Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (363)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Značné zklamání. Je to hrozně fádní, zkratkovité a člověk se o Miladě Horákové vlastně moc nedozví. Já vím, že asi byla blbost s takovým očekáváním k filmu usedat a nespolehnout se raději na literaturu, která by snáze doplnila mezery. Dost medvědí službu tomuhle filmu dělá i dabing, který zní v originále hodně nepatřičně a v češtině zas dost nevěrohodně. (1 388.) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

"Sklamanie" to je správne slovo na tento film. Dej je úplne zmätočný, divák vôbec nevie prečo ju na začiatku väzňa nacisti a neskôr ani komunisti. Režisér David Mrnka to vôbec nezvládol a hlavne filmu chýba dramaturgia. Film nie je ani pre školákov, ktorí by sa chceli dozvedieť o Milady Horakovej niečo nové. Herci sú zle vedení, lebo nie je možné, aby hrali bez emócií. Hlavne hlavná postava. Filmu chýba napätie. 3/10 ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tento film má hned několik nedostatků. Nejhorší ze všeho byl ten otřesný dabing. Všechno mi přijde natočeno hrozně ledabyle, veškeré důležité události nejsou snad ve filmu ani nijak vyzdvihnuty, a celé to působí utahaně, pomale a nudně. Když už se někdo pustí do politického tématu a ještě k tomu se věnuje takové osobnosti jako byla Milada Horáková, mělo by to mít jinou úroveň. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Milada Horáková se dozajista stala jednou z výrazných osobností naší historie, kteří se v komplikované době, na úkor vlastního bezpečí nebáli jednat podle svého nejlepšího svědomí a v zájmu jiných. Začátek filmu jsem vnímala jako velmi zmatený a chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala. Útržky historie předcházející hlavní části života této právničky v době komunizmu. Co jsem na ČESKÉM filmu o ČESKÉ hrdince nerozdýchala, bylo zpracování v anglickém jazyce. Trochu se sama sobě divím, že nedávám kvůli tomu nižší hodnocení, jelikož jsem cítila čím dál tím větší odpor tuhle skutečnost vstřebat. Nicméně slušný výkon a příběh sám o sobě mě silně ovlivnil. V kombinaci s působivě chmurným, hudebním doprovodem se nakonec mé hodnocení vyškrábalo na slušivé čtyři hvězdičky. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Bilologická robocopka Milada Horáková dělá celý film jen dvě věci. Buď je chytrá jako rádio nebo teatrálně trpí. A tím to končí. Jinak od se od ní ale divák nedočká žádné opravdové emoce nebo lidské slabiny. Kdyby do hlavní role obsadili pytel cementu, vyšlo by to na stejno. Opravdu nevím, co vedlo Davida Mrnku, který před tím nic nenatočil ani nenapsal, k přesvědčení, že on na to má. Bohužel se ukázalo, že nemá. Je to smutné, protože je z Milady cítit, že Mrnkovi na filmu opravdu záleželo, ale tohle je velké sousto i pro zkušeného a kvalitního režiséra. Na Miladě je nádherně vidět, že i když je plno technických složek filmu na vysoké úrovni, scenáristicky i režijně je to bída. Nemá cenu tady řešit, kolik emocionálně silných momentů Mrnka svou neohrabanou režií zabil. Milada je bohužel doslovný, konzervativní a nezáživný životopis, který děcka na školních projekcích maximálně tak zprudí. Jak by řekl Andrej, sorry jako, ale Milada Horáková si zasloužila lepší film. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Pro výslechovou kancelář si filmaři vybrali opuštěný a vybydlený dům ve Washingtonově ulici v Praze. (Amneris)
  • Posledná klapka padla 7. mája v Prahe. Natáčalo sa 31 dní, pričom film sa pripravoval až 10 rokov. (classic)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama