Reklama

Reklama

Mezi samotářským primatologem Davisem Okoyem (Dwayne Johnson) a výjimečně inteligentním gorilím samcem Georgem, o kterého se Davis stará od jeho narození, vzniklo velmi pevné pouto. Nezdařený nebezpečný genetický experiment však změní toho mírného lidoopa v obrovské zuřící monstrum. A jako by to nestačilo, brzy se zjistí, že podobně jsou zmutována i další zvířata. Když se tito uměle vytvoření alfa predátoři nekontrolovatelně řítí Severní Amerikou a ničí vše, co jim přijde do cesty, Okoye začne ve spolupráci se zdiskreditovaným genetickým inženýrem vyvíjet protilátku a probíjí se nevyzpytatelným bojištěm, nejen aby zastavil hrozící celosvětovou katastrofu, ale také aby zachránil strašlivého netvora, který býval jeho přítelem. (Vertical Entertainment)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Puma „Matka všech bomb“ je typ GBU-43/B MOAB, jedna nejsilnějších nenukleárních zbraní na světě. Puma váží 9,5 tuny a její ničivá síla je odhadována na ekvivalent 11 tun TNT. Ve filmu má být shozena z bombardéru B-2, to však v reálu není možné kvůli jejím rozměrům a váze. Byla navržena pro shoz z transportních letounů C-130 nebo C-17. (Foxhound#1)
  • George je gorilí albín. Ve skutečnosti je znám také jediný případ gorilího albína. Tato gorila se jmenovala Sněhová vločka a žila v Barcelonské zoo do roku 2003, kdy zemřela na rakovinu kůže. (tb_23)
  • V jednom ze záběru z kanceláří společnosti, která vyvíjí látky pro mutaci zvířat, je možné vidět původní herní automat se hrou „Rampage“. (grovik.net)
  • Scéna, ve které George (Jason Liles) sní Claire Wyden (Malin Åkerman), je odkaz na hru, ve které si snědením ženy v červených šatech zvýšíte životy. (NiWi)
  • Ve filmu byl trochu pozměněn původ obřích zvířat. Zatímco ve hře jsou to původně lidé, kteří zmutovali, ve filmu zmutují přímo zvířata. (NiWi)
  • Ve filmu se objeví stíhačky A-10 Warthog, stejně jako v některých Rampage hrách. (NiWi)
  • Ve filmu zazní ze tří zvířat pouze jména gorily a vlka – George a Ralph. Jméno krokodýla ve filmu neuslyšíme, avšak jeho jméno zní Lizzie. (NiWi)
  • Název filmu Rampage se objeví až na konci filmu. (Yoshimitsu)
  • Natáčelo se od 17. dubna do července 2017. Točilo se ve státech USA – Illinois a Georgie. (Varan)
  • Když Dwayne "The Rock" Johnson ve filmu znakuje gorilám: „To jsem já, Davis,“ tak gesto, které ve znakové řeči využívá, lze doslovně přeložit jako: „Já, kámen“ (anglicky „I am rock“). (HouseFan)
  • Snímek je „adaptací" arkádové videohry „Rampage“ z roku 1986 společnosti Midway Games. Warneři roku 2009 zaplatili této krachující společnosti 33 miliónů amerických dolarů za práva na adaptaci, přičemž ta se týkají i známé videoherní série „Mortal Kombat“. (fiLLthe3DD)
  • Burke (Joe Manganiello) používa pri love vlka pušku Daniel Defense M4A1 s puškohľadom Leupold Mark 8 CQBSS. Tento puškohľad s cenou skoro 4000 dolárov stojí dvakrát toľko ako samotná puška. (ČSFD)
  • Je zvláštne, že na Georga (Jason Liles) má genetická modifikácia iný dopad, než na ostatné živočíchy. Tým totiž okrem prudkého rastu a agresivity pribudli aj niektoré fyzické zmeny, ktoré však na gorile nebadáme. (ČSFD)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

The Division míří do kin

The Division míří do kin

20.04.2018

Zatímco se stále debatuje o tom, jak moc se povedl Tomb Raider a jak moc Rampage Ničitelé, Hollywood nepřestává chystat další herní adaptace. Tou nejnovější je The Division, filmová verze dva roky… (více)

John Cena jako Duke Nukem?

John Cena jako Duke Nukem?

23.01.2018

Warcraft ani Assassin's Creed se k pokračování neprobily, takže stále čekáme na videoherní adaptaci, která tomuhle subžánru vybojuje ostruhy. Bude jí březnový Tomb Raider? Anebo dubnový akčňák… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama