Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 657)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nádherne zavŕšenie najlepšej filmovej trilógie. Aj keď miestami je vidno, že sa drasticky kvoli vyslednej stopazi strihalo, film netrpi hluchymi miestami a plne vas vtiahne do zaverecneho boja o Stredozem v tretom veku. Film, ktoreho nazav indikuje, ze sa vratil kral nielen Gondorsky, ale aj filmovy. PJ dakujem za splneny sen!!! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát 5* protože s nimi nesouhlasím. Ten film je výborný, ale Jackson se až příliš snaží emočně rozsekat diváka a někdy je to až nepříjemné. Všechny ty dojemné scény tato snaha minimálně z části zabíjí. Kolik tu je scén, při kterých bych vytahoval kapesník? Skoro půlka filmu a to není moc zdravé. K tomu fosfor na platně?A Legolas? Ten digitální hraje možná lépe než skutečný... Asi sem jeden z mála co pochybuje o dokonalosti závěrečného dílu, ale přes jeho geniálnost a našlapanost je to na můj vkus příliš prvoplánovitě směrovaný film na city diváků. PS:Odula je slabá, čekal jsem o hodně více ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Třetí a nejpatetičtější díl, kde se toho na první pohled stane nejvíc. No, při čtyřhodinové stopáži aby ne. Patosu je tu neskonale moc, příběh je naprosto nudnej okořenějnej naprosto se do tohoto typu eposu nehodícíma hláškama (nehodící se škrtněte) a úplně zbytečnou akcí jen pro oko (viz válka a všecko kolem Legolase a trpaslíka). Když si odmyslíte triky, exteriéry a Gluma (kterej už však po třech dílech předvádí pouze svůj standard), tak co vám zůstane? Skupina herců oblažujících se navzájem patosem a hrdinstvím a odvahou, ze které je každýmu normálnímu člověku na blití. Musím říct, že tolikrát jsem se na hodinky už hodně dlouho u žádnýho filmu nepodíval. Jedna z největších slabot, co znám. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete (spolu s 1. a 2. dílem). Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Zcela geniální filmové zpracování jedné ze základních knih fantasy a jedné z nejlepších knih 20.století vůbec. Velké bitvy sil dobra proti silám zla, Frodova pouť a zničení Prstenu, prohlášení Aragorna králem. Dojatý i nadšený, stále nechápavě kroutím hlavou, jak se taková krása, tak bohaté a dokonalé davové scény, tak geniálně odlišné a přitom perfektně živoucí postavy ze složitého světa Středozemě vůbec daly vytvořit. Oficiální trailer (přímý odkaz): http://www.youtube.com/watch?v=WIrRJ8bCZYQ&feature=PlayList&p=A0944C2691348782&playnext=1&playnext_from=PL&index=32 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Společenstvo jsem viděl na DVD z půjčovny, Dvě věže také, ale až prodlouženou verzi. Tak jsem si Návrat krále chtěl užít pořádně - nejlepší místo v nejlepším sále CinemaVillage (zvuk THX).... Zatímco Společenstvo bylo nádherné (příběh, vykreslené postavy, krásné zpracování) a hned *****, Dvě věže byly slabší (skvělá bitva, ale trošku roztříštěný příběh) napoprvé ****, tak Návrat krále nepřinesl v podstatě nic nového. Zase bitva, zase dlouhé přípravy a navíc několikanásobně nastavovaný konec, který můj výsledný dojem definitivně srazil do kolen. Ano, bylo tam pár skvělých momentů a Glum byl asi nejlepší herec na plátně, ale asi čekám od filmů něco jiného než jen úžasné digitální efekty. Celkový dojem tak zachraňuje především dějová linie Froda se Samem. Trilogie jako celek je výborná, ale tady hodnotíme tenhle jeden film a ten za víc než 70% bohužel nestojí.... P.S. Už je sice tři týdny po premiéře a v kině bylo málo diváků, ale ten konec asi vadil více lidem, protože několik jich asi čtvrthodinku před koncem odešlo !!! (já sám už po třetím "konci" v duchu volal - "dost, Jacksone - už DOST !" :) ... Přelomovým dílem filmové historie TENHLE film rozhodně není a já osobně jen za loňský rok viděl několik lepších.... Svým hodnocením chci hlavně říct, že film nepřinesl (na rozdíl od celé trilogie !) sám o sobě nic nového. Sorry.............. Tak prodloužená verze vytáhla (jako "obvykle") hodnocení o hvězdičku výš. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (207)

  • V závěrečné scéně, kdy orel letí s Frodem (Elijah Wood) v drápech, Frodovy nevlají vlasy, což neodpovídá rychlosti letu ani síle větru. (cepice)
  • I po Sauronově (Christopher Lee) porážce zůstalo původně gondorské město Minas Morgul nadále opuštěné. Přetrvávala zde zlá energie prstenových přízraků nazgůlů. (Nick321)
  • Legolas (Orlando Bloom) vystřelí v celém filmu celkem 12 šípů, nejméně z celé trilogie. (hippyman)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama