Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 7
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 7

Recenze (1 064)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si vzpomenu na naše nejdiskutovanější seriály ze základky, přední příčky krom Top Gearu, The Walking Dead a Kdo přežije si vždy uzmula tahle opulentní gladiátorská oslava goru. Spartakus je jednoduše nostalgický guilty pleasure, jemuž odpustíte hektolitrový cákance krve, papundeklový interiéry, schématicky šablonovitý příběh, a patrnou emocionální vypjatost. Andy Whitfield navždy zůstane v našich srdcích 💔 (a Liam McIntyre jeho památce určitě nedělá ostudu).... První série je sice nepřekonatelná, ale i tak jde o spektakulární a přitom nenáročný výplach - ačkoliv béčkovej, ale náramně zábavnej. Kdo neviděl, nepochopí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Akce 8/10/// +líbil se mi John Hannah, líbilo se mi gradování v každé části, ale především pak ve finále, potěšili mě souboje, které byli celkem časté, nejlepší pak byl samotný závěr -úmrtí hlavního představitele, jsem zvědav jestli si zvyknu na náhradníka, relativní rozvleklost celé první řady, krev byla opravdu umělá/// Moderní seriál si žádá několik ingrediencí, aby byl v dnešní době pro diváka atraktivní. Takže se současný Spartakus neobejde bez sexu, násilí, krve, sprostých slov a drsného chování. Ale proč vlastně ne, než se to okouká tak nám televizní stanice přinesou několik oživení dávno zapomenutých hrdinů, postav a seriálů. Jen škoda, že to občas vypadá moc uměle./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Drzý parazit povrchně spojující výrazné prvky z blockbusteru 300 a seriálového Říma. Po vzoru prvního se snaží diváky ohromit přestylizovaným vizuálem, akčními sekvencemi, ve kterých se nešetří zpomalovačkami, stylizovanou brutalitou a heroismem a u druhého se inspiroval v (na mainstream) odvážných milostných scénách a celkově drsném vykreslení doby. Svou prvoplánovou snahou šokovat mě ale spolehlivě unavoval už v průběhu prvního dílu, akční sekvence navíc troskotají na nízkém rozpočtu, díky čemuž Spartakus vypadá jako chudý příbuzný 300ky, co se snaží působit stejně „cool“, ale nemá k tomu dostatek prostředků…a vzhledem ke kostrbatému užití zpomalovaček, které ruinují tempo akce, ani dostatek talentu. Tímto jsem popsal to hlavní, co je u Spartaka tolik vychvalováno. Na mě svou snahou o nekorektní a drsnou podívanou vůbec nezapůsobil, považuji ho za chudý plagiát snažící se vytěžit osvědčený koncept a při těch digitálních cákancích krve a neustále zpomalované akce si ještě více vážím Gladiátora Ridley Scotta, který disponoval živelnou a skvěle sestříhanou akcí, která dokázala být přes rychlý sled záběrů dokonale přehledná a co do působivosti si nemusela vypomáhávat hektolitry digitální krve. O nudném a předvídatelném scénáři a průměrných hercích ve Spartakovi ani nemluvím. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto za 2 dny díky neuvěřitelné zábavnosti a touze vidět víc a víc!!! Tohle je první skutečné zpracování horrorového subžánru exploitaition do seriálové podoby. natvrdo od 18 let/Rko/Cat III a já nevím jakýho označení by se seriál v různých částech světa dočkal. Digitální krev a efekty můžou vadit, ale když si uvědomím, že jde "jen a pouze o levný seriál", v klidu to přehlídnu. Herecké výkony jsou v podstatě nevýrazné a pokud si vezmu třeba hlavní postavu Spartaca, je to tragédie větší, než snad jeho úděl sám ... Ten chlap hrát neumí a myslím, že nechal někde v toi-toice scénář a odehrál to bez scénáře ... Ale ani to mi nevadilo. Protože hlavní a nejdůležitější, k čemu vždy jednotlivý díl vyplynul, byla akce, souboje, sex, nahota a absolutně bezbřehé násilí ... Každý díl stále více tlačil na pilu a když už jsem si myslel, že tento seriál je "sakra krvavej kousek masa", dostal jsem další a další ránu a chvílemi fakt kroutil hlavou, co všechno jsou filmaři schopni divákovi ukázat a co všechno byli cenzoři ochotni pustit ... opravdu klobouk dolů. Pohled na poprsí krásných žen a to snad všech, které si zde zahrály, je častější a detailnější než na sebelepší nudapláži, stejně tak bohužel jako pohled na pánská přirození (který mne přirozeně zas tolik nezajímal ...) ... vrcholem násilí a brutality je pak scééná v jednom z posledních dílů, kdy statného otroka pověsí/ukřižují a uříznou mu penis, divák pak několik sekund sleduje čerstvý zbytek po odříznutém penisu a cákance krve, které z rány tečou ... Stařičtí pánoví Deodato a Lenzi se se svými provokativními kanibalskými scénami mohou jít dnes už skutečně zahrabat ... Jinak cákance krve se dají přirovnat jen k těm nelepším splatterům Ameriky a Japonským řezničinám a jejich "katana-soubojům" ... Krev doslova stříká na diváka, některé scény se mi zdály i trochu vypůjčené právě ze starých 70. kových japonských kultů ... Spartacus je něco, co zde ještě nebylo a i když vykrádá, digitalizuje a herci neumí hrát, je to tak strašlivá řežba, že vidět to za dva dny je jako vykoupat se v jezeře plném krve ... Rozhodně to není pro slabé povahy, ale kdo má rád násilí a akci ve filmech, bude chrochtat blahem ... Druhá série je také pecka!! Přišlo mi víc intrik, násilí a krev na max, spousta akce. Ale bohužel většina akce mimo arénu a to není tak úplně ono... Ale i tak mega-nářez!!! ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Seriál pro chlapy???? No ty vole, to se tlemim svým buzerantským chechůtkem. Možná zdejší "chlapi" viděli víc než já, myslím teda ze seriálu, o dalších věcech silně pochybuju, ale ta trapnost, božínku, ta trapnost... krev a zpomalená. No, to mně poser holý záda, nemluvě o velmi kvalitních kulisách a dokonalému příběhu. Já jakožto nechlap ( dle zdejší davové psychózy) dokážu pouze ocenit super slipáče a slaďounký pláštíky, ty jsou fakt k sežrání. Jdu si teď na hajzl překontrolovat koule, protože jestli je určité kontinuum mezi řvaním nadšením nad touhle stupidní bliťárnou a chlapstvím, podotýkám, postbubertálním mužstvím, adolescentní názory mě nezajímají, pak si buď už nikdy gule nedám doprava a nebo bude mít brzo naše krásná vlast problém s reprodukcí. Pro chlapy... ! se budu tlemit fakt ještě dlouho...takže za pobavení názory a hodnocením-hvězda. Sorráček, hvězdička a utíkánkuju na Gájprájd. ()

Galerie (513)

Zajímavosti (49)

  • Batiatus (John Hannah) je líčen jako muž s ambicemi stát se soudcem nebo spíše senátorem. Historicky by to bylo ovšem nemožné, protože z lanisty se nemohl stát ani soudce ani senátor. Lanisté byli považováni za řezníky a pasáky. (L3G1ON4R)
  • Crixus (Manu Bennett) ve skutečnosti nezemřel při tažení na Řím, jak je ukázáno v seriálu, ale na místě vzdáleném asi 260 km východně na úpatí hory Gargano v Apulii. (Chufu)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama