Reklama

Reklama

To není moje sestra!

(amatérský film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Michal by byl nejradši, kdyby mu jeho nevlastní sestra Karin zmizela ze života. To ale ještě netuší, že budou na dětském hřišti společně čelit neznámému zákeřnému Zlu. Film je součástí projektu Pionýři hororu 2. (oficiální text distributora)

Recenze (60)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* další kvalitní práce Pavla Soukupa, sice jsou to jen 3 hvězdičky, ale opět kvalitně natočená a herecky obsazená i dětskými rolemi. Posoudit můžete třeba tady. Kdo se bojí nesmí na panáka :-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prelomená hranica medzi všednou detskou hrou a paralelnou, temnou realitou.  Na sídlisku zrazu zmiznú všetky deti.  Herný pľac je prázdny. Prichádza naň otrávený hlavný hrdina i s nevlastnou malou sestričkou. Neznáša ju. Vtom prichádza hrozný dotyk s iným svetom. Ale: naozaj je to tak hrozné? Uvidíte. Ďalší zo série kvalitných režisérových krátkych filmov. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Výjimečně budu asi souhlasit s uživatelem Psychor, který se pasoval rovnou na experta. Wow. Nic moc strašidelného se nekonalo, bledá kůže v kombinaci s černými vlasy prostě nestačí. Atmosféra se nedala během tak krátké chvíle vybudovat. A konec mi vyloženě nesedl, znáte to, některé druhy alkoholu se taky nesmí míchat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dokonalá a precizní ukázka českého hororového řemesla. Ve vytváření hororového žánru je naše republika docela pozadu, co se týká celovečerní tvorby. Té krátkometrážní však nesahá ani po paty. Studenti filmových škol mají neotřelé a svěží nápady a náměty. To je i případ tohoto snímečku. Takový námět jsem ve filmu snad ještě zpracován neviděla a klidně by ho někdo mohl převést i na plátna. Excelentní zpracování i scénář, stejně jako výkony dětských představitelů. Atmosféra pracuje téměř od začátku filmu až do konce. Při scéně, kdy holčička hovoří o "jiném" místě, se mi vybavilo Kingovo "TO" a pasáž "Všichni se tu vznášíme a ty se budeš vznášet také..." Aneb dávejte pozor na svoje děti, když budou venku skákat panáka... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

No neviem... Na jednej strane je to technicky bravúrne - masky/make-up, kamera, herci. Na strane druhej scenár je Wanovská klišé rutina. Nemá to poriadny koniec, poriadnu mytológiu, vzťahy medzi postavami sú nedostatočne vybudované - sorry choze a Adela - proste všetko, čo mala Trieda smrti napriek svojej krátkej minutáži . Škoda, námet je zaujímavý. ()

Zajímavosti (3)

  • Povídka, podle níž byl film natočen, vyšla ve stejném roce, kdy měl film premiéru, i jako komiks v komiksovém magazínu Aargh! Nakreslila ho Lenka Šimečková, která už dříve nakreslila komiks podle Blažkovy povídky „Třída smrti“, která byla také zfilmována Pavlem Soukupem. (choze)

Reklama

Reklama