Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 4
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (559)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Hm. Do osmé epizody prvotřídní nepozitivní drama. Androidé, jejich lidští "bohové" a celý svět Westworldu jsou tak funkční, že divák zírá. Po celou dobu cynické, s nadstandardním množstvím nahých těl, kruté, nepáře se (standardní seriál HBO - Rome, WoT, True Detective). Co ke konci úplně nesedlo? Pozor SPOILERY ■ ■ ■ Nepochopil jsem dost dobře logiku "posunutého času". Fakt, že se děj neodehrává pro všechny postavy v jednom čase. Rozumím, že může upozornit rozdílné logo a určité další náznaky, ale nechápu, jak se Dolores mohl promítnout před zastřelením pistolníka obraz černého muže, když v tom čase ještě neexistoval (leda, že by její útěk z ranče nebyl ten samý, při kterém potkala Williama). Taky, pokud dobře chápu, jedna ze scén, kdy je s Williamem u kostela a města pod pískem, musí být někdy v mezičase, protože, když s Williamem k místu poprvé dorazí, to ještě zdaleka pod pískem není. Hodně matoucí. Konec SPOILERU. ■ Článek, kolik stojí návštěva Westworldu a jaká rizika hrozí: http://www.edna.cz/westworld/extra/chcete-navstivit-westworld-informace-ktere-potrebujete-vedet/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Velmi dlouhé čtyřhvězdičkové napínání, kdy mi nakonec přece došla trpělivost a odhalující závěr už to nezachránil. V několika epizodách jsem cenil krvavost, pěkný pohled na Utah, ale celý to působí velmi chladným dojmem a opravdu se mi nepovedlo oblíbit si byť jedinou z postav ani z herců (snad krom Hopkinse a Harrise). A pokud to máte tak, ztrácíte pak zájem co se bude dít, je všechno špatně... Šel jsem do toho vědomky s tím, že nejde o můj šálek kávy žánrově, ale to nevidím za hlavní problém - WW si prostě hraje na víc než je a někdo rád naletí, jiného to neposadí. Dal už nejdu. Možná mám ale na čase dohnat ten ’73 kousek s Brynnerem. Nebo... 70% ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Očakávania veľké, dojmy rozpačité. Príbehový posun totiž prebieha pomaly či v tomto prípade by viac sedelo, že prebieha na viac pokusov. V podstate až od 6. dielu sa dej a postavy začnú vyvíjať svižnejším, zaujímavejším smerom. Ano, na záver prvej série všetko do seba začne zapadať, dávať iný význam, prídu prekvapenia, odkrývajú sa tajomstvá, ale po tom ťažkom boji, ktorý k tomu finále viedol, nejako nepríde žiadny endorfín. Všetko odohrávajúce sa v zákulisí ma bavilo. Westernová časť, ktorá bohužiaľ prevláda, bola plná nadbytočností. Uznávam, že odkrytý potenciál nalákal na druhú sériu, takže až po nej sa ukáže, či bolo prvých 10 dielov stratou času, alebo predkrmom niečoho vypiplaného. Na záver dodám, že už dlho ma úvodné titulky nenechali tak nenamotaným, ako práve vo Westworld. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

První tři epizody: Nápad skvělý, zpracování dokonalé (jak už jsme od Nolanových zvyklí), jen ten rozjezd a rozplétání pavučin mi přijde zbytečně zdlouhavé a natahované, chtělo by to rychlejší drive..možná zkrouhnutí délky epizody na 40 minut by tomu pomohlo. A také více Hopkinse. Chápu, že on je ten, kdo tahá vzadu za nitky, ale jeho herectví je to, co tento seriál povznáší na další úroveň. Zatím za 4*. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Nolan, Abrams, Hopkins, Harris...seriálová tvorba nám panečku nabírá velká jména a velkou produkci. Geniálně využitý potenciál zapadlého námětu Michaela Crichtona ze 70. let, skvělý audiovizuál, přesní herci...Na začátku jsem se nabažil fungováním celého světa, dál jsem čekal na zajímavější zápletku a čím dál víc mě zajímaly osudy postav v současnosti než ve westernovém světě...pár dílů celkem hluchých, ale od luxusního twistu až do konce dechberoucí jízda. Mít to takových 7-8 dílů, je to dokonalé. Každopádně se těším, až si to někdy příští rok zopakuji celé znovu a budu pátrat po detailech a náznacích. ()

Galerie (654)

Zajímavosti (71)

  • Tak jako v předchozích řadách hrálo ústřední roli Město vědy a umění ve Valencii španělského architekta Santiaga Calatravy, které v seriálu představuje sídlo společnosti provozující parky, v této řadě je ústředním motivem telekomunikační věž umístěná do New Yorku. Věž je přímým odkazem k telekomunikační věži Calatravy v Barceloně. (TroiMae)
  • V druhej epizóde čaká  prekvapenie na fanúšikov anglickej rockovej kapely Radiohead, scénu v ktorej sa Dolores (Thandie Newton) rozpomína na svoje predošlé zážitky sprevádza klavírna cover-verzia piesne "No Surprises". Skladateľ Ramin Djawadi pieseň upravil a použil na žiadosť režiséra Jonathana Nolana, veľkého fanúšika kapely. (ZedsDead)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama