Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka o hledání štěstí, o lásce, ale hlavně o kamarádství, které dokáže být silnější než úklady samotného pekla. Čert Matěj (M. Adamczyk) musí za trest plnit chudému mládenci Ondrovi (Z. Piškula) přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný. Ale lze takového štěstí vůbec dosáhnout? Peklo má o tom své pochybnosti a zdá se, že oprávněně, však se také Matějovou bezradností ostatní čerti dobře baví. Po splnění běžných přání, kdy se Ondra konečně zahřeje, dobře se nají a oblékne, přichází vážnější komplikace. Ondra se totiž zamiluje do Rézinky, komtesky ze zámku (K. Svarinská) a ke všemu i čert Matěj najde zalíbení v kuchařce Marjánce (H. Vagnerová). Ale ani to není všechno. Do hry vstupuje proradný baron (O. Sokol), kterého pozval hrabě Hubert (J. Lábus) na námluvy a vlastně i na zásnubní hostinu a tak je jasné, že z téhle pekelné směsice nemůže vzejít nic dobrého. Zvlášť když Ondra trochu neuváženě hraběti slíbí, že do příštího rána postaví pro Rézinku zbrusu nový honosný zámek. To je na čerta, jako je Matěj, úkol nadmíru těžký, ba nesplnitelný. Ale je to pohádka, a tak se nakonec vše v dobré obrátí. Jen musí nejdřív Ondra projít poznáním, kde je moudré svoje štěstí hledat a co pokazil, třeba ve vztahu s Matějem, napravit. Ocitne se přitom na chvilku i v samotném pekle, kde se setká dokonce i s Luciferem (F. Němec) a s jeho pobočníkem Befeleem (J. Langmajer). (Česká televize)

(více)

Recenze (319)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vezměme známé motivy a pokusme se vytvořit originální příběh. Je velmi pravděpodobné, že se to nepovede, ale ani tak se nemusí jednat o filmovou katastrofu, taky to tedy nemusí být nic skvělého. Sympatický čert je konfrontován s naivním chlapcem, sympatickým, pokud byl tím naivním chlapcem, velmi rychle však na nervy lezoucím. Pak se v příběhu objeví kuchařka Marjánka, až na první výstup na odstřel, a komtesa Terezka, která to za ženy zachraňuje. Proti tomu je opět nepůvodní ale zábavné peklo, které má svět jako reality show. V porovnání s loňskými pohádkami by skvost bylo prakticky cokoliv, posuzováno samo o sobě jen průměr. Třeba se to příště podaří lépe a třeba příště bude Piškula nejen roztomile valit oči ale i hrát. edit 31. 5. 2018, v porovnání s Čertovinami, tedy s čertovskou pohádkou s níž je Nejlepší přítel vrstevníkem, je přítel přeci jen slabší. A protože tam to není na to hvězdu přidat, logicky tady hvězdu ubírám. ()

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, nejen pro děti aneb vkusně řečený příběh o lidské hamižnosti. Celkem vtipná a zápletka na dnešní pohádky originální. Sokol v roli nafoukaného hamižníka skvělý. Overall se mi moc líbila a jsem ráda, že se zase začíná točit něco pro děti, co nemá plno vulgarismů a podtóny pro dospělé spíše lehce úsměvné. S Čerty nejsou žerty to sice není, ale třebas se tam dopracují. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bohužel takhle vypadá jedna z těch lepších dnešních pohádek. První půlhodinu jsem dokonce věřil, že se zařadí k těm opravdu dobrým, ale spousta drobných detailů mě spolehlivě vrátila do reality. O zbytek mého nadšení se postarala jalová režie a Zdeněk Piškula, který mi postupně začal lézt na nervy. Pohádková atmosféra prohrála svůj marný boj se stále křečovitějším scénářem a jak film dobře začal, tak dýchavičně skončil. Dojem mi lehce spravila nápaditá podoba Pekla, ale i tuhle silnou kartu Karel Janák promrhal. Marek Adamczyk zahrál slušně, ale sám toho moc nezachránit nemohl a Jiří Langmajer na to nedostal dost prostoru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nové pohádky v sobě prostě nemají to správné kouzlo a je celkem jedno, jak známí nebo neznámí hezounci se v nich objeví. Princezny jsou nudné, jediní, kdo odvádí dobrou práci, jsou herečtí matadoři, kteří prostě nezklamou a to, co je potřeba, zvládnou tak nějak levou zadní. Jenže když neosloví příběh, je to jedno. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Jestli mi něco skutečně vyrazilo dech, tak je to až nezvykle realisticky a strašidelně vyobrazené peklo, jehož některé prvky by se neztratily ani v hororu. To se povedlo. Hodně mě bavili Jirkové Lábus a Langmajer, skvělý byl František Němec v roli Lucifera a také Ondra Sokol zahrál velmi slušně. A jinak? Kromě pár vtípků s odkrytou dírou, nebo základního ekonomického tutoriálu o množení bonbónů, není moc o čem psát. Děj je velice jednoduchý, což je u pohádek správné, ale mimo výše uvedené body nic výrazně nevybočuje z českého pohádkového standartu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • „Celé tohle natáčení probíhalo úplně v klidu a neslo se ve velmi pozitivním duchu. Měli jsme tam nějaké komplikace, ale ty byly spíš ze strany přírodních složek,“ řekl Zdeněk Piškula. [Zdroj: idnes.cz] (SONY_)
  • Peklo jak ho ve vidíme ve filmu, bylo postaveno v objektu Králodvorských železáren. Spousta vybavení, které můžeme vidět, jako jsou kotle, řetězy a podobně, jsou tedy skutečné. (Arnyisgod)

Reklama

Reklama