Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne (Matt Damon) už poskládal skoro všechny střípky své rozbité životní mozaiky. Potrestal většinu tvůrců zvláštního programu, který z něj udělal stroj na zabíjení. Chce hodit minulost za hlavu a dál pokračovat prostou přítomností, kterou představují ilegální boxerské zápasy. Z tohohle komfortu ho vytrhne bývalá kolegyně, zběhlá agentka Nicky (Julia Stiles), která mu připomene, že na ty nejpalčivější otázky ještě odpovědi nedostal. Když ho pak málem dostane nájemný zabiják, pustí se znovu do boje s Agenturou, teď reprezentovanou tvrdým ředitelem Robertem Deweym (Tommy Lee Jones) a jednou nebezpečně chytrou analytičkou (Alicia Vikander). Jason Bourne se ocitá na staré známé horké půdě, kde nemůže věřit nikomu a ničemu a kde přežití vyžaduje, aby si vzpomněl na to, co se naučil v programu, který díky němu skončil. (CinemArt)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

Tento díl je evidentně zakončení celé série, protože se Bourne jednak pomstil a za druhé se v posledních pár záběrech utvrdil v tom, že organizace je prohnilá i s novým vedením, které by se pokusilo ho zlikvidovat v případě nespolupráce, stejně tak, jako tomu bylo v předchozích dílech. Nový díl s Damonem bych samozřejmě uvítal, ale myslím si, že už vlastně není třeba. Každopádně za mě super série, včetně Bourneova odkazu.

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Nejvíc mě ve všech filmech o Bourneovi baví, jak z něj dělají kdovíjaké monstrum, ale reálné bestie jsou právě ti, co se ho tak usilovně snaží zabít.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Ištván87

Tak to jsem asi z jiné planety, protože Odkaz mi přišel jako jediné to, co má nějakou hlavu a patu, namísto Damonového nekonečného utíkání odnikud nikam. Nemluvě o jediném dílu, který má přehledně natočenou akci.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Jen bych tě chtěl upozornit, že první díl téhle série, Agenta bez minulosti, nenatáčel Paul Greengrass a stejně to byl mnohem lepší film než Bourneův odkaz.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Co to z tebe leze, proboha? Ano, tenhle díl je slabší, ale ten parazit s Rennerem v hlavní roli se ani na tenhle díl nechytá. To byl prostě velkej omyl.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

donobonolomo

donobonolomo (hodnocení, recenze)

Ja to vidim tak, ze Jason je psychous a sam sebe uvrhuje do nebezpeci, protoze mu to  dava omluvu pro zabijeni lidi a delani kokotin. Mel by sedet, az zcerna a do kamenolomu, vsak ony ho tam uz ty blbosti prejdou !

 (hodnocení, recenze)

Korbitch

Velmi smutně si to napsal.....jinak díky, že se ti můj komentář k Jasonovi líbí :-). Určitě by si lepší nevymyslel.

 (hodnocení, recenze)

Jason Bourne už má to nejlepší za sebou a měl by se na to raději už vykašlat. Film už opravdu nemá co nového nabídnout a plácá se bez většího smyslu vytvořit něco nového po ramenou dokola a dokola. První hodinka mě teda vůbec nebavila a na tu druhou už šlo celkem koukat, ale film už to nezachrání. Teď si povíme něco málo k filmu: (snad se mi to teda povede nějak srozumitelně sesmolit). Elitní agent Jason tráví čas sebedestruktivními zápasy muže proti muži. K smysluplnějšímu zužitkování jeho agrese jej přiměje jeho ''někdejší'' parťačka Nicky Parsons, která z tajných archivů CIA zase někde vydolovala další informaci ohledně Bourna. A agent je zpět v akci....jenže tentokrát se domnívá, že už konečně jedná sám za sebe (což se samozřejmě plete). Takže Bourne ZNOVU skládá střípky své minulosti, ZNOVU přichází o milovaného člověka a ZNOVU si hraje s CIA na kočku a myš. A všechno to vlastně ''jakoby'' ZNOVU začíná. Už Bourneův odkaz (2012) začínal být slabší, než jeho předchůdci. Jednou výstižnou větou bych ukončil můj komentář - film poněkud uměle vytváří nové problémy, které jsou ve skutečnosti pouze variacemi problému starých, samozřejmě co se týče Bourna. Vážně, už Odkaz nebyl tak dobrý a Jason Bourne to potvrzuje. Konec Bourna - to nejlepší už má za sebou.

na příspěvěk reagoval Korbitch

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Rounen : vsechno nebolo spatne, bola tam snaha a 2 - 3 dialogy davali zmysel a mali logicky zaklad! Ale pre seriu zbytocny film, dialogy su len umelina a prazdne kecy 

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Obsadit tam herecké ikony jako Tommy Lee fakt nestačí... Všecko špatně... Kdybych porovnaval s MI5 s Cruisem, tak Bourne 2*, MI5 5*

spider163

spider163 (hodnocení, recenze)

takze jason bourne opat nesklamal ,super, napinave az do konca ako v predoslych filmoch:) neni co dodat:) super

zhulo

zhulo (hodnocení, recenze)

Pozera sa na to fajn, ale aspon u mna ten film straca kredibilitu hlavne tym, ze tam postavy, hlavne Bourne, robia az detske amaterske chyby. 1. Nicky pozna velmi dobre ako funguje CIA, dokaze sa im nahackovat do siete, no na nasledne stretnutie s Bournom vyberie verejne namestie uprostred greckej metropoly kde je na kazdom kroku policajt a kamera a este sa tam volne promenaduje bez akejkolvek ochrany tvare? Mohla si dat kludne satku cez ksicht a tvarit sa ako radikalna demonstrantka. Bourne na to samozrejme pristupil, pricom vedel, ze mozu vypuknut nepokoje a policia zacne uzatvarat okolie, cim vyrazne zredukuje pocet unikovych ciest. 2. V Dassaultovom apartmane mu pred odchodom zavolaju z CIA na telefon, ktory nie je jeho a tym padom je jasne, ze vedia kde je, no on s nimi v klude vykecava a vobec mu nenapadne, ze je to bouda, musi mu to napisat az Vikanderka. 3. Pri vypocuvani Smitha, miesto toho, aby dokoncil vysluch zasity v chodbe budovy, vybehne na balkon a vystrci ho z neho von, nech ich vsetci vidia a pocuju, pricom velmi dobre vie, ze vsade okolo su agenti. 4. Po pokuse o atentat zacne naslepo strielat smerom k mriezke, z ktorej strielal Asset, cim na seba akurat upriamil pozornost vsetkych divakov a clenov ochranky. Jedine male plus je, ze si prvykrat pocas serie Bourne na verejnosti masoval hlavu aspon siltovkou (na tomto som sa vo vsetkych dieloch cudoval - Marii aj Nicke prefarbil vlasy, no on si sam dalej pobehuje s tym istym vyzorom ako predtym...)

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Z nasranosti 2*, jinak asi za 3*. Nelogické, vykrádající samo sebe. Slabé charaktery.

na příspěvěk reagoval Deryll

Natar

Natar (hodnocení, recenze)

Vážně existují takoví magoři jako Douglas (viz jeho komentář k filmu), nebo je to nějaká recese? Vážně někdo něco takového může myslet vážně? Duševní nemoc? Nebo za to snad dostává peníze od jiných magorů? Až mi totálně jebne, tak zřejmě napíšu intelektuálně sofistikovaný oduševnělý elaborát o filmu Mutantní krokodlaci z bažin.

Uživatel Natar smazal svůj příspěvek.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ištván87

Jednička, trojka a pětka jsou výborné filmy, dvojka a čtverka velmi dobré. A na M:I sérii je výborné právě to, že se každý díl svým režijním pojetím liší. 

na příspěvěk reagoval Lacike

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Mission: Impossible 2 je příšerná ptákovina a možná nejhorší film od Johna Woo. Jinak minimálně jednička a trojka Mission Impossible jsou vynikající filmy a čtyřka a pětka jsou minimálně nadprůměrný.

na příspěvěk reagoval Bluntman, Wacoslav1, Lacike

Uživatel Ištván87 smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Jason Bourne se vrátí

Jason Bourne se vrátí

21.11.2023

Jakmile člověk získá Oskara za nejlepší cizojazyčný film, a k tomu tři další ceny Akademie, dveře do Hollywoodu se mu s nadšením otevřou. Své o tom teď může vyprávět režisér Edward Berger, jenž pro… (více)

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Jason Bourne míří do televize

Jason Bourne míří do televize

17.08.2018

Americká stanice USA si čerstvě objednala 1. sérii nového seriálu ze světa Jasona Bourna, spin-off pojmenovaný Treadstone. Jméno samozřejmě odkazuje na tajný program pro výcvik agentů, kterým prošel… (více)

Reklama

Reklama