Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Raccoon.city 

všechny recenze uživatele

Nekdo mi ukrad auto,nekdo mi ukrad auto! Já celej život šetřím, ja celej život pracuju, já celej život nežeru, já se na to..... někdo mi ukrad auto... Jak by jste reagoval na návštěvu mimozemských civilizací?" Ja nemám čas na nic reagovat já jdu na schůzi........ Nastupujem umneleckou drahu tudíííž se vám na práci můžem vysrát .Hlášky parádne 😁😁😁 ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Podle mě černý kůň české komedie. Vynikající dvojice Satinský - Lasica, ale i například Luděk Sobota ve svém posledním dobrém filmu dělají z filmu kvalitní zábavu. Ovšem ne tak kvalitní, aby tomu tak bylo po celou téměř stovku minut, poslední circa čtvrthodince docházel značně dech. I přesto jsem se bavil královsky, hlavně při prvním poznávání, během návštěvy samoobluhy, průzkumu veřejného mínění, ukradení auta, jeho následné nalezení atd. O nálepku "skvělé" si též řeklo hodně hlášek. Jednu z nich jsem zařadil na konec příspěvku. A nelze též nezmínit zajímavé poselství filmu. Nakonec dávám pět hvězd, není to sice tak skvělé, jako třeba Jáchym, Mareček atd., ale na 67 procent a modré označení to také není. "Maminko, maminečko, nudle ne, jenom nudle ne." Kdo viděl, pochopí. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Scifi komedie v ČR. Když jsem to zjistil, nemohl jsem tomu uvěřit, ale nakonec dávám 80 %. Výborní herci Lasica a Satinský. Jinak už si toho moc nepamatuju, viděl jsem to před „dávnými“ lety a jsem rád, že tento pátek 11. 7. 2008 vychází tento film na DVD a já si oživím vzpomínky. Tak jsem to dnes 12. 7. shédl podruhé v životě a musím uznat, že je to skoro dokonalé scifi. Ted vedci kdesi v Americe mohou přemýšlet jestli ufoni létají v talířích, nebo v kontejnerech, či pivních sudech. Měním svoje původní hodnocení a ze tří hvězd posunuji na čtyři. Nejvíce se mi líbilo, jak si mimozemšťané S+L nás zaznamenávají, přišlo mi to jako, když nás vidí někde v ZOO. Hláška nakonec. „Co to děléte kolego? Pracuju. No jo, ale ono to nepracuje“ :-). ()

Libidor 

všechny recenze uživatele

Spojením výtvarníka Vladimíra Jiránka, režiséra Oldřicha Lipského a dvojice Lasica-Satinský (spoluautoři scénáře) vznikla dodnes svěží a svým způsobem i aktuální sci-fi komedie. Dvojice mimozemšťanů (L+S) má za úkol pátrat ve vesmíru po inteligentních bytostech. Své zkušenosti se snaží obohatit na Zemi mezi lidmi a jako průvodce si vyberou bezvýznamného a průměrného doktora věd (Jiří Menzel). Jejich neznalost pozemských poměrů a snaha naučit se žít jako lidé (v reálném socialismu) vyústí ve spoustu humorných, leč pro doktora katastrofálních situací. Civilizační moralitka ve stylu Jiránkových animovaných filmů rovněž vynikajícím způsobem zrcadlí tehdejší společenské poměry v Československu 80. let. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se na to podíval a zase se mi naskytnul jiný pohled. Nevím, jestli bych se dokázal dívat na jinou dvojici, než je Satinský a Lasica. Pokud už se na to podíváte, rozhodně si počkejte na poslední třetinu. Břežkovou a Kretschmerovou s nechutně vybroušeným pražským přízvukem a ještě nechutnějším smíchem si prostě nesmíte nechat ujít. Asi nejlepší byl divotvorný mechanický les s jedinečným komunikačním zařízením HITACHI. A nečekal jsem, že i přes současnou dobu zde byla zmíněna i postava prof. Cimrmana. Nabízí se otázka, kdy tento nedoceněný velikán zemřel... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

  • Milan Lasica (mimozemšťan A) mal veľmi záporný vzťah k vedecko-fantastickým (sci-fi) filmom. Nikdy ich neobľuboval, ani sa na ne nikdy veľmi nedíval, ani ich nevyhľadával a táto jeho, dá sa povedať, skoro averzia voči takýmto filmom trvala až do jeho smrti. (Raccoon.city)
  • Režisér Oldřich Lipský si pôvodnú podobu scenára presadiť nedokázal. Dramaturgovia na Barrandove mu ju tak zoškrtali, že z neho zostalo len akési leporelo anekdôt. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno