Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Centrum zábavné tvorby České televize přichystalo v rámci projektu Nadměrné maličkosti povídku situovanou do doby, kdy králem diskoték byl Pavel Horňák a jedním z mála povyražení pro tehdejší studenty byly chvíle strávené na lyžařském výcviku. Na tzv. lyžáku se dá prožít ledacos první sex, první láska, první zkušenosti s alkoholem, první cigareta, ale také něco, co jen tak někdo nezažije. Jedinečnou příležitost zjistit co ještě jiného se dá prožít na horách, než to, co známe z hitů Sněženky a Machři, či Snowborďáci, máte díky povídce scenáristy a režiséra Jaroslava Pozziho Hypnóza. Kromě osvědčených hereckých hvězd typu Viktora Preisse, uvidíte Vojtu Kotka, Jiřího Mádla, ale i řadu dalších mladých nadějných herců. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +herci, námět, délka -v zásadě žádný, možná jen, že jsem úplně všemu nevěřil, ale pořád je to jen film/// Velice pozitivní překvapení zvláště když si vezmeme, že se jedná o film z cyklu Nadměrné maličkosti. Příjemní herci, poutavý a pro mě zajímavý příběh. Tu dobu jsem nezažil, takže by mi možná bylo příjemnější, kdyby se příběh odehrával v současnosti, ale na tom tak nesejde. Já jsem spokojen./// Celkem 71%/// ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film, který se snažil marně napodobit legendární Sněženky a machry, tedy alespoň v charakterech několika postav. Dále jsou zaráženící otřesné herecké výkony, které nejsou vůbec přesvědčivé. Snad jen Jiří Mádl, dokázal předvést skoro brilantně člověka v hypnóze - byl tak přesvědčiví, že bych mu dokonce i uvěřil, že je vosková figurýna ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zásadním problémem této stylisticky i formálně chudší verze legendárních SNĚŽENEK A MACHRŮ je její zoufalá snaha o to se tvářit naléhavěji a snad(?) kriticky, přičemž se otrocky spoléhá na absolutně nefunkční elementy již tak mizerného scénáře. Měla-li být toto účelová obžaloba společnosti jako takové, tak nechápu v čem ta přehnaně definovaná zvrácenost vlastně je. Hypnotické kejkle s lidskou duší? Autoritářský profesor? Proč to pimprlové divadýlko kolem toho? Mádl možná ani tak nehraje, jako spíš prostě jenom "je" anebo se umí geniálně přetvořit v tupé zírající individuum. To jeho nerozlučný parťák Kotek neumí nic. Ani se pitvořit. To zase umí novodobé sněženky, lolitkovsky vystrašené z vlastního pochichtávaní. Nejhorší ze všech je ale mistr Preiss. Co měla ta neživotná karikatura znamenat, nevím. A nevím ani, co s tím vším. Ale jo. Sbohem do kamen. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný televizní film s obvyklým námětem lyžařských kurzů doby předrevoluční, kde mládež ochutnává pocit odloučení od rodičů a s tím spojené jisté kratochvíle. Jenže povyražení v podobě hypnózy je ve ztvárnění Jiřího Mádla, který tímto svým velice zdařilým výkonem polepšil reputaci, velice zajímavé. Ačkoliv co je to za herecký výkon čumět do blba, ale je třeba to taky počítat. Viktor Preiss je v roli obvyklého vedoucího kurzu oproti jiným průměrný, za to však velice dobrý je Šteindler coby "ochotný" správce chaty. Závěrem snad jen malé kostatování, že tento krátký film splňuje svou roli zabíječe nudy dobře. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Ten Mádl to je tak přirozenej neherec až je z něj perfektní herec, ehm :) Jinak tahle televizní povídka s účastí Preisse mě dost pobavila a atmosféra lyžařských výcviků se jeví jako opravdu vděčná (Hypnóza, Sněženky a machři, trochu Snowboarďáci...). prostě nic velkýho, jen taková příjemná maličkost na odpoledne. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama