Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je rozčlenený do šiestich častí, z toho prvé dve uzatvárajú predchádzajúci diel. Kliatba, ktorá sa zrodila vraždou Kajako a jej syna Tošija, sa šíri ďalej. Pomsta za krutú smrť si vyberá kohokoľvek. (PeterFLJilek)

Recenze (37)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keďže mi to nedalo, skočil som rovno z jednotky na dvojku. Divák by však mal vedieť, že dvojka je z polovice jednotkou. Úvodných 33 minút dvojky, je totiž záverečných 33 minút jednotky. Čiže túto pasáž môžete smelo preskočiť, nedozviete sa absolútne nič nové, iba budete svedkami toho, čo ste už dávno videli. Žiadna pasáž ani dialóg Vám neujde. Za mňa je takéto obsiahle repete absolútne nepochopiteľné, pričom nemá žiadne logické opodstatnenie a patrične naserie. Zvyšný obsah snímku je spracovaný v tradičnom kabáte ducha jednotky, no celkovo ubudne zo scén, ktoré z jednotky spravili kultovú záležitosť. Nič viac, nič menej. Keď dám dvojke hviezdy tri, musel by som dať jednotke hviezdy štyri. Lenže to sa mi príliš nechce, i keď by si prvotina možno nadpriemerné hodnotenie zaslúžila, a tak tu ten raiting dvojky, za mňa umelo vytiahnutý do červených pozícii, trošku viac upravím do reality. Prísne, no zaslúžené, objektívne dve hviezdy obstojnému filmu .. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Z japonské duchařské série jsem nejdříve viděl oba celovečerní díly Ju-On: The Grudge, které mne hodně nadchly. Na původní televizní díly jsem se tedy velice těšil. A ty mi připravily docela zklamání. Více mě zklamal tento druhý díl. Když pominu fakt, že jsem byl nucen znovu sledovat závěrečných zhruba 35 minut prvního Ju-Onu, tak mě film nebetyčně nudil, natož abych se u něho bál. Nebýt perfektní a docela nepříjemné scény, v níž si Kayako vynalézavě pohraje se smutným klukem v prostorách školy, dal bych snímku jen dvě hvězdy. 5/10 ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Další film, jehož hodnocení moc nechápu. Z těch 76 minut stopáže je dobrá PŮL HODINA (!!!) věnována opakování scén z prvního dílu. Opravdu nechápu, jaký to mělo smysl, ale dost mě to obtěžovalo a ta dlouho jsem si říkala, kdy že to skončí, až jsem to musela posunout a tyhle scény přeskočit, jinak bych bývala usnula. Zbytek filmu až na pár docela nosných scén postrádal děj i něpětí. Chaoticky to skáče z jedné postavy na druhou tak, až jsem se v tom začala ztrácet. Závěrečná scéna ve škole mi pak přišla dost stupidní. Zatím jsem se u žádného japonského hororu tolik nenudila. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Především nechápu, proč druhý díl opakuje půl hodiny dílu prvního, z obou dílů mohl být film jeden a nikterak dlouhý. A nepřináší nic nového, ani jeho faktor strachu není vyšší, jen pokračuje v příbězích načatých dílem prvním a občas se uchyluje až ke grotesknosti, což nelibě nesu. Nejzapamatováníhodnějším okamžikem (který je ale trochu mimo mísu) pro mě bude forehandové majznutí pánvičkou do šišky protivného manžela, prudícího svou ženu kvůli volskému voku. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Jediným neduhem tohoto pokračování je úvodní půl hodina, která je přímý copy&paste závěru prvního dílu. Zbývajících 45 minut je však na stejné úrovni levného ale skvěle funkčního hororu, plného originálních nápadů a jejich velmi zdařilé exekuce. Nelineární příběhová skládanka zde (ale i v následujících dvou dílech) působí až překvapivě skvěle. Tato úvodní dvojice "video" Ju-onů se i přes nízký rozpočet kvalitou spolehlivě vyrovná i mnohem "filmovější" konkurenci a nejednou vyděsí mnohem víc než dva Ju-ony následující. ()

Zajímavosti (5)

  • Úvodných 30 minút filmu je iba rekapituláciou prvého filmu Ju-on (2000). (Pat.Ko)
  • Scéna so zapnutým televízorom je odkaz na film Ringu (1998). (Pat.Ko)
  • Často opakované tvrzení, že tento film byl uveden přímo na video, je nepravdivé. Jeho světová premiéra se konala 25. března 2000 v kině Box Higashi-Nakano v Tokiu. Hrál se zde sedm večerů po sobě. (LUKICKK)

Reklama

Reklama