Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (420)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jestli jste tak natvrdlí jako já a o filmu nic nevíte, tak komentář pro Vás může obsahovat SPOILERY!! Pro mě asi jeden z nejlépe natočených filmů podle skutečných událostí. Ano, je tedy pravda, že pro hasiče mám slabost, protože jsou to pro mě hrdinové a zaslouží si respekt a věřím, že nejsem jediná, kdo sdílí můj názor. Na kvalitě mi i přispívá fakt, že jsem vůbec netušila, co mě čeká. I když mohla jsem si domyslet, jak to celé dopadne. Proč by jinak byl film natočený, že? Aby ukázali, jak jsou v Americe prostě skvělí hasiči? Ale kousek mě stále doufal v happy end, který se bohužel nedostavil. Proto mě možná ten závěr, tak uzemnil. Film jsem si už pustila po druhé! Josh Brolin pro mě nikdy nebyl nějak oblíbený herec, ale pomalu začíná a tohle rolí stoupl o hodně! Teller mě zatím neohromil, ale tady mi nevadil. Příběh klasický, ze života.. jak chtějí pánové dosáhnout svého a hlavně bojovat a zachraňovat!! A závěr prostě top, smutný top :o( Nevím jak působí na ostatní, ale pro mě nic přehnaného, žádná citová vydíračka a závěrečné titulky krásné! A docela mě zarazilo, jak se povedlo vybrat herce, kteří byli svým představitelům tak podobní. Pro mě rozhodně film, který se řadí mezi oblíbené! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

O grilovaných jen dobře, avšak tryzna za Sbor dobrovolných hasičů Marlborolandu by se určitě s heterosexuálními scénáristy v zádech dala zmáknout akčně, zábavně, vkusně a bez ruptur konečníku, a ne jako pateticky telenovelizované maskulinní pošššťuchování müžných, do pül pasu svlečených, perfektně depilovaných, no prostě mačččo ültrasprávňáckých pyjonýrů, jejichž jediným životním posláním je za každou cenu hasit, ať už hoří, nebo ne, jen sem tam proložené unylými a nic moc udělanými veselými historkami z hašení. Holt být lesní lopata u Požíračů horkých psů, to není jen tak. To jeden musí být minimálně přenádherný, osvalený a sveřepě angažovaný doktorand astrofyziky s postgraduálem z etiky, rétoriky a dokonalých mezilidských vztahů, takže rozhodně žádné „What had you hotshots (Tzarya fingers in cunt) / what had you been doing / that you our little brew… brew… brew… brew… brewery / left burn to ruin …“ jako všude jinde! Pozn. překladatele: © verbal 2018. Všechna tráva vyzrazena. Pokud si to nějaký uvědomělý přesličný anglosaský hasič byť jen zanotuje na hajzlu, je povinen navalit tantiémy ve výši 50$ za sloku na můj účet, jinak mu zarazím do prdele OSU. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Světe div se. V USA přece jen umí stvořit záviděníhodnou poctu statečným hrdinům bez slizkého patosu a patriotismu. Oheň vnímán jako nespoutaný a nádherný živel, podobně jako v Backdraft. Skvěle vykreslené charaktery jednotlivých postav (autentický army feeling). Talent Miles Teller, charismatický veterán Josh Brolin a stále půvabná Jenn Connelly, se kterou bych se prostě nechtěl hádat. Na emoce ve správně míře zaútočeno a slza uroněna. 85% Edit: Po druhé projekci přihazuji hvězdu. Skutečná pocta všem klukům. Závěrečnej song vystihuje svou atmosférou celou tragédii. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dojemný a smutný film, oheň je důležitou součástí ale zároveň nebezpečný, film je ideálně dlouhý s výbornými herci nebezpečnou práci. TOP zaslouženě. Celou dobu jste zariti v sedačce a film prožíváte naplno. Konec mě dostal nejvíc i k slzám došlo. Dokonalý soundtrack. Film podle skutečné události a zároveň hodně silný člověk si nedokáže představit okamžiky co rodinná prožívala v onou chvíli. ( Akce - Filmové Rande ) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Only The Brave" je podľa mňa silným. Myslím si síce, že počas celého filmu je to trošku mix. Je to veľmi dobré v rámci tvorby postáv, charakterov a ja ako divák som ich dokázal dosť dobre prijať. Trošku som ale čakal, že sa dočkáme nejakého silného eventu. Najmä z titulu, že tu máme príbeh hasičov hrdinov. A uvidíme silné požiare, no na druhú stranu som mal pocit, že neprinášajú nič také výrazné. Všetkého sa dočkáme až v najväčšom požiari, proti ktorému budú musieť bojovať. A bude tam tá akcia, ktorú som od filmu očakával. Ale nemôžem povedať, že to prichádza príliš neskoro ani nič podobné. Film má dobrý spád, je výborne orientovaný na postavy a venuje im dobrú dávku času. A tým pádom ich chceme sledovať, spoznať a dokážeme vidieť aj tímového ducha a priateľstvo. A na tom je film hlavne postavený. A funguje to dobre. Ako dráma je to super, len som tam čakal práve viac akcie. Ale keď akcia príde, tak je to skutočne silné. A budete vnútri niekde veriť, že sa to skončí dobre (Pokiaľ ste teda náhodou nemali naštudované, čo sa skutočne stalo. Ja som nemal.). Ale život bohužiaľ nie je vždy šťastný koniec. A tento film to veľmi dobre spracoval. Je to silný film, ku koncu som sa neubránil slzám a myslím si, že zobral týchto hrdinov veľmi dobre. Takže ho osobne môžem veľmi silne doporučiť. Hodnotenie: A- ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Ken Nolan a Eric Singer napsali scénář na základě článku s názvem „No Exit“, který vyšel v pánském měsíčníku GQ (Gentlemen's Quarterly). (Dr Lizal)
  • V jedné scéně, kdy jede celá jednotka autobusem, můžeme slyšet skladbu od skupiny Metallica s příznačným názvem „Jump in the Fire“. (Lukoboss)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama