Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (363)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Fakt špatný. Za prvé si neukážeme, proč byla Milada populární u lidí, proč byla tak důležitá. Oni ten film natáčeli v angličtině? Ty postsynchrony jsou katastrofa. Dialog mezi vyšetřovateli (Trivago Vagnerová a nějakej šulda), to je na pěst pro půlku štábu. "Já to nechápu, všechny jsme zlomili, jen jí ne". Když začnou tvůrci takhle polopaticky něco do diváka cpát, ukazují svoji neschopnost. Hrůza, hrůza. Komančům a starým strukturám bych nicméně "povolil" povinnou produkci, za trest na druhou. Karina Rchichev už může! ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Značné zklamání. Je to hrozně fádní, zkratkovité a člověk se o Miladě Horákové vlastně moc nedozví. Já vím, že asi byla blbost s takovým očekáváním k filmu usedat a nespolehnout se raději na literaturu, která by snáze doplnila mezery. Dost medvědí službu tomuhle filmu dělá i dabing, který zní v originále hodně nepatřičně a v češtině zas dost nevěrohodně. (1 388.) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYBY VŠICHNI PŘIHLÍŽELI, TAK JEŠTĚ ŽIJEME VE III. ŘÍŠI…“ /// Politický, lidský drama o ženě, která nevěděla, kdy to vzdát. „JÁ MOHU A BUDU MLUVIT!“ (povídali, že mu hráli Milado…). Projdeme si (životopisně) realitu Československa od roku 1933 do roku 1950, kdy zvěrstva fašismu trumfujou komunisti. Přesvědčivá (autentická?) Ayelet Zurer… a vůbec ten casting je překvapivej a na ksichty politicky „přesnej“. Film ve mně vzbudil nenávist k zrůdám v lidský kůži – (a to se tady vyhejbaj nějakejm krvavejm drsňárnám). Takže víc než to, jestli tvůrci Miladu zbytečně neheroizovali, jestli tlačili málo na pilu nebo že byl „její“ život nuda (a tak to taky místy ve filmu vypadá) bych řešil, proč po revoluci nebyla KSČ zakázaná… (Vlastně – aby bylo jasno, to chápu celkem dobře, že Havlíčku Havle!). Ten závěr je ale fakt dlouhej. Emoce se vytrácej, přibejvaj ideje… takže ano, je to i nuda. Ale jinak jde o film do dějáku jak vyšitej! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Miluji tuto zemi, miluji tento lid… 3.) Doufám, že se tady bude věšet. 4.) Říkaj mi Anežka Spurná. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s tím, že existence filmu o Miladě Horákové je nutná a nezbytná. Za to, že se o jeho vznik někdo pokusil, dávám hvězdičku. Víc jich ale dát nemůžu, protože z hlediska kinematografického to byl jeden velký průšvih, který se mě ani přes silný příběh, jež se tvůrci pokusili odvykládat, nedotkl. Doufám a věřím, že tohle téma ještě není pro filmový svět uzavřené. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že takové filmy jako Milada či Masaryk vznikají. Bohužel, ale tady to není případ dobrého filmu. Kdybych historii Milady Horákové neznal, skoro vůbec bych nechápal o co se tam jedná a taky angličtina českým hercům s českým přízvukem taky zrovna nepřidala. Na druhou stranu jsem se nenudil a technicky to bylo úchvatné! 2 hvězdy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Pro výslechovou kancelář si filmaři vybrali opuštěný a vybydlený dům ve Washingtonově ulici v Praze. (Amneris)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno