Reklama

Reklama

Lví král

  • USA The Lion King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Lví král od studia Disney, jenž režíroval Jon Favreau (Kniha džunglí), se odehrává v africké savaně, kde se narodil budoucí panovník všeho živého. Malý lví princ Simba zbožňuje svého otce, lvího krále Mufasu, a připravuje se na svou budoucí vládu. Avšak ne všichni se z malého Simby radují. Mufasův bratr Scar, původní následník trůnu, spřádá své vlastní, temné plány. Souboj o Lví skálu plný intrik, dramat a po nečekané tragédii skončí Simbovým vyhnanstvím. Za pomoci dvou nových přátel musí Simba dospět a stát se tím, kým je mu souzeno být. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (535)

boshke 

všechny recenze uživatele

Není to špatné... ale je to k uzoufání zbytečné (nepočítáme-li samozřejmě vydělanou miliardu a půl, kvůli které se to všechno - zřejmě - dělalo). Ne že bych byl nějakým velkým fanouškem původního animáku a ne že bych ho viděl naposledy tak před dvaceti lety, ale stejně jsem měl pocit, že se dívám právě na něj... jen to všechno vypadalo reálně... i když nebylo... Nějak mi začíná být z celého posraného Disneyho na blití. A tohle nikdy NIKDY neskončí, protože tohle lidi chtějí a za tohle utrácejí peníze... 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že pôvodný Leví kráľ nepatrí medzi moje top disneyovky, tak som sa nijako zvlášť ani netešil na jeho vytunenú verziu, na druhej strane som tak ale ani nemal byť čím obzvlášť sklamaný. Chápem, že pre dnešných teenagerov sú deväťdesiatky filmový pravek a možno Levieho kráľa nepozerali ani v televíznych reprízach v nedeľu ráno na JOJ-ke, takže CGI hyperrealisticky nakrútená verzia bude pre nich určite viac uspokojujúcejšia a na tú pôvodnú by sa po nej už ani nevládali pozerať. Lenže prečo vsádzať dialógy s ľudským hlasom do úst, resp. tlám a zobákov zvierat? Tohto Levieho kráľa by som docenil asi iba vtedy, ak by tvorcovia zašli ešte ďalej a celý príbeh vyrozprávali len pomocou realistických gest a vreskotu zvierat. Mohol by to byť minimálne zaujímavý experiment. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau se asi pro novou animační technologii doslova nadchnul, protože po krásné Knize džunglí se pustil do neméně úžasného Lvího krále. A i když je příběh známý a hudba tisíckrát přehrávaná, ale stále úchvatná, něčím mě tento remake přeci jen zaujal. A je to právě ta technologie, při které mám pocit, jak kdyby v tom prostředí buše chodili doslova živí tvorové. Až mě při sledování tohoto filmu zaděsilo pomyšlení, aby děti za několik století nekoukali na podobné filmy a neříkali si, jak úžasný svět jsme tu dřív měli... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Jeden z najmocnejších mužov Hollywoodu, Jon Favreau, sa opäť rozhodol nakrútiť Levieho kráľa, a to konkrétne až po 25. rokoch od premiéry pôvodného, legendárneho animáku, dua režisérov-Rogera Allersa s Robom Minkoffom, kde ešte väčšinou prevažovala tradičná, štandardná animácia, čiže po dlhšej pauze, ktorá trvala celé jedno štvrť-storočie, je tá citovaná «ANIMÁCIA» už brutálne NADštandardná, t. j. na úplne inej úrovni, než na akú sme zvyknutí, jednoducho povedané je tak extrémne realistická, že mávate normálne taký pocit, akoby ste sa priamo pozerali na akýsi prírodopisný dokument, v ktorom sú zložky-prostredie a zvieratá dovedené do maximálne možnej dokonalosti, keď ďalej sa už ísť asi ani vôbec nedá, a tým pádom sa pravdepodobne vytráca samotné filmové kúzlo, na aké si ešte všetci dobre pamätáme, samozrejme, ak máme záujem porovnávať ? Nevravím, že by príbeh absolútne nefungoval, ba naopak, celkom ušiel, až tak som sa popri ňom extra nenudil, lebo má jednak dynamický úvod so strašne moc rozkmotrenými bratmi Mustafom a Scarom, pričom práve na tej MOCI tkvie ten druhý z dvojice, alebo bude neskôr popretkávaný i muzikálovými číslami Timona s Pumbaaom, keď na slávnu sekvenciu: „HAKUNA MATATA” , sa nedá len tak zabudnúť, ale teraz už naozaj netuším, či mi režisér prvých 2. Iron Manov ponúkol čosi nové, čoby som predtým nevidel ? Moje sčasti kritické tvrdenia nikoho bohvieako aj tak nezaujímajú, keďže film zarobil nekresťanské peniaze, kde malí sopliaci sú už dávno zhýčkaní podobnými animáciami zo všelijakých pixaroviek, a tak sa vôbec nie je čomu čudovať. O chvíľu budú detváky do nebies vynášať, (či už vynášajú) iba nové remaky, keď originály postupne zapadnú prachom od ‹systematickej, prašnej búrky› PS: Bude mi ľúto generácií, ktoré vyrastú len na takýchto veciach, pretože už ani nebudú vedieť, čo je klasika !? ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Nevím, z jakého důvodu se Disney rozhodlo pohádkový příběh zpracovat dokumentárním stylem. Jon Favreau má určitě na víc a byť sem tam se snažil propašovat nové nápady, všechno je to pohřbené pod snahou uspokojit ty, kteří mají rádi původní film a o nic nového nestojí. Jestli tohle je budoucnost hollywoodských blockbusterů, pak bych se radši vrátila do roku 2009. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (27)

  • Pro Beyoncé, která namluvila dospělou Nalu, se jednalo o důležitý a emotivní zážitek. Originál z roku 1994 byl totiž podle jejích slov prvním filmem, u kterého kdy brečela. (NiWi)

Související novinky

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

Studio Disney oznámilo várku odsunů premiér

10.11.2023

Obě letošní hollywoodské stávky už sice skončily, ale škoda byla nenávratně napáchána a studia začínají kalkulovat, jak přeskládat premiéry svých snímků, u nichž se nestihlo dokončit natáčení, nebo… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

Prequel Lvího krále nabírá obsazení

27.08.2021

Oceňovaný režisér Barry Jenkins do svého prequelu Lvího krále začíná obsazovat herce. Prvními posilami se tak stali Kelvin Harrison Jr. (Chicagský tribunál) a Aaron Pierre (The Underground Railroad).… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Reklama

Reklama