Reklama

Reklama

La Llorona: Prokletá žena

  • USA The Curse of La Llorona (více)
Trailer 1

La Llorona. Plačící žena. Děsivý přízrak uvězněný mezi nebem a peklem, stižený hrůzným osudem zpečetěným vlastní rukou. Celým generacím nahání hrůzu pouhá zmínka o jejím jménu. Když ještě žila, utopila v záchvatu zuřivého vzteku své děti, a když po svém hrůzném činu ronila slzy bolesti, sama se vrhla do zpěněných říčních vod. Nyní jsou její smrtící slzy věčné a těm, kdo v noci zaslechnou její posmrtný nářek volání, není pomoci. La Llorona se plíží ve stínech a loví děti v zoufalé snaze nahradit ty své. Během staletí její touha a nenasytnost roste... V Los Angeles sedmdesátých let minulého století se La Llorona plíží nocí – a pronásleduje děti. Sociální pracovnice, která ignoruje tajemné varování utrápené matky podezřelé z ohrožení svých dětí, se brzy sama i se svými dětmi ocitá v děsivém světě nadpřirozených jevů a bytostí. Vyvarujte se jejímu nekonečnému nářku... nezastaví se před ničím. Její muka nemůže nic utišit. Její duši se nikdy nedostane slitování. A před La Lloronou není úniku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (269)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Slibuji, že budete v bezpečí!" No jistě! Děti jsou neposlušní spratkové, matka husa a strašidlo se zjevuje s takovým randálem, že už snad chybí jen výstřel z děla. Klasický současný nepodařený horor s duchem, kde je, jak trend velí, místo napětí a dusné atmosféry spousta ubohých lekaček, co vyděsí jen malé děti. Vzhledem k tomu, že zdejší přízrak není poltergeist, tak smysl padajícího nádobí ohlašující jeho přítomnost mi uniká... Hvězda za bouři a druhá za místy příjemný vizuál. Jinak mizerné, trapné, nestrašidelné a snadno zapomenutelné. Já věděl, že na tohle do kina rozhodně ne. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Úskalia sociálnej starostlivosti. Alebo priamočiary, s ničím sa neserúci hororový príbeh matky- kurátorky, dohliadajúcej na riadnu výchovu detí zo sociálne slabých alebo neúplných rodín, ktorá "vďaka" práci k prekliatiu príde. Prekliatiu, zamotajúcemu na plné obrátky život jej i jej dvom maloletým deťom. Už dávno som nevidel žánrový kúsok, ktorý by ma zo dvakrát spoľahlivo vydesil. Navyše na miestach, kde sa to dalo priamo očakávať. Darmo, kto vie, ten vie. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Tvorba hororů tohoto typu se už dozajista nachází v každé příručce o tom, jak instantně zbohatnout, aniž byste na sebe měli přehnané nároky. Investice pár ušušňaných milionů do jednoduché polekanice je dnes téměř stoprocentní jistotou mnohanásobně vyššího výdělku, takže z jasných důvodů nemotivuje moc nikoho posouvat tvůrčí limity zase o trochu dál. Nějakej lišák zde ještě dostal výborný business plán, jak se k tom ještě nadojit z latinskoamerického publika, (veeeelmi) volně to napojit na, z nějakého důvodu, úspěšnou sérii Annabelle a našlapat tak kina až po strop lidmi, kterým musí být už fakt všechno jedno. Je místy fakt vysilující sledovat adaptaci scénáře, jehož rychlost sepsání musela být snad limitována jen rychlostí psaní na klávesnici. Hlavními oběťmi toho jsou pochopitelně postavy, které jsou buď zbytečné, hloupé, neustále měnící své motivace či jednoduše srandovní. Za nimi se veze ústřední breburda, jejíž schopnosti jsou naprosto náhodné a v zásadě jen pro efekt. Jednou se zjeví v okně, pak zas je vidět jen skrze deštník, najednou ze záclon, pak vyleze z ubrusu... od půlky filmu jsem připravený na to, že může kdykoli někomu vyskočit z ucha. A to upřímně to bylo jediné, co mohlo filmu pomoci k průměru. Leč nestalo se. Hups spoiler. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Strašení a mateřství.Když to ve filmu zabafá a já se jako divák zasměji, je něco špatně. Možná špatně vybudovaný svět příběhu, tupá zápletka a snadno zapomenutelné postavy. Hlavně ale nedostatek kreativity a inovace staré značky. jak exhumovaná mrtvola. Vidíme několik nesourodých zvratů, postavy občas jednají směšně a závěr je uspěchaný. Jde o dějově standartní šablonovitý horror o bubákovy , který straší v rodinném domě. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po "Sestře" tady máme další příspěvek do "The Conjuring" univerza, tentokrát inspirovaný skutečnou legendou o takzvané Plačící ženě. Tahle zlá paní začne ohrožovat děti jedné milé sociální pracovnice a je z toho velmi slušná hororová podívaná (hlavně díky uvěřitelným hereckým výkonům, což u dětských herců vůbec není samozřejmost). Bohužel dojde na závěrečnou třetinu à la "vymítání v domě", kde se postavy začnou chovat dost hloupě a vy se místo strachu dění na plátně spíše vysmíváte. To ale nic nemění na tom, že jsem velkou část stopáže zírala do země, protože jsem velký strašpytel a tady se lekalo i za bílého dne. Skoro 4*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Film byl promítán kritikům, od kterých dostal hodnocení 41 %. (Greenscreen)
  • La Llorona (Plačící žena) má postavenou sochu v Xochimilco, Mexico City. (ARI50)
  • Na konci filmu je na taxíku možné si všimnúť odraz kamery. (EvilMatus)

Související novinky

La Llorona ovládla Velikonoce

La Llorona ovládla Velikonoce

22.04.2019

Nadpřirozený horor La Llorona: Prokletá žena, jenž je spin-offem k V zajetí démonů a zároveň samostatně stojícím filmem, ovládl v zámoří nejhorší velikonoční víkend za poslední dekádu a půl. Snímek… (více)

Reklama

Reklama