Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když začnou nevinní občané po celém Metropolis a v Gotham City páchat zločiny jako z nejhoršího snu, hledá Liga spravedlivých příčinu mimo tento svět – v říši nadpřirozena! V závodě o čas se Batman obrátí o pomoc na jediného muže, který se nadpozemským silám dokáže postavit: na Johna Constantina. Obvykle arogantní sólista Constantine brzy zjistí, že temnou moc může porazit jen tajemný tým ve složení Zatanna, Deadman a Etrigan Démon a sázka na divokou kartu, kterou se Constantine zdráhá povolat. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

hroubek 

všechny recenze uživatele

DC animáky mají to nejlepší už za sebou, přesto pořád představují kvalitní zábavu a těch 75 minut uteče fakt rychle. Už během úvodu si mě animák velmi pěkně zaháčkoval, a já mu to snědl i s navijákem. A dokud to má tajemné tempo a vyšetřuje se je to super. Jakmile se přejde k monstrosní akci, tak to vzhledem k příběhu moc nefunguje. Potěšili postavy a spoustu zajímavých momentů. Chvílemi jsem měl pocit, že sleduji drsnější týmovku z Doctora Strange. Slušný animák, který neurazí a dokáže pobavit. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Hvězdou filmu je tentokrát náš nejoblíbenější cynický mág John Constantine v plné síle. Jeho interakce s Batmanem a taky souboj magie proti technickým hračkám jsou jedněmi z nejzábavnějších částí Temna. Dramaturgicky ale fim moc dobře zvládnutý není. Expozice postav je na danou stopáž dlouhá a konec (včetně hlavního záporáka) je slabý. Jsou to ale problémy, které se opakují u všech DC animáků, které jsem viděla. Zábavná podívná to je, ale chtělo by to doladit dějový oblouk a omezit počet postav. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Až tak temné to nebolo. Od začiatku to nieslo rysy predvídateľnosti priemerných superhrdinských filmov, ako len plytké ponáranie sa do zaujímavých charakterov, stupňovanie príbehu len cez akciu, rýchle zoskupenie hrdinov, ktorí predtým netvorili tím, atď., a to pritom riešili problémy, z ktorých sa dá spraviť hutná, alebo aspoň filozofická dráma. Banda hrdinov však sama o sebe nie je zlá, len ich prepojenie a rozvinutosť postáv sú nedostatočné. Batman tradične cynický, v tomto mu tentokrát zdatne sekunduje John Constantine, Etrigan so svojimi veršami alebo prevtelujúci sa duch Boston rozhodne potešia. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

DC znova oživuje Constantina? Ok, jsem všema pro, film s Revesem byl sice super, ale hlavní postava prostě nebyla Constantine a v nedávném seriálu sice pobíhá anglánskej, cynickej blonďák v nehezkém baloňáku, ale scénář psal cvičenej papoušek po amputaci pařátků. A v animované podobě je Constantin docela fajn, ale... Ti hrdinové s pláštíky se do příběhu hrozně nehodí a tak nějak jsou tam jako pěst na oko. První půlka je docela fajn, shánění kumpánů funguje jako slušná týmovka a akorát ten Batman je tam absolutně zbytečný - potud by to docela šlo, kdyby závěr nebyla absolutně sterilní nuda, kde se všichni mlátí a někdo sem tam hodí vohnivou kouli... Hm, fakt super, fakt že jo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čarodejníci, démoni, stredovek, bažiny... ten svet temného DC univerza je úžasný. Problémom je, že film sa dosť krkolomne snaží predstaviť origin skoro každej postavy. A ako je to v posledných rokoch zvykom v DCAU, väčšinu ostatného času zaberá hektická akcia. A príbeh je v ťažkej defenzíve. Teraz by som poprosil ponurý, tajomný sequel. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vzhled postavy John Constantine je navržen dle zpěváka Stinga. (Puxina)

Související novinky

Co se děje s Justice League Dark?

Co se děje s Justice League Dark?

30.08.2017

Comicsoví fanoušci prahnou po návratu Johna Constantinea a zatím se bohužel neblíží. Po zrušeném seriálu se začala chystat týmovka Justice League Dark, v níž měl John potírat démony s pomocí Bažináče… (více)

Reklama

Reklama