Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že Alexandr Dumas by hrdiny svého nejslavnějšího románu nepoznal. "Mušketýr" beze studu a bez špetky úcty odhazuje v dál předlohu sepsanou svým duchovním otcem a s nadšením a s horkokrevností bezstarostného mládí se vrhá do svého životního dobrodružství - bez rozmyslu, po hlavě ... a na vlastní pěst. Nezatěžuje se logikou, chybí mu disciplína i moudrost a zkušenost stáří, tudíž za ním zůstává menší chaos - ale nelze mu upřít veselou povahu, upřímnost a charakter. Podprůměrně zrežírovaný, ale nadprůměrně zábavný mišmaš je osvěžený krkolomnými akčními scénami, ze kterých je jasně patrná asijská choreografie - a pokud nad ním budete příliš přemýšlet, ničeho pozitivního se nedoberete. Tak ho nechte, ať vás baví po svém - a třeba zjistíte, že je pro vás docela dobrou volbou ... 2,5* - a za sladkého Justina Chamberse v roli D'Artagnana nekriticky zaokrouhluju na 3* ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proboha, už žádné další zpracování Tří mušketýrů! Nemám páru, kolik verzí už existuje, ale kvalita jde s dobou dolů. Film není vyloženě špatný, ale aby se netočilo stále totéž, je Mušketýr pojatý opět trochu jinak a podle mě už nemá co nabídnout. Zaujaly mě akorát tak souboje a pak asi nejhezčí ze všech představitelek Constance (ačkoliv tady jí pojmenovali jinak), nějakou dobu jsem si lámal hlavu, kdo ji hraje, než mi docvakla Mena Suvari. ()

Reklama

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Dumasovi bylo oplaceno stejnou mincí. Stejně jako Dumas "znásilnil" francouzskou historii a pošpinil její hrdiny Ludvíka XIII. a kardinála Richelieu, na vlas stejně se zachovali filmaři k jeho dílu a nenechali kámen na kameni. Mému hodnocení nepomůže ani to, když se pokusím odhlédnout od historických nesmyslů a budu hodnotit výhradně dobrodružný film. Nesympatičtí hrdinové a kopec nudy navlečený do skvostných kostýmů. Nic víc, nic míň. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $27,073,640Tržby Celosvetovo $34,585,771 ║ Celé to je maximálne odpackané, hľadať na tomto filme niečo čo by tu bolo zvládnuté sa proste nedá, lebo rad radom tu je všetko zlé, od kamery, cez strih, casting, súboje, ... vyznie to ako lacná televízna fraška a nie ako dobrodružný kinofilm. /5%/ ()

janek85 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt moc. Další stupidní a nepovedené ztvárnění Dumasova románu Tři mušketýři. Sice je to Mušketýr, ale na tom nesejde. Děj byl úpnlně mimo, hudba nestála za nic a efekty, no hrůza. Ale takové blbosti, co byly v tom filmu, nebudu říkat, protože bych spoileroval. No prostě něco hrozného a to nemluvím, kdyby Dumas žil, tak možná by nechal zavést i gilotinu, páč tohle je na gilotinu, tohle je vrchol. Nechápu, jak se tady ten film mohl někde ujat, protože jestli exsistujou znalci Tří Mušketýrů, tak jim to příjde taky jako pořádný hnus. Jednou jsem si ho půjčil v půjčovně a ani jsem se na něho pořádně nedodíval, protože to nešlo. Tohle je sice o něco pravdivější, než z roku 1993, ale je to pořád hnus. Zhnusil mi celý den. Nedoporučuji se na tento film dívat. Je to fakt hnus.5%Přístupnost:přístupný ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Časť natáčania v Toulouse bola nakrátko narušená sporom medzi miestnymi komparzistami a spoločnosťou Capitole Productions so sídlom v Auzielle, ktorá ich najala v mene hlavných producentov filmu. Najmenej jedna scéna bola v dôsledku toho zrušená. (Arsenal83)
  • Zámok Vianden v Luxemburgu sa stal fiktívnym zámkom Duchamps, kde sa odohráva vrcholná akčná scéna filmu. Starosta Viandenu bol po natáčaní veľmi nespokojný so škodami, ktoré hrad scénami utrpel. (Arsenal83)
  • Počas natáčania v Gaskoňsku Hyams, Diamant, Chambers a Castaldi navštívili ceremóniu v Cathédrale Saint-Pierre de Condom, kde boli menovaní čestnými "mušketiermi", aj keď to nebola vojenská funkcia, ale skôr hostina organizovaná kultúrnym združením len voľne súvisiacim s pôvodnými mušketiermi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama