Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (675)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bonjour! Bonjour! Bonjour! Bounjour! Disney se opět rozhodl natočit hraný film dle jejich úspěšného disneyovského animáku. A povedlo se natočit neuvěřitelně skvělý nádherný film který je natočen zcela neuvěřitelně. Jde spíše opravdu o hraný remake známého animáku avšak je to natočeno neuvěřitelně geniálně s neuvěřitelně krásnými písněmi a geniální práci za kamerou i před ní. Krásná pastva pro oči a práce krásná a poctivá. Dlouho jsem nebyl tak nadšen z vizuální podoby a celá scéna s písní We Are Guest je neuvěřitelná. Už od scény Bonjour jsem si říkal, že jsem něco tak nádherného dlouho neviděl a vydrželo mi to do konce. Krásná práce Disney! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Princ čekající na vysvobození, mladá panna čekající na svoji první felaci. Ti dva mají dvě hodiny filmového času, aby se do sebe zamilovali a zlomili kletbu. Určitě neexistuje nikdo, kdo by příběh o krásce a zvířeti neznal. Tahle verze vychází z letitého animáku, který mým bulvám unikl, tudíž nebudu srovnávat. Coby samostatné dílo si stojí velmi dobře. Je výpravou a kostýmy okázalé a trikovou složkou nešetří. Vše je kvalitní, na vysoké úrovni. Celek dotváří barvitý vizuál. To, co projde animáku, už hůře zpracovává hraný film. Mám na mysli muzikálovou složku, která má proměnlivou kvalitu. A bohužel ve větší míře ději nijak neprospívá, ba jej brzdí, za její produkci by se nestyděl leckterý zkrachovalý umělec, který se věnuje pokleslým muzikálům. Hudební čísla jako jediná na mě z celého filmu neudělala patřičný dojem. Ještě štěstí, že dabing to pokryl i pěvecky. A to je jediná kaňka na filmu, o němž, při vší úctě ke spoilerům, každý ví, jak dopadne. Tohle zpracování je úžasně kouzelné, nabité emocemi, prosycené příjemnými pohádkově strašidelnými kulisami, hradem, na němž předměty sdílejí prokletí s princem a mluví, což bylo milé, vtipné i dojemné. Finále mělo grády. Stojí za to zhlédnout ten omletý a prostinký příběh znovu. Určitě se v něm najde něco překvapivého, i když absolutně předem víte, že to celé dokonale predikujete. Snad poprvé je nasnadě erekce z Emmy Watson, Dan Stevens je trochu slizký princ, coby zvíře je zajímavější, status záporáka obstaral solidně nechutný Luke Evans. A úplně nejlepšími herci byly oživlé předměty. Celkově se jedná o pozoruhodnou adaptaci. Dovedu si ji představit na vánočním tv menu, kde by svojí kouzelně pohádkovou atmosférou dokonale zapadla. A mějte na paměti, že pokud vrchnost prosadí "proticitový" zákon, můžete si odskočit k takovýmto pěkným filmům, kde láska poráží čarodějné kejkle. Až na ty nadbytečné zpívánky, je to super pokoukání. 10/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcete svoje obvinenie postaviť na svedectve zavšivenej žobráčky? Bez urážky, Agáta.“ Prvá hodina je smrtiaca. Po vizuálnej stránke (masky, letná dedina, zimný zámok, hlboké lesy s vlkmi, kostýmy, CGI...) síce na nadpriemernej úrovni (je to ostatne Disney za 160 miliónov), ale už nemám 14, aby mi to stačilo. Scenár mimoriadne predvídateľný, postavy priemerné s nábehom na podpriemernosť. Nekonečné pesničky a nezaujímavé, patetické dialógy. Našťastie, po hodine sa to trocha rozbehlo a koniec bol dojemný. Luke Evans fajn (do chvíle, kým sa neprerodil z rozkošne samoľúbeho narcisa na debila). Prevláda rozčarovanie a strašné spomienky na neskutočnú nudu, ktorá ma pri sledovaní Krásky a zvieraťa kvárila. Mnohé veci som nepochopil (aký dlhý čas ubehol od prekliatia? Tipujem, že roky, ak nie desaťročia. Tým pádom ako je možné, že za celý ten čas ruža neopadla, no keď je Emma Watson v začarovanom zámku pár dní/týždňov, spadne lístok každú chvíľu?). A bolo mi ľúto Dana Stevensa z Legionu, toto si nezaslúžil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“BYLO NEBYLO…“ /// Disney potvrdil, že krást se nemá a že pohádka má mít ty nejlepší záporáky (seš dobrej Evansi!). Někdy jsou ty písničky fajn, někdy ftipný a někdy je jich moc. Ovšem udiví, kolik do nich narvou serepetiček. A to drámo na konci – to by obstálo i v dospěláckým filmu! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pohádku, kterou napsala Jeanne Marie Le Prince de Beaumont a taky tu českou Panna a netvor znám, ale chci si doplnit vzdělání. 2.) Nevím, jak potrestat hajzla, co nám krade kytky. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Krásný, pohádkový film o známém příběhu Krásky a zvířete. Je to krásně barvité, efekty jsou velmi dobré a Emma Watson září. Oceňuji velmi dobrý český dabing, líbilo se mi hlavně, že nadabovali i písně a nemusel jsem tak číst titulky. Jinak co mi trošku vadilo na filmu, že tam mohlo být o trochu méně těch písní. Ty sice byly celkem hezké, ale bylo jich tam až moc. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (39)

  • Píseň „Be Our Guest“ byla v době uvedení snímku nejdražším muzikálovým číslem všech dob. Natáčení scény si vyžádalo 10 milionů amerických dolarů z celkového rozpočtu 160 milionů. (Kiisaki)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že princ i služebnictvo jsou prokleti už sto let. Pak je ale nesmysl, aby paní Konvičková (Emma Thompson) měla mezi vesničany svého manžela, protože by byl již dávno po smrti. (Stupet)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama