Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání... i když vlastně ani nevím, proč jsem si myslel, že by to mělo být lepší než remake. Ten film je hrozně nudný, vůbec mě to nebavilo a nakonec i uspalo... a taky jsem u toho přemýšlel nad tím, že jak véháesky odvál čas, tak mi už asi nějak nedokážou ani nahnat strach, protože ačkoli je ten film starý jen něco lehce přes 20 let, tak kvůli té šílené technologické zastaralosti všeho, co se ve filmu objeví, působí jak nějaký výlet do pravěku pomalu. Ztráta času, bohužel... remake je fakt lepší. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála případů (snad jediný), kdy je americký remake lepší než původná japonský originál. Ringu má sice originální příběh (volně převedený z výborné knižní předlohy Kodži Suzukiho - tam byl ale hlavní hrdina chlap a Sadako měla koule), ale zpracování spíš než horror připomíná mysteriózní detektivku a na to, že byste se snad i báli, radši předem zapomeňte. Atmosféra je mizivá a nalíčení Sadako a zvlášť její "děsivé" opilecké oko působí chvílema až neskutečně trapně. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám líbil americký Kruh, vřele doporučuji Ring jako doplňkový materiál. Spousta scén je totožná, některým se v americké verzi dostalo menších změn (většinou k lepšímu). Základ příběhu se netočí kolem ostrova s koňskou farmou, ale kolem ostrova se sopkou. To je asi největší změna, které se dočkáte. Ještě nesmím zapomenout na záznam videokazety, který se pochopitelně absencí koňského motivu trochu liší a není až tak zajímavý. Obsah videokazety zde má mnohem menší roli, což je škoda, protože to se mi právě na americké verzi hodně líbilo (obvzlášť scéna s mouchou). Také ono tajemství příběhu vychází u Ringu mnohem dříve na povrch. Ale i tak je Ring poutavý a napínavý film, který američané kupodivu velice dobře vylepšili. S tvrzením, že japonský styl je nám cizejší, nesouhlasím. Ring je JEN mírnější verze děsivého Kruhu. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Americké remake patří mezi moje nej. horory/thrillery.A tak není divu že jsem byla zvědavá na originál verzi,mnou zbožňovaného Kruhu.Originální verzi nelze upřít celkový námět,jednoduchost scén a celkem sympatické herce,ale vedle dokonalého remake pokulhává.Ten disponuje více propracovanějším vizuálem,neuvěřitelným nábojem,břitkostí scén ostrých jako žiletka a depresivněji brnká na emoce.Jak už napsal POMO - Jeden z mála případů kdy remake,předčil originál. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí amerického remaku Kruhu od Gorea Verbinského, před původním filmem, mě postavilo před nečekaný problém. Všechny dějové trumfy Hidea Nakaty byly okamžitě tatam. Srovnat tyto dva kousky je stejně tak lehké jako problémové. Omezené finanční (a tím pádem i digitální) prostředky odsoudili Nakatu ke spolehnutí se na klasické postupy hororového vyprávění. Na diváka doslova útočí pomocí ostrého zvuku, nervózní hudby a rychlého střihu. Na rozdíl od Verbinského, který se zarytostí buldoka odpovídá na všechny otázky, se Nakata více spoléhá na podivné tajemno, které pro něj představuje malá Sadako. Jenomže jakožto vypravěč není až tak dobrý jako jeho americký kolega, který střídal ultra temné napětí s famózními chvílemi čiré hrůzy. Nakata pracuje jenom s občasným vylekáním (za střih u otevření skříně bych mu pozlatil ruce) a jinak se utápí v nudě. Není to ale způsobeno jenom faktem, že jsem příběh znal, ale Nakata prostě nedokáže na nervy správně zabrnkat. A to neříkám (resp. nepíšu) jenom tak, protože vím, jak dopadla jeho „americká mise“ u Kruhu 2 . Kdybych si tedy měl vybrat, tak bych rozhodně sáhl po americké verzi, která je komplexnější, napínavější a hlavně lepší. Je sice pravdou, že je dělána jako produkt širšímu publiku, ale i tak ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Postava Yamamura Shizuko je založena na skutečné postavě Mifune Chizuko, která se narodila v roce 1886 a měla dar předvídání. Když byla v roce 1910 prohlášena za šarlatánku, vzala si o rok později život. (TomikZlesa)
  • Scéna, kdy Sadako vylézá ze studny, byla natočena pomocí divadelního studenta Rie Ino, který ke zvýraznění emocí používá zvláštní trhavé pohyby těla. Tyto pohyby byly natočeny, když Inou jde směrem dozadu, a poté pušteny obráceně, tím se docílilo velmi nezvyklých pohybů Sadako. (TomikZlesa)
  • Scenáristovi Kôji Suzukimi poslúžil ako inšpirácia jeho obľúbený horror Poltergeist. (rador)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama