Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (675)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád kreslenú rozprávku od Disneyho a táto takmer verná kopia tiež nie je zlá. Bavili ma identické scény s rovnakou hudbou len tento krát v hranej podobe, doslova som si to užíval a hľadal čo a kedy zmenia. Občas mi to nevadilo, ak pridali nejakú hudobnú vložku, alebo dejovú linku a občas aj áno, keď som videl pridaných hercov tmavej pleti, ktorý sa mi sem absolútne nehodili. Trošku ešte zamrzí ta zbytočne dlha stopáž, ktorá by miestami potrebovala zostrihať pre lepšie tempo, ale inak som spokojný a bavil som sa. Casting sa podaril, krásna Bella, Hermiona a hlavne ta Emma Watson mi výborne zapasovala, ostatný väčšinou iba prepožičajú hlas, okrem famózneho Gastona v podaní Luke Evansa, ktorý spestrí každý jednu scénu. Kamera, vypráva, masky, kostýmy a celkovo vizuálna stránka je nádherná a doslova každý jeden dolár je tu vidno. Potešila ma aj pôvodná hudba a pôvodný skladateľ Alan Menken, niečo malo nového sa podarilo zložiť, ale hlavne ta pôvodná hudba tu je a je opäť super a vynikajúco pasuje. S inou hudbou by to už proste nebolo ono, už by tam chýbalo to čaro. Zručnejší režisér by možno dokázal popracovať ešte trošku viac na emóciách, ale inak som spokojný a Disneymu sa po Popoluške podarila ďalšia hrana rozprávka. Obľúbený soundtrack: Transformations. 80% - 4* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“BYLO NEBYLO…“ /// Disney potvrdil, že krást se nemá a že pohádka má mít ty nejlepší záporáky (seš dobrej Evansi!). Někdy jsou ty písničky fajn, někdy ftipný a někdy je jich moc. Ovšem udiví, kolik do nich narvou serepetiček. A to drámo na konci – to by obstálo i v dospěláckým filmu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pohádku, kterou napsala Jeanne Marie Le Prince de Beaumont a taky tu českou Panna a netvor znám, ale chci si doplnit vzdělání. 2.) Nevím, jak potrestat hajzla, co nám krade kytky. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zmodernizované pohádky já sice ráda, ale sem tam se ráda podívám na naprosto pohádkovou klasiku a té se mi tady dostalo až až. Krásně převedené z animované pohádky do hrané, Krásku by těžko mohl zahrát někdo jiný než Emma Watson. Jen některých herců bylo skoro škoda na takové vedlejší postavy. Jediné, co bych filmu vytkla jsou písničky. Zdála se mi jedna jak druhá, ničím neoriginální, nezapamatovatelné, v ději naprosto zbytečné a postupem filmu i docela otravné. Ale jinak to bylo fajn. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím co se to se mnou dělo když jsem na to koukal. Ano je to kýč, jak poleno. Ale líbilo se mi to. Velice oceňuji, že si někdo dal práci i s překladem a přezpíváním všech písní do češtiny a že jich tam je. No a taky - zbožňuji Emmu Watson. Šílím, když jí někdo nazývá Hermiónou, U mně je to herečka jiných skvělých filmů např. Kolonie... Pohádka se povedla, dětem se líbí a to je myslím to nejlepší ocenění toho zda se povedla či nikoliv. Vadí mi jen jedna věc. Nenazývejte mne prosím rasistou, ale proč proboha v této staré evropské pohádce hraje tolik afroameričanů? Děsím se okamžiku kdy natočí někdo remake bajaji a hrdina bude Asiat nebo s hodně tmavou barvou kůže? Rasová vyváženost ve filmech je poslední dobou celkem problém, všímám si toho u spousty snímků. Někdo by si už konečně měl uvědomit, že všude cpát herce s jinou barvou pleti z jiných kontinentů prostě nejde... V tomto ohledu vesnice Krásky je sice krásně multi-kulti etno mix, ale pokud to má být ve Francii někdy v sedmnáctém nebo osmnáctém století jak uvádí na začátku (dle obleků) pak mi tam ti černoši fakt sedí jak pěst na oko. A že jich tam je. No ale je to pohádka. jen jestli dětem někdo podprahově cosi neaplikuje. S přihlédnutím k tomu co se dnes vše kolem děje navzdory zdravému rozumu bych se možná i bál, že to může být něčí záměr... 4 růže. * * * * ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru si nedovedu představit, že by šlo Krásku a zvíře natočit lépe. Kostýmy jsou krásné, výprava velkolepá, nápady neotřelé (vystřelující klávesy!), obsazení skvělé, animace nábytku nádherná. A jelikož se považuji za emancipovanou ženu, musím uznat, že pohádky, kde hlavní hrdinka nečeká pasivně na záchranu a kde je naopak ztvárněna jako sebejistá, sečtělá, přemýšlivá dívka/žena, jsou mi více než sympatické. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu je několikrát řečeno, že princ i služebnictvo jsou prokleti už sto let. Pak je ale nesmysl, aby paní Konvičková (Emma Thompson) měla mezi vesničany svého manžela, protože by byl již dávno po smrti. (Stupet)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 504,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 1266,1 mil. (NIRO)
  • Některé z původních písňových textů, které napsal Howard Ashman k písním „Gaston“ a „Beauty and the Beast“ a nebyly použity v původním animovaném filmu, našly své uplatnění v této hrané adaptaci. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama