ale protože je jasná konkurence, tak tato epizoda při srovnání se všemi ostatními ztrácí. Přesto mě zatraceně mrzí, že film finančně pohořel, na další filmy jsem se moc těšil./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak se nedokonalá replika zoufale snaží přiblížit nedostižnému originálu. Opravdu jsem nepotřeboval slyšet, že za Hanem Solem stojí to nejtuctovější cherchez le femme a otřepaný heist. Solo je bohužel symptomem toho, co by ze SW mohlo stát, pokud vy tenhle trend pokračoval: generátor zbytečných příběhů a ekvivalent silikonu. Zaplní mezery, ale nijak hezky nevypadá. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Další spinoff, který je lepší než celovečerní film(y) z nové trilogie? Bingo! Dostal jsem přesně to co jsem chtěl, akcí nabušený příběh jak se jedna z nejlepších filmových dvojic z předaleké galaxie dala dohromady a jak se z nich stali kamarádi až za hrob. Nová trologie se jisto jistě zavděčuje teenage publiku, kdežto spinoffy budou žrát starší fandové. [IMAX 3D] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná mám štěstí, že nejsem vášnivej fanoušek značky SW, takže beru v kině vše co má SW v názvu abslutně předsudků a je jedno zda se jedná o restart, o nový díly, které jsou vlastně starší než ty starý, nebo prostě si studio jen tak blbne a hvězdně válčí, jen to do mě mydlete drazí producenti, zatím je moje šrajtofle otevřená, protože jste mě ještě vyloženě nezklamali. Jediný co mě mrzí, že Alden prostě není a nebude Harrison, bohužel. Jinak svižná, nikterák složitá hvězdná válčírna, která má údernost, nadhled, profi scény (přepadení vlaku v horách) a vlastně i duch starých dobrých časů, je vidět, že Ron pořád umí. Svižný blockbuster s jedinou ambicí, uvolnit a zrelaxovat milé diváctvo a to beru. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Z finančního hlediska byl snímek Solo: Star Wars Story poměrně nečekaným propadákem a pro studio velkým zklamáním. Po prvním měsíci v kinech nedokázal celosvětově vydělat ani 400 milionů amerických dolarů, což se například filmu Avengers: Infinity War (2018) povedlo za 9 dní a filmu Star Wars: Síla se probouzí (2015) dokonce za 8 dní. Předchozí samostatný snímek Rogue One: A Star Wars Story (2016) dosáhl na metu 400 milionů amerických dolarů po 16 dnech v kinech. (Tashi)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama