Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (325)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kruhy dlabou na snahu být svébytným sequelem, těží pouze z nadužívání trademarků (Samara vylézá vážně ze všeho, co má obrazovku) a mytologii z původně zajímacího okruhu (snaha o "vědecké" pitvání kletby) posílají do uspávacího kopru (už viděné téma "najdi ostatky Samary a dopřej jim klid"). Mimochodem, ve filmu není jediná děsivá scéna, jelikož veškeré pokusy děsit končí buď na těžké přepálenosti (úvod v letadle), případně na absenci momentu překvapení (všechno ostatní jsme už viděli v prvních filmech - a lépe). P.S. V jedné scéně Samara vylézá z mobilního telefonu, což jsem věděl už před viděním filmu a byl jsem zvědavý, kterak si tvůrci poradí se záležitostí "cca padesátikilová holka prolézá pětipalcovým displejem". Mno, zklamu vás, mobil je v inkriminovanou chvíli utopen v hromadě cikád, které jsou na scéně samozřejmě jen proto, aby Samaře tuhle kompromitující chvilku usnadnily (nicméně fetišista má tím pádem v nabídce scénu "cca padesátikilová holka vylézá z hromady cikád"). Meh... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to nebude nářez, ale takovouhle bídu teda ne. Ve filmu nefunguje vůbec nic. Lekačky směšné a předvídatelné až hanba, děj přitaženej za vlasy, postavy mají IQ tykve, Samara budí místo hrůzy soucit a dialogy jsou určitě z 90% improvizace, protože nedávají smysl. Když film začne vykrádat Smrt ve tmě, tak už se smálo celé kino. Atmosféra zahučela do studně, takže se neobjeví a když nejlepší scénou filmu je přednáška o štěrbinách, tak je něco hodně špatně. Jedna hvězda z milosti... ()

Reklama

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Vím, že se říká 100 lidí, 100 chutí a co člověk to názor. Takže vždy plně respektuji hodnocení ostatních ( lžu ) a nemám o nich kvůli jinému hodnocení špatné mínění (nelžu zas tak moc) . Nicméně, pokud někdo dá 5* dejme tomu 102 minut dlouhému dívání se do prdele, konkrétně na řiťák, ze kterýho nakonec vypadne hovno a chválí to do nebes, myslím si o něm, že je jebnutej, duševně zaostalej nedonošenej debil. Kruhy jsou něco velmi podobnýho, sice se nekoukáme do prdele, ale hovno či sračka z toho vyšla taky a to kolosální. Samara byla Gut-Érekcem zprzněna a opakovaně zneužívána na sucho do prdele a tak, kdysi obávaná hororová postava, budí už jen soucit. To jak moc je v píči, dokazuje, že vyleze z hajzlu, žaluje na vyžranýho kněze a dokazuje, že je totálně na hovno. Postavy jsou pestré - máme tu debila, krávu, absolutní píču, totálního čůráka a ještě pár podobných. Nejvíce jsem fandila štěkajícímu psu, který byl na scéně asi pět vteřin. Postavy vedou smysluplné konverzace o ničem typu - ,,To je kuřecí, řízek, nebo kuřecí řízek?" ,,Co vídíš? Co vidíš? Co vidíš? Co vidííííííš?" ,,Éééééé.....nevim" ,,Hmmm divné, to jsme tam neviděli." a tak podobně. Jako bonus se "duchařina" Kruhy rozhodne vykrádat Smrt ve tmě. To už bylo moc i na lidi kolem mě a já tak nebyla jediná, kdo v kině volal nahlas, jestli si dělaj prdel. Napravo ode mě se někdo začal hystericky smát. Půlka lidí odešla, ale ne ze strachu. Zbytek se dožadoval vrácení peněz nebo si flustrovaně dal třetí popcorn. Podle závěru téhle zahnilé poševní sekrece nazývané filmem, bude pokračování. Takže se možná brzo dočkáme drsných hororů jako Kolečka, Čtverečky, Obdélníčky a celé to završí finální Kosočtverce, jelikož konečně všem dojde jak moc je to celý na PÍČU !!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Již druhý díl byl navíc, tak proč nepřijít s trojkou, kterou se tvůrci zřejmě chtěli zalíbit školákům, a tak děj zasadili právě do tohoto prostředí a totálně to nefungovalo. Totálními dementy v hlavních rolích počínaje, absencí jakéhokoli byť jen třeba náznaku strachu či alespoň napětí pokračujíce a lobotomickým dějem končíce. Nejvíc mě pobavilo, že hlavní dvojce superagentů s vytříbenou intuicí, která je schopná takřka podle barvy spadlého lístečku vystopovat Samařinu minulost, a dokonce i minulost její przněné maminky, unikne vypálené Braillovo písmo na ruce hlavní hrdinky. Mnohokrát jsem se během stopáže přistihl, že děj prostě nevnímám. Byl tak brutálně neatraktivní, že se mi nepodařilo udržet pozornost na více než pár jednotek minut v kuse. Záporáka snad nebylo možné vybrat trapnějšího než kněze - prznitele. Taktéž by měl tvůrcům někdo sdělit, že když už chtějí nějaké filmy vykrádat, tak je vždy lepší sáhnout po něčem starším a méně známém, nikoli po nedávném "hitu" jehož oblíbenost dodnes nechápu, ale neupírám mu ji. V závěru jsem si říkal, že se jedná o opravdu katastrofální zakončení série a dost mě dorazil otevřený konec. Jedna hvězda za stále doznívající nostalgii z prvního dílu a opravdu jen hrstku světlých záblesků, díky kterým jsem během sledování nesklouzl do fáze utrpení. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Pippi dlouhý vlas opět zasahuje. Povyrostla v záhrobí podobně jako Jason Voorhees v Křišťálovém jezeře a z obrazovky místo subtilní dívenky (opět?) vylézá čapatá bréca. Kdo se na ni koukne, ten v tu ránu zcepení. Videokazety už jsou navíc dávno pasé, je tedy třeba se upgradovat a digitalizovat. Díkybohu ji cestu zkříží prudce inteligentní profesor parabiologických věd a stoupenec pyramidových schémat pan Šustr z Ronova nad Doubravou a přijde na to, že jeden film s ní je málo, a že je to škoda, udělá si tedy digitální kopii a se svými studenty si zahraje na „letadlo“. A už to funguje ten film, Samara normálně zabíjí… Nu, pokud by Kruhy byly jen blbý, pořád bych jim dokázal odpustit, jenže Guttiérez tupost scénáře vhodně doplnil i nesnesitelnou dávkou nenapětí, neatmosféry a prosté a křišťálově čisté nudy. A nic bohužel nezachrání ani rovnou tři twisty. Odpad a další díl už prosím ne. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Prvotné špekulácie o tom, že sa bude jednať o prequel, poprel až režisér F. Javier Gutiérrez na Twitteri, kde zároveň aj potvrdil, že sa bude jednať o pokračovanie, odohrávajúce sa v súčasnosti. (figliar)
  • V roce 2014 oznámila společnost Paramount původní název "The Ring 3D". Avšak v listopadu režisér filmu nahrál na Instagram fotku už s názvem Rings (Kruhy). (griph)
  • V lednu roku 2017 společnost Paramount vydala video s herečkou, oblečenou jako Samara, vyskakující z televize tak, aby vystrašila lidi v obchodě s elektronikou. Toto video mělo na Facebooku 200 milionů zhlédnutí za 24 hodin. (griph)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama