Reklama

Reklama

Dívka ve vlaku

  • USA The Girl on the Train (více)
Trailer 3

VOD (1)

Každý den na cestě do práce jezdí Rachel Watson vlakem kolem města Witney. Vlak projíždí kolem jejího starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne, když projíždí kolem jejich domu, stane se svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela. . (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (804)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Z thrilleru roka jedným šmahom sklamanie roka. Dosť som sa tešil na tento snímok už len z toho dôvodu, že knižná predloha vyzerala zaujímavo, ale dostal som len akýsi nevyrovnaný pretlak emócií zhmotnený do nejakého chaotického zhluku deja, ktorý navyše vyznieval veľmi hlúpo a s jednoduchou zápletkou. Nedokázala to uhrať ani Emily Blunt, ktorú mám inak veľmi rád. 55 % ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

I přes rozuzlení, které jsem zhruba od dvou třetin filmu očekával, mě Dívka ve vlaku uspokojila. Emily sice nepatří mezi mé favoritky, ale tady mi vyhovovala maximálně. Zahrála perfektně psychicky labilní alkoholičku. I ostatní postavy byly zvládnuté s uvěřitelnou lehkostí. Nemůžu srovnávat s knihou, kterou jsem nečetl, ale filmové zpracování je fajn, má napětí, spád a ani na chvíli nenudí. I přes předvídatelný závěr dávám plný počet, protože mi přijde zdejší hodnocení slabé. Dívka ve vlaku má určitě minimálně na 70%. ()

nixonky 

všechny recenze uživatele

Bohužel zklamání..... Čekal jsem více. Film začíná těžkopádně, pokračuje krkolomně, ale nakonec a naštěstí aspoň ten závěr to zachraňuje. Pouhé 2* ()

prochyn 

všechny recenze uživatele

Zpruzená Rachel Watson (Emily Blunt) se ve filmu motá od ničeho k ničemu. Film bude mít asi nějaký smysl, alespoň podle vysokého hodnocení místních vyteplených intelektuálů, já žádný smysl nenašel. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Vlastně hodně špatný, až by se chtělo říct, raději netočit nic. Podobným snímkům, kde se perou hlavní hrdinové s pamětí, dochází k náznakům neustálých dějových zvratů (hlavně ve smyslu, kdo bude asi tím pachatelem, že?), jsou sledovány různé časové linky a vyprávění je velmi, ale opravdu velmi neučesané, nemůže ještě navíc házet klacky pod nohy do poslední pídě přítomná "noároffská" atmosféra, která stiskne a už nepovolí. Ani náznak filmového nádechu, jen depkařina, tlačící prostě na tu pilu ňák moc. Nebrat! ()

Vito_LePour 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama, pro mě neznalého předlohy o to lepší, že jsem netušil o co přesně ve filmu půjde. Děj mě absolutně vtáhl, minimálně co se týká dramatického podání zápletky, která člověka neustále nutí přemýšlet, jak se vlastně věci mají. Herecký koncert Emily Blunt, která je mi čím dál sympatičtější. Místy ponurá atmosféra scény, která perfektně dokreslila vážnost a syrovost veskrze nešťastného příběhu. Jediné co bych vytknul, místy byl film dost pomalejší než bylo zdrávo. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jaká to byla senzace, když vyšla knižní předloha. Knihu jsem nečetla, ale film mi senzační nepřipadal. Takový normální film. Bylo však zajímavé vidět Emily Blunt takhle "zpustlou". Když o tom tak přemýšlím, myslím, že by se mi líbilo víc, kdyby se film odehrával v Londýně. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Thriller s výbornou atmosférou, režií, hudbou i zápletkou. Postupné odhalování pravdy, záměrné návnady jinam, vyostřující se vztahy to vše zvládl Taylor na jedničku. Úžasné a velmi dobře padnoucí herečky. Zvláště Emily a její proměny jsou hodně fajn, Rebecca se mi více líbila jako tmavovlasá. Herečtí kolegové nezaostávají. Hezky zamotané, dobře gradující. Hudba přidává na atmosféře. Jsem velmi zvědavý na další filmy od tohoto režiséra. ()

Greyhound 

všechny recenze uživatele

Detektivka, na kterou se za pár let podíváte v televizi, když nebudete vědět, na který program přepnout. Hezká zápletka, s rozuzlením až v posledních patnácti minutách, odpovídá každé druhé zápletce z momentálně vysílaných kriminálních pořadů. I přes velké množství retrospektivních skoků, je příběh přehledný. Pochavala maskérům za vystižení výrazu alkoholika. ()

polucio 

všechny recenze uživatele

S Gone Girl sa to určite porovnávať musí. Narozdiel od nej tu ale išlo o ozajstný thriller a nie o dáke "oddobrotyneviemčososebou" výstrelky rozmaznanej paničky. Neberte to v zlom. Gone Girl bol kvalitný film, a celkovo lepší, ale keď chcem vidieť thriller, chcem byť celý čas v napätí, a nie sa pousmievať nad absurditou a sprostosťou postáv. The Girl on the Train má svoje muchy, hlavne koniec nenadchol, ale čo sa týka "thrillerovosti" určite vyhráva. ()

čertíček 

všechny recenze uživatele

No ... prostě mi tam něco chybělo ... není to špatnej biják, jen to prostě nemělo nějak koule :( škoda, protože kniha byla určitě perfektní (nemohu porovnat, nečetla jsem ji) ()

Bellgirl 

všechny recenze uživatele

Kéž by tak šlo si shlédnout film a přečíst knihu nezávisle na sobě a taktéž je tak ohodnotit. Knižní předloha mne naprosto uchvátila, a proto jsem s velkým očekáváním čekala na filmové zpracování. Je jasné, že pokud není kniha psaná chronologicky, retrospektivně, či stylem se jednoduchou sousledností, zfilmování je o poznání těžší. Právě tento 'moment', kdy si čtenář musí uvědomovat v jaké dějové lince se zrovna nachází, a to ve filmu trochu schází. Nicméně lehká husí kůže s prvotním průjezdem vlaku nechyběla, byť rozvinutost celého příběhu, jak je zachycena na papíře není možná vložit do necelých dvou hodin na filmovém plátně. Podání Emily alias Rachel mě ale hodně bavilo, tudíž sečteno podtrženo: 85%, čtyři hvězdy. ()

Radussee 

všechny recenze uživatele

Oooo, paráda, po dlouhé době se v kinech objevil film, který je radost vidět. Pro toho, kdo mají rádi napětí a nevědomost z pohledu diváka, jako např. ve filmu ,,Tajemné okno‘‘ nebo reálně vystihující příběh schizofrenických magorů ,,Zmizelá‘‘, bude zhlédnutí tohoto snímku opravdový zážitek, jako byl včera pro mě! :-) ()

Staple 

všechny recenze uživatele

Ani nevím kde mám začít. Děj filmu je neuvěřitelně táhlý. Prví hodinu a čtvrt se pomocí flashbacků dozvídáme charakterové prvky ústředních postav, kterých není zrovna málo. Problém je, že všechny postavy jsou velmi komplexní a i ta hodina čtvrt byla skoro málo. Bohužel po tom co už jsme s postavami dostatečně seznámeni, tajemná zápletka je pak velmi průhledná a rozuzlení víme dřív než tvůrci zamýšlely. Je to veliká škoda, jelikož po technické a herecké stránce je to perfektní film. Emily Blunt je fenomenální a z celého obsazení vyčnívá hlavně ona. Nominaci na Oscara má jasnou. Ostatní herci hrají celkem dobře. Nejsem si úplně jist, jak film ohodnotit. Po shlédnutí sem plný rozporuplných emocí a nejsem schopen nad tímto filmem uvažovat racionálně. Pro mě je tento film minimálně zajímavou zkušeností. Za mě 3* ale něco ve mě mi říká, že si ten film zaslouží víc. ()

ClarityW. 

všechny recenze uživatele

Vezmeme jeden kúsok z Gone girl, vezmeme druhý kúsok z Dark places a vyjde nám The girl on the train. Film bol vlastne o tom, že sa hlavná postava nevie zmieriť s rozvodom a tak sleduje každý deň z okna vlaku ľudí o ktorých si myslí, že sú šťastní. Depresie zaháňa alkoholom, preto má stále okná (nečakane). Zápletka je priemerná, už v polovici filmu sa dalo očakávať ako to vlastne skončí a kto hrá v tej hre akú rolu. ()

wrána 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt je dokonalá herečka, a snad jedině díky jejímu hraní jsem u filmu neusnul. Bohužel v porovnání s knižkou je strašně plochý, nedokáže vtáhnout do děje a vleče se jak týden před dovolenou. Přitom myšleno to je dobře, evidentně se všichni snažili, ale alespoň pro mne to bohužel nefunguje. A domnívám se, že kdo nečetl knihu, bude místy poněkud zmaten:-) ()

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

Rebecca Ferguson poletí do vesmíru

30.01.2016

Rudovlasý objev z pátého dílu Mission: Impossible dobývá Hollywood. Rebecca Ferguson bude přihrávat Michaelu Fassbenderovi ve Sněhulákovi a Emily Blunt v Dívce ve vlaku, ve sci-fi Life si pak zahraje… (více)

Reklama

Reklama