Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 657)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jackson to dokázal! Jen škoda toho jednoho Oscara chybějícího k překonání přeslazeného Titaniku a přetáhnutého Ben Hura. Tedy, Návrat krále je rovněž přeslazen a přetažen, jenže způsobem, který mě mnohem více bavil. 90% Zajímavé komentáře: Radyo, Lima, Melies, kiddo, Hal_Moore, Pacco, wipeout, Baudelaire ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Užil som si to. Akožto fanúšik fantasy filmov a tým, že som nečítal knižnú predlohu patrím do skupiny ľudí ktorá musí mať s tohoto filmu najväčšiu radosť. Čo sa týka trilógie ako takej, tak najrozprávkovejšia (tudíž aj najlepšia) bola jednička. Tu je to celé iba omáčka na nevyhnutnú finálnu bitku, ktorá je naozaj GRAND ! ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprostý vrchol světové kinematografie. Dílo (nejen Návrat Krále, ale celá trilogie) rozměrů doslova monumentálních, nevídané, a pravděpodobně nepřekonatelné. Peter Jackson si v síni slávy lidských dějin vydobil svůj flek a nikdo mu ho už nikd nevezme. Chybičky se najdou, ale jako celek naprosto uzemňující! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy (koneckonců jediná fantasy oceněná Oscary jako nejlepší film), ale přitom nejslabší díl trilogie. Tedy, tak slabý jak jen Pán prstenů může být (není 100%, ale 85% určitě). Na Pánu prstenů mám nejraději právě pohádkový začátek v Kraji a soudržnost Společenstva a vzhledem k tomu, že v tomto díle se především bojuje (Frodo svádí vnitřní bitvu s prstenem, ostatní válčí s Mordorem) a všichni jsou rozdělení, není to můj nejoblíbenější díl. Délka je celkem vražedná, ale i tak bych neřekla, že je konec natahovaný;bylo tam vše, co mělo být. Chyběla mi klasická pánoprstenovská hudba, nějak jí ubylo. Ale přesto se mi líbilo kouzelné Minas Tirith, cesta za armádou mrtvých, Aragorn charismatický jako nikdy a morbidní humor Legolase s Gimlim. Přes všechny mé výtky je to krásné zakončení. Ale označení některými "nejlepší díl trilogie" dost nechápu. Nebudu říkat neplačte,protože ne všechny slzy jsou špatné. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

<- Návrat krále je v mnoha ohledech syntézou předhozích dvou filmů, neboť nabízí jak rozvětvené dějové linie s relativně propracovanými postavami, tak epické bitvy a desítky minut čistého akčního potěšení, z kterých právem padá čelist divákům, kritikům i akademikům. Návrat krále posunuje hranice velkofilmu až do nejzazších mezí, už jen proto, že má přes 4 hodiny (ve "správné" rozšířené verzi), útočí několika katarzemi vázanými na více než jen jednu hlavní postavu a ždíme divácké emoce prakticky půl hodiny... Není to však samoúčelné, vše je výsledkem nekonečného potenciálu předlohy, pečlivé a detailní filmařské práce v oblasti ztvárnění fantasy světa, vzrušujícího vyprávění příběhu v něm zrozeného a nakonec také umožnění divákům vyplňit svou představivostí okolní prostor. 10/10 ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • Ve scéně, kdy Aragorn (Viggo Mortensen) mluví s králem mrtvých (Paul Norell), má pochodeň v levé ruce a meč v pravé. Když se však poté objeví další duchové, má pochodeň v pravé ruce a meč v levé. Poté zase opačně. (Mr.Hudson)
  • V rožšířené verzi v čase 2:25:22 bodne Sam (Sean Astin) pavouka mečem v levé ruce, ale hned v dalším záběru drží meč v ruce pravé. (SedllYs)
  • J.R.R. Tolkiena při psaní knižní předlohy mimo jiné inspiroval William Shakespeare, například co se týče postavy černokněžného krále Angmaru, kterého dle proroctví nemůže zabít žádný živý muž. Shakespearovu postavu krále Macbetha nemohl zabít nikdo zrozený z ženy. (Nick321)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama