Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejzralejší díl. Zbytečně to ale zkazili jedním klišé, které totálně nesnáším a tím je, že Striga všechny protivníky zabíjí během sekundy, včetně jiného Zaklínače, ale u našeho Geralta se rozhodne, že ho uháže k smrti. Prostě někoho držíte v ruce a můžete mu druhou rukou rozpárat břicho, nebo mu ukousnout hlavu, ale radši ho odhotíte pryč. Co kdyby jste ho, nedej bože, zabili? Nicméně doufám, že už se bude seriál jenom zlepšovat. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V doterajšom priebehu jednoznačne najlepšia epizóda, Yennefer sa stáva Yen a jej premena v bratstve čarodejov (lóže čarodejníc sa dočkáme zrejme neskôr) je pastvou pre oči aj pre náročnejšieho diváka, rovnako tak v podstate prvý výraznejší úspech zaklínača pri snímaní kliatby. Dočkali sme sa doteraz najlepšieho boja v podaní Geralta a rovnako tak sa Ciri priblíži do lesa, v ktorom sa v Meči osudu spozná s Geraldom. Po slabšom úvode sa predsa len Witcher z Netflixu začína podovať viac na toho, ktorého všetci fanúšikovia Sapkowského poznajú. ()

Reklama

teekanee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nebudu lhát. Doufal jse, že ten černej elf dostane šípem do hlavy místo ramena, jelikož tohle je voser jak prase. Že jsou černý Dryády je jedna věc, ale že budou černí i elfové je už dost přehnaný. Nedokážu si představit, že na světě žije osoba, která si pod pojmem elf představí černocha. Dobrá zpráva je, že tohle je asi jediny, co mě na seriálu štve. Všechno ostatní je zatím velmi dobré. 87% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne sa dočkáme premeny Yennefer aj pravej Geraltovej práce. Dej s Ciri je veľmi utlačený do úzadia, čo umožňuje intenzívnejšie sústredenie sa na dej ostatných dvoch hlavných postáv. Niektoré dialógy a prvky deja z Geraltovej poviedky o strige boli pozmenené, no celkové vyznenie deja a atmosféry to našťastie nekazí. Konečne desivý tvor, ktorému musí zaklínač čeliť je podporený správnou hororovou atmosférou. Tvorcovia sa bohužiaľ nevyhli klasickému klišé s dosahovaním vypadnutej zbrane, našťastie to nie je veľký kaz epizódy. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj se strigou tvoří tak nějak původ celého zaklínačova příběhu, takže jsem rád, že ho nevypustili. Triss je tu poprvé a vypadá stejně hrozně jako v trailerech. Striga vypadá taky hrozně levně. Ještě se mi vážně nelíbí Foltest - má to být vysoký, štíhlý, pohledný a svérázný král. Přerod Yennefer nebyl nejhorší ale byla tu zase spousta totálních trapasů které diváka hned musí trknout - třeba: "Yennefer si vážně nechá dobrovolně vytrhnout vaječníky? Vždyť to úplně podkopává celou tu její pozdější snahu o hledání léku na neplodnost! ... Geralt roztočí řetěz svisle a hodí ho, ale před ním stojící strigu to omotá vodorovně kolem pasu... wtf? A proč ho ta striga všude pořád hází po stěnách, místo aby ho zakousla?" Místy jsem si připadal jak v akčním béčku s Van Dammem. Kladné body dávám za vizuálně moc hezké přírodní i hradní sekvence, př. temná chodba královského hradu. Mínus body zase za příšerné kostýmy (Trissin kožíšek). Oproti předchozímu dílu jsem při Geraltových sekvencích konečně cítil nějakou tu zaklínačskou atmosféru, to je ale malá útěcha. 40% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)
  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)

Reklama

Reklama