Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

xaver 

všechny recenze uživatele

Už začátek filmu mě dostal. Nápad, kdy se létající talíř mimozemšťanů přemění na nejběžnější věc na zemi, aby byli nenápadní, t.j. na sud piva, je nepopsatelný, stejně tak jako výběr jiného "bežného" předmětu, po špatných zkušenostech se sudem piva. Výběr kontejneru na odpadky ja pak jaksi symbolický. Film je až neskutečnou kritikou tehdejší společnosti, ale hodí se i na dnešní dobu. Není to kritika jenom systému a mocných, ale především běžných lidí, které si své mocné volí. Poselství mimozemšťanů je vcelku jasné, když jste blbí, dobře Vám tak. Tímto je snímek až neuvěřitelně nadčasový. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem ten film nenáviděl, pak dlouho neviděl a nakonec ho vzal na milost. Stejně si myslím, že je to jeden z těch horších počinů Oldřicha Lipského. Jenže jeho um byl tak obrovský a komediální talent Milana Lasici a Júlia Satinského natolik suverénní, že se na pohodový průměr vyškrábal v celku bez problémů. Některé scény jsou ale hluché a tak trochu trapné. ()

Reklama

Micione 

všechny recenze uživatele

„Zprávy z planety Země: Planetu ve skutečnosti ovládá tvor, který se pohybuje na čtyřech kolech. Nazývá se automobil. Je nejpočetnějším tvorem na planetě. Automobil je hlučný, pohodlný a vydává intenzivní zápach. Lidé přesto žijí s tímto tvorem v dokonalé symbióze – odstraňují mu z cesty různé překážky ( jako například stromy ) a budují pro něj stavby nazvané dálnice“ ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

V hodnocení filmů jsem došel k číslu 1978. Proč je toto číslo důležité bude drobné tajemství. Byl jsem zvědavý na jaký film toto číslo vyjde. A vyšla náhoda a symbolika, protože v několika zaběrech se objevuje panelový dům, ve kterém jsem prožil část dětství. Navíc ukazuje jak zdejší sidliště vypadalo, i když někdy zkresleně, tak velká skládka tu nikdy nebyla i když ten kopec co hrál skládku vznikl navážkou ze základů panelových domů. A proč 5 hvězd protože Lasica a Satinský jsou výborná komedialní dvojce jako Laurel a Hardy, Voskovec a Werich, Pegg a Frost atd. Navíc ta lokalní nostalgie. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se na to podíval a zase se mi naskytnul jiný pohled. Nevím, jestli bych se dokázal dívat na jinou dvojici, než je Satinský a Lasica. Pokud už se na to podíváte, rozhodně si počkejte na poslední třetinu. Břežkovou a Kretschmerovou s nechutně vybroušeným pražským přízvukem a ještě nechutnějším smíchem si prostě nesmíte nechat ujít. Asi nejlepší byl divotvorný mechanický les s jedinečným komunikačním zařízením HITACHI. A nečekal jsem, že i přes současnou dobu zde byla zmíněna i postava prof. Cimrmana. Nabízí se otázka, kdy tento nedoceněný velikán zemřel... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

  • Filmom sa inšpirovala Česká pojišťovna a natočila v podobnom žánri reklamný spot, v ktorom účinkovali aj predstavitelia hlavných rolí Milan Lasica (A) a Július Satinský (B). (Raccoon.city)
  • Dr. Jánský (Jiří Menzel) si na procházce pohvizduje píseň „Krásný hled je na ten Boží svět“. Stejnou píseň si pak o několik měsíců později pohvizdovala pod režijním vedením Jiřího Menzela ve filmu Slavnosti sněženek (1983) také postava Jaromíra Hanzlíka. (Haniczka)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama