Reklama

Reklama

Sadako vs Kayako

  • Japonsko 貞子vs伽椰子
Trailer 1

Mladičká studentka Natsumi nalezne videokazetu, na které je natočena svatba jejích rodičů. Aby jim udělala radost, rozhodne se požádat svou kamarádku Yuri o to, aby jí tento záznam „přetáhla" z kazety na DVD, čímž by Natsumi získala ideální dárek pro své rodiče. K tomu je však zapotřebí videa. To dívky zakoupí v zapadlém krámku, avšak k jejich překvapení je v onom přístroji stále zasunuta stará a lehce poničená kazeta, kterou si Natsumi přehraje... Dle místní městské legendy si však každý, kdo kazetu zhlédne podepíše jistý ortel smrti, jelikož jej postihne kletba ducha Sadako Yamamury... Na pomoc nyní přichází Keizo - mladý muž, jenž ovládá určité nadpřirozené schopnosti a který se rozhodne poštvat proti sobě jak zákeřnou a vlasatou Sadako, tak i krkající Kayako z prokletého domu... (fiLLthe3DD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

tron 

všechny recenze uživatele

Prvé diely sérií Kruh a Nenávisť (resp. Ringu a Ju-On) patria k tomu najdesivejšiemu, čo som v živote videl, ale s pribúdajúcimi dielmi to začalo byť občas dobré, občas zlé, ale už nikdy nie vynikajúce. Crossover je napokon, v rámci možností, prekvapivo dobrý. Rozhodne by som nevravel o žánrovom zázraku, ale čakal som béčko a nakoniec je to celkom fajn. Hlavne scény s Kayako, chlapcom a kocúrom sú tradične veľmi nepríjemné. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Já mám Kódžiho prostě rád. Co jsem od něj viděl, to se mi líbilo. Na chvíli jsem ho ztratil z radaru, a on mezitím začal koketovat s mainstreamem, filuta! Ale ještě furt nezaprodal tu svou poťouchlou hororovou dušičku, to je hned vidět. Svěří mu takovejhle šílenej projekt, a on do toho jde po hlavě. A podle mě se mu to hodně povedlo. Hned je vidět, že film má slušnej rozpočet a krásnou výpravu, žádný béčko rovnou na prokletý videokazety. Kódži ví co točí, a tak se nebojí občas vyrukovat s humorem, kterej obstarávají různý bizarní figurky. Ale taky má cit pro strašení, takže nikdy nezachází moc daleko. A že těch creepy scén je tam požehnaně. Hele, když jsem viděl ten název filmu, říkal jsem si "Boha jeho, to zas bude kokotina!", ale výsledek mě mile překvapil. Je to dobře natočený, je to creepy, krásně a s citem to pracuje s nadsázkou, nemá to hluchý místa, je to vtipný, svým způsobem podvratný, má to drajv. Já se královsky bavil. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Kruh ani Nenávist diváky už moc netáhnou, takže byla jen otázka času, kdy udělají Japonci crossover... A tento čas nastal... Bohužel se filmu ujal naprostý břídil, který nedokáže vytvořit ani špetku hororové atmosféry, i kdyby na to měl dva dny... Scénář prakticky neexistuje a ani Sadako s Kayako nejsou příliš děsivé... Prostě naprostá nuda a ztráta času... U vzpomínky na první díly kdysi vynikajících hororových sérií zamáčknu nostalgickou slzičku a bod dám... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zas a znova trebalo mytológiu dievčatka zo studne od základov prekopať ( viď SADAKO 3D ). Tu síce zmeny niesu radikálne, ale sú postrehnuteľné. Zato pani z Domu smrti ostala pri starom. Dokonca aj jej predvádzacia jazda dolu schodišťom vie ešte stále poštekliť nervy. A tieto dve kultové prízraky sa stretli v akomsi ´´kaiju´´ crossoveri, ktorého tvorcovia si asi mysleli, že ak napchajú do filmu dve najstrašidelnejšie postavy moderného hororu, bude to dvojnásobne desivé. Skôr je to o polovicu menej hrozivé, ako samostatné výlety týchto dvoch postáv do ríše ľudí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve dievčatá sa zhodou okolností dostanú k prekliatej videokazete, v ktorej sa skrýva kliatba k prebudeniu Sadako. V rovnakom čase sa do mesta nasťahuje nové dievča, ktoré zase prebudí ducha Kayako, takže súboj dvoch démonických entít začína byť nevyhnutný. - Mňa tento fight medzi dvomi ázijskými hororovými legendami príjemne prekvapil. Je to natočené rovnakým spôsobom, ako všetky novšie časti, ale sú tu príjemné postavy, atmosféra sa tiež občas nájde a celé to podporuje odlahčená postava zvláštneho šamana a jeho pomocníčky. Masky sú spracované výborne a aj keď je tu dosť použitých digitálnych efektov, nepôsobia úplne zle. Keby bol záver trochu intenzívnejší a bolo to trochu strašidelnejšie, išiel by som s hodnotením aj vyššie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Když se pozorně podíváme na kazetu VHS Sadako (Elly Nanami), opotřebovaná nálepka tvoří tvar jejího obličeje s okem viditelným uprostřed. (HanzoBureshi)
  • Tento film nesdílí žádnou spojitost s žádným z předchozích dílů obou franšíz a místo toho se odehrává ve svém vlastním univerzu. (HanzoBureshi)
  • Pro propagaci filmu byl pro Kayako (Runa Endo) a Toshio (Rintaro Shibamoto) vytvořen instagramový účet zobrazující vtipné každodenní životní situace s těmito dvěma duchy. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama